reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Gośka: ja bym zmienila lekarza - bo jezeli teraz tak traktuje pacjentke to co to za lekarz;/ USG nie trzeba robic przy kazdej wizycie ale badanie jest konieczne!

Fiona: SUPER! ale fotki wrzuc.

Ja dzis tylko poszlam zaplacic za sukienke i zamowilam juz wiazanke na slub. Wrocilam i poszlam do lozka bo bardzo zle dzis sie czuje;/

reklama
Gosia szczerze mówiąc to mój gin ani razu mnie nie badał :-) wizyta wygląda tak: przychodzisz, mierzą ciśnienie, rozmawiasz czy coś Ci dolega itp. lekarz robi usg sprawdza czy z dzidziusiem, i mną jest w porządku.. omawia z Tobą to co widział, mówi dalsze zalecenia i idziesz do domku ... więc co kraj to obyczaj Asteria widocznie nie jest konieczne zaglądanie w krocze przy każdej wizycie :)

Gośka ja miałam podobną sytuację - zamieniłam lekarza prywatnego na lekarza ze szpitala. Różnica duża, nie ma co ukrywać. Lekarz w prywatnym gabinecie poświęcał mi 30 minut na wizytę, chyba że była z usg - wtedy więcej, obowiązkowo badanie ginekologiczne, badanie piersi, omówienie wyników badań, pytania o samopoczucie i tak dalej, i tak dalej. Lekarz w szpitalu - wizyta 10 minut, badanie raz dwa, o wynikach tylko tyle, że dobre lub że czegoś za mało i wtedy recepta, ale bez wiekszych wyjaśnień. Niemniej jednak badanie ginekologiczne miałam zawsze, więc Ty spróbuj zapisać sie do innego doktora, bo jak ginekolog nie bada tylko patrzy w oczy to chyba coś nie gra :eek:

Ja w tym szpitalu "wypróbowałam" trzech lekarzy, zanim w końcu zostałam przy obecnej ginekolog, bo nawet jeżeli nie płacę za wizytę to mam prawo do rzetelnej konsultacji i odpowiedzialnego lekarza - w końcu chodzi o zdrowie mojego dziecka i moje.

fazerkamm: chyba masz racje jaki kraj taki obyczaj, ale jakos nie wyobrazam sobie tego ze lekarz mnie nie bada bo dzieki badaniu lekarz zauwazyl ze zaczyna szyjka sie skraca (przy wojtaszku) mimo ze mnie nic nie bolalo ani nic nie bylo... tak wiec dla mnie dobry lekarz to taki ktory bada:)

Ostatnia edycja:
fazerkamm: chyba masz racje jaki kraj taki obyczaj, ale jakos nie wyobrazam sobie tego ze lekarz mnie nie bada bo dzieki badaniu lekarz zauwazyl ze zaczyna szyjka sie skraca (przy wojtaszku) mimo ze mnie nic nie bolalo ani nic nie bylo... tak wiec dla mnie dobry lekarz to taki ktory bada:)

Tak samo uważam.
A co z dolegliwościami ciążowymi typu infekcje? Czasami nie dają jakichś wyraźnych objawów, a są i przecież lekarz może je wykryc tylko podczas badania ginekologicznego...

reklama
Do góry