reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Cześć Dziewczyny :)

Melduje, ze bezpiecznie dojechaliśmy na Pomorze. Ratowałam się po drodze no-spą co prawda, ale to akurat było do przewidzenia - 10 godzin w podróży, to jednak lekkie zmęczenie i organizm ma prawo się buntować. Teraz już jest dobrze. W planach oddawanie sę urlopowemu rozleniwianiu ;)

Iga - 140 po dwóch godzinach oznacza cukrzycę? Ja miałam 126, w normach bylo od 70 do 110. I Pani Doktor powiedziała, że 126 to już za dużo. To ja juz nic nie wiem... Niemniej, jak trochę ograniczę slodycze nic mi nie będzie :p

a ja dzis mam kiepski dzien..... naczytalam sie do czego prowdzi toksoplazmoza i to byl moj blad bo az sie poryczalam z nerwow... :( jestem poprostu podlamana i nie wiem jak doczekam sie nastepnych wynikow....

malutkans-moja koleżanka miała tokso w ciąży w 7 miesiacu. Jest położną, ale nie uchroniła się przed tym cholerstwem. Czasami się to łapie i tyle. Lenka urodziła się zdrowa. Wiem, że jak miała pół roku to jeździli na jakieś badania, żeby się upewnić, czy wszystko ok.badali wzrok dokładnie miedzy innymi. dziś lenka ma dwa lata i nadal jest zupełnie zdrowa.Bardziej twojej kruszynce zaszkodzi, jak się będziesz tak mocno martwić :) bądź dobrej myśli

Malutkans będzie dobrze! Przeczytaj sobie jeszcze raz i tym razem zwróć na słowa "może prowadzić" a nie "prowadzi" i na satystyki bo Twój maluszek na pewno jest w tej zdrowej części. Poza tym ci, co piszą te artykuły to nie jacyś eksperci, tylko tacy co szukają sensacji w artykułach pisanych przez ekspertów. I już!! Przesyłam pozytywne myślenie.
Dzisiaj mam akurat dzień pozytywnego myślenia - beczałam wczoraj:-)

Malutkans będzie dobrze! Przeczytaj sobie jeszcze raz i tym razem zwróć na słowa "może prowadzić" a nie "prowadzi" i na satystyki bo Twój maluszek na pewno jest w tej zdrowej części. Poza tym ci, co piszą te artykuły to nie jacyś eksperci, tylko tacy co szukają sensacji w artykułach pisanych przez ekspertów. I już!! Przesyłam pozytywne myślenie.
Dzisiaj mam akurat dzień pozytywnego myślenia - beczałam wczoraj:-)

Ja mam dokładnie to samo :) wczoraj myślałam już, że mam depresję , a dziś wszystkiemu podołam :)

Witam srodowo :-)
Pospalam dzis do 10, zjadlam sniadanko, wypilam kawke i wlasnie Was czytam :-) Znow-zamiast sie uczyc - UZALEZNILAM SIE OD BB!

Gosia-
jesli nie jestes zadowolona ze swojego lekarza, to go zmien i niczym sie nie przejmuj. Twoj komfort psychiczny jest najwazniejszy. A co do badania- ja odp poczatku ciazy mam usg co miesiac i badanie tez co miesiac.
Malutka-do czasu wyniku badania, ktore ma wykazac kiedy przechodzilas toksoplazmoze nie denerwuj sie. Jesli przechodzilas ja dawno, to nic nie szkodzi, a nawet lepiej ze juz Cie nie zlapie. Jesli w ciazy, to faktycznie moze to byc niebezpieczne, ale nie musi, wtedy jak najszybciej powinnas si zglosic do lekarza i poda Ci leki z tego co wiem. Ale nie martw sie na zapas.
Ja bardzo sie denerwowalam o toksoplazmoze, tez sie naczytalam, ale wiem wlasnie o niej jeszcze ze studiow (mielismy zajecia na temat roznych chorob). Dlatego juz dwa razy robilam to badanie w czasie ciazy w obu klasach IGg i IGm, na szczescie wyszly dobre. Wogole ja na poczatku robilam baaardzo duzo badan.

reklama
Witam się kochane:) Ja dziś mam jakiś kiepski dzień, wyspałam się, a i tak chodzę jakaś zamulona. Do tego zaczęło padać, dobrze, że remont skończony, okno wstawione, a wczoraj fachowiec podłączył grzejniki:) Znowu mam wilczy apetyt, a najgorsze jest to, że jak zjem tylko trochę za dużo to ciężko mi oddychać:( Chyba mi dzidzia troszkę zgniata żołądek:) A propos badania na toksoplazmozę, to miałam robione na samym początku ciąży IGg oraz IGm obydwa były ujemne, więc teraz znowu mam zlecone...Malutka nie martw się, siostra znajomej miała toksoplazmozę w ciąży i wszystko było ok, urodziła zdrowiutkie dzieciątko, więc głowa do góry!

Do góry