reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Alissa
Witam ciepło:) spokoj przedewszystki:)

agata85

Ja przy pierwszej ciazy tez swoje odlezalam... ale u mnie wynikiem był stres... to odrazu stwierdzili lekarze... musimy być dobrej mysli:)

reklama
Witamy, witamy, rozgość sie u nas :) Gratulacje przede wszystkim :D Widze ze masz juz super córę wiec napewno bedzie Ci pomagać jak sie maleństwo urodzi :):):):):):) który to tydzien ??

Tak kochana mam juz dosc spora coreczke, w sierpniu skonczy trzy latka,bardzo sie cieszy z dzidzisia i ubzdurala sobie ze chce i braciszka i siostrzyczke :)
Pomoc mysle ze pomoze juz dzis wylicza co przy dzidziusiu bedzie robic, slodko to wszytko brzmi zobaczymy jak bedzie w praktyce, mam nadzieje ze ominie nas siostrzenca zazdrosc...A tydzien z tego co wyliczylam wychodzi, ze 5-ty wizyte u lekarza dopier bede miala, wiec sie wszystkiego dokladnie dowiem

Witam nowe styczniowe ciężaróweczki!

Co do płci, to nam jest wszystko jedno. Oczywiście ja jak prawie każda babeczka chciałabym dziewczynkę, a M byłby przeszczęśliwy, gdyby to był syn. Ale wiadomo - oby zdrowe! :)

Chociaż u nas przytulanko było kilka dni przed owu - więc niby szanse na dziewuszkę większe. Zobaczymy!

Dziewczyny, a jak wyglądacie teraz? Pisałyście o wydętych brzuszkach (też to mam, i to jak :/). A jak cera? Moja buźka jak pupcia niemowlaczka, włosy przestały mi wypadać i sprawiają wrażenie gęstszych niż były. Czy nie ma przypadkiem teorii, że jak ładna buzia w ciąży to chłopak będzie? :)

A własnie kiedy zamierzacie oznajmić najbliższym tą nowinę ????????? My jednak czekamy do 12 tyg, bo jak teraz sie pochwaliliśmy w 8 tygodniu to za tydzien juz musieliśmy oznajmić ze dziecko nie żyję :( wiec teraz wolimy poczekać !!

Widze, ze wiekszosc trzyma swoja ciazte w tajemnicy, u nas wiedza juz wszyscy lacznie z rodzina czy znajomymi, bo gdy tylko zaczelismy sie starac poinformowalismy o tym wszystkich no i gdy sie juz udalo tez oznajmilismy ta radosna nowine, a udalo nam sie odrazu w pierwszym cyklu tak samo jak bylo z pierwsza corka Hanife
Witam nowe styczniowe ciężaróweczki!

Co do płci, to nam jest wszystko jedno. Oczywiście ja jak prawie każda babeczka chciałabym dziewczynkę, a M byłby przeszczęśliwy, gdyby to był syn. Ale wiadomo - oby zdrowe! :)

Chociaż u nas przytulanko było kilka dni przed owu - więc niby szanse na dziewuszkę większe. Zobaczymy!

Dziewczyny, a jak wyglądacie teraz? Pisałyście o wydętych brzuszkach (też to mam, i to jak :/). A jak cera? Moja buźka jak pupcia niemowlaczka, włosy przestały mi wypadać i sprawiają wrażenie gęstszych niż były. Czy nie ma przypadkiem teorii, że jak ładna buzia w ciąży to chłopak będzie? :)

Wiecie nie wiem czemu ale mam jakies dziwne przeczucie ze synusia miec teraz bede i chyba raczej niewazne co bym wolala, wazne ze zdrowe, wymarzona coreczke mam, takze teraz co ma byc to bedzie...

JEzeli chodzi o wyglad to taaak brzusio mam bardziej wydety, choc to jeszcze nie ten ciazowy hahahha, ja poprostu zawsze tak przed okresem mialam, a objawy mojej ciazy tej jak i wczesniejszej wlasnie sa takie same, wydety brzuch, bolace i powiekszone piersi, sennosc nic poza tym...Co do cery to zadnych zmian jeszcze nie zauwazylam, nie wiem moze dlatego ze korzystam z solarium i przebywam na sloncu

Co do teori to podobno dziewczynka zabiera mamie urode, choc nie powiem by bylo to prawda, w pierwszej ciazy malo co sie zmienilam i jak to twierdzili wszyscy w kolo wcale nie zbrzydlam hahahaha a dziewczynka jest :)

Ponieważ ja już 2 razy poroniłam, nie spieszymy się z ogłaszaniem tej wiadomości. Postaramy się wytrzymać do końca I trymestru. Oczywiście wie już moja mama, 2 moje najlepsze przyjaciółki, szwagierka i przez przypadek - kuzynka ;)
W sumie u nas jest podobnie jak u klavell - staramy się już jakiś czas i wszyscy bacznie obserwują mój brzuch :)

Witam nowe mamuśki :*
Mnie na buzi straszne sie dzieją rzeczy- z małym tak nie mialam,ani w tej obumarłej ciąży a teraz wyskakują niespodzianki :( nie znoszę tego wrrrrrr!!!!!!!!
Ja podobno wyładniałam z małym choć ja sądziłam ze odwrotnie ale co do płci to ani Ja ani nikt nie mial zastrzeżen bo kazdy od początku mówił ze bedzie chłopak na bank Ja zresztą tak samo no i jest mały szatan :D
Ojjj dziewczynki wykończą mnie te mdłości, jestem taka zla ze za kazdym razem je mam , inne znajome moje ciązę mają super bez takich sensacji a ja 24 h na dobe , nie można normalnie funcjionować , czy choć jedną ciążę nie mogę przejść bez mulenia i wymiotów ???:(((((((((((( Doła mam i tyle :(((((((((((( Sorki ze tak smęcę :((((((

Mamuska23 - przytulam :*

Ale juz mdlosci? Dziewczyny tez macie? Bo ja to w ogole sie na ciaze nie czuje , procz wieczornego zmeczenia, ale w sumie przy pierwszej ciazy tez tak mialam, moze z 2-3 razy zwymiotowalam po cebuli i miesie mielonym tego to do konca jesc nie moglam, zobaczymy jak bedze teraz...

Milego po poludnia Wam zycze i spadam do pracy :)

klavell Ja to mam juz dobre 2 tygodnie mdłości :szok: jestem w szoku bo przeważnie to dopiero sie zaczynało w 6 tyg a nie juz w 4 !!!!!!!!!!!!!!! Bardzo szybko w tej ciąży sie własnie źle czuje ;( nie wiem dlaczego tak sie stało :(((((((((((
Miłego dnia w pracy :*

reklama
Alissa Agata witajcie i Gratuluje

ja jeszcze slyszalam ze jak z lewego jajnika jest owulacja to dziewczynka
a jak z prawego to chlopczyk
ja akurat mialam z lewego wiec zobaczymy ;-)

ja to sie czuje jak bym w ciazy nie byla
no moze czasami jakies mdlosci lekkie
poprzednie ciaze tez takie mialam
bezstresowe, zadnych wymiotow

zaraz wybieram sie na usg
zastanawiam sie czy gin bedzie mogl mi mniej wiecej okreslic ile ma fasolka
napisze do was wieczorkiem
milego dnia zycze

Do góry