reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajcie Stycznioweczki!!!
I ja dzis zrobilam sobie tescik...POZYTYW...dwie czerwone kreseczki jak nic, a wiec pozwolcie, ze do Was dolacze, mam nadzieje, ze milo nam tu w tym naszym styczniowkowym gronie gawedzic bedzie :)

Witamy, witamy, rozgość sie u nas :) Gratulacje przede wszystkim :D Widze ze masz juz super córę wiec napewno bedzie Ci pomagać jak sie maleństwo urodzi :):):):):):) który to tydzien ??

reklama
Witam i Gratuluje

ja mam termin na 20 stycznia

napisze moze cos o sobie
od 9 lat mieszkamy w Londynie
mam dwoch waspanialych synkow i oni i ja zapragnelismy dziewczynki
i moj M oczywiscie tez choc jemu jest obojetne jaka plec
staralam sie rok az w koncu sie udalo
xx_ciezarowka.gif

dzialalismy 4 dni przed owulka potwierdzona na usg
bo chodzilam 3x w miesiacu
temperatura i testami
gin pomagal mi zaplanowac plec
teraz czekamy na efekty czy sie udalo

jestem dobrej mysli i wierze ze sie udalo z mala rezerwa na syneczka oczywiscie
xx_oczko.gif

gin mi powiedzial ze najwazniejsze jest nastawienie
co sie mysli tak sie dzieje

nawet mamy imie dla dziewczynki Hania
chlopczyk byc moze Leon, Leo, Eryk .....

postaram sie dzis wieczorem nadrobic te 16 stron
zeby was wszystkie poznac

Asteria: też trzymam kciuki za Wojtaszka i koniecznie pędź do innego lekarza. Co lekarz to opinia, a lepiej zebrać sporo tych opinii, zanim się zdecyduje na operację... (oby nie)
A badanie na cytomegalię w którym tc można robić?...

pati...
: robisz remont? Ja właśnie jestem w trakcie i boję się, że nie powinniśmy kontynuować, kiedy jestem w ciąży. Opary farby, pył, dźwiganie... sama nie wiem :no:

mamuśka23
: nie przejmuj się- mnie się non stop odbija :-D A jestem przewodnikiem w muzeum, więc ciężko mi pracować już od samego początku :-)

PolaNegri
: to super, że wszystko dobrze. Jakoś dobre wieści innych i mnie uspokajają ;-)

klavell
: witaj :-D

A tak w ogóle właśnie wpadłam w mega stres... Nie dość, że mój facet powiedział o mojej ciąży i planowanym ślubie naszemu przyjacielowi przez telefon i beze mnie :wściekła/y: i w ogóle nie rozumie dlaczego się denerwuję. A po drugie lekarz, do którego chciałam iść nie przyjmuje już...
Nie mogę iść nigdzie na NFZ, bo mi nie przysługuje, dopóki nie będę miała karty ciąży. Prywatnie przez całą ciążę mnie nie stać. A teraz już w ogóle nie wiem do kogo i gdzie iść :-( (swoją drogą też bardzo chcę rodzić w wodzie, więc domyślam się, że nie prywatnie mam nikłe szanse).

Witaj Beatka :* Super że do nas dołączyłaś :) życzę wspaniałych i spokojnych 8 miesięcy z nami :) nie ma wyjścia musi być córa na bank :D trzymam kciuki aby tak było :D
Panciona a dlaczego nie możesz iść na NFZ bo nie rozumiem tego, kazda osoba w ciązy ma prawo do leczenia na nfz i nie trzeba miec karty najpierw bo to bez sensu , po0 to sie idzie aby potwierdzić ciążę a dopiero potem sie zakłada kartę !!!!!!

A własnie kiedy zamierzacie oznajmić najbliższym tą nowinę ????????? My jednak czekamy do 12 tyg, bo jak teraz sie pochwaliliśmy w 8 tygodniu to za tydzien juz musieliśmy oznajmić ze dziecko nie żyję :( wiec teraz wolimy poczekać !!

dzieki mamuska tez tak mysle a co hihi
wyczytalam ze bierzesz lutke,
do ktorego tyg masz ja brac
bo ja tez biare ta podjezyk
jutro mam wizyte te pownie sie wszystkiego dowiem

u nas tez jeszcze nikt nie wie
zdecydowalismy ze powiemy tak ok 10 tyg

Mnie cały czas korciło, żeby mówić, więc powoli wszyscy się dowiadują, choć dopiero 5tc zaczęłam...
A nie mogę iść na NFZ, bo nie mam potwierdzonej ciąży. Przecież nie uwierzą mi na ładne oczy albo na test z II...
Swoją drogą ani na NFZ ani prywatnie już nie wiem gdzie iść :-( podłamana jestem...

Beatka78: trzymam kciuki za córeczkę :-) Mnie się wydaje, że też będę miała dziewczę :-)

Beatka ja zaczęłam brać jak zaczełam podejrzewać ciążę bo jak wyczytałas to bardzo szybko ciąża po zabiegu u mnie i na razie kazała brać a ile to nie wiem, i Ja mam dopochwową bo lepiej zapłacić wiecej a miec mniejsze mdłości bo po lutce pod jezyk są mdłości wiec ja mam gdzieś miec jeszcze wieksze niz mam teraz :)

Ponciona kurcze naprawde nie rozumiem co Ty piszesz !!!!!! ja zrobiłam test i poszłam od razu , zbadała mnie zrobiła usg i ciąza potwierdzona za tydzien następna wizyta i moze założy mi juz karte a jak nie to jeszcze na następnej wizycie pewnie w 9 tyg juz

Sorki ze post pod postem :)

Nasakra czuje sie padnieta... jeszcze nogi spuchły!!! ale jeszcze tydzien w pracy wytrzymac i do konca maciezyńskiego luzzz...

Niestety z tego co wiem operacja jest nie unikniona teraz tylko czekanie na lekarza w odpowiednim szpital... naszczescie operacja nie musi byc na juz wiec mozemy poczekac 3 mies...

Beatka78
Również trzymam kciuki:) my też oczekujemy ze miedzy nóżkami nic nie wyrośnie;-D

Panciona
Powiedz ze chcesz potwierdzic ciąze... i tyle a jak ktos sie bedzie czepiac to wes powiedz ze chcesz rozmawiac z przelozonym na temat swoich praw:-) (zawsze skutkuje)

Mamuska
Ja juz powiedzialam swojej przyjaciólce bo sama zauważyla ze juz nie chodze taka spieta... moja mama tez juz wie.. no i oczywiście moj chop - w gruncie rzeczy wspolnie robilismy test:-D:-D:-D reszta poczeka jeszcze troche musi być przynajmniej 10 tc zebym byla spokojniejsza:-) potem niech sie dzieje co chce:-D

A co do cytomegali to to jest choroba pokroju toksykoplazmy wiec chyba w tym samym czasie mozesz:-) ja jeszcze od swojego lekarza nie dostalam rozpiski badań bo stwierdzil ze jeszcze nic nie widac... i jak bede juz miala na usg maluszka to bedzie mowić co dalej ale z tego co sie orientowalam jest to nie obowiazkowe badanie... wiec trzeba sie upomniec!

reklama
Asteria my tak samo robiliśmy razem test , chcialam juz wcześniej zrobić ale ze On w delegacje wyjeżdza i jest tylko na weekend w domu to musiałam czekać cierpliwie na niego bo tak chciał być przy tym:szok: hehe No ja w sumie tez powiedziałam dwóm znajomym bo wiedziały ze mam takie podejrzenia ciąży ale z rodziny na razie sie nie dowiedzą, chyba w 12 tyg dopiero sie zdecydujemy powiedziec nie wcześniej, ale mnie tak korci ze hej ;P jak kazdą zresztą :D
Ojjj jak ja bym chciała tą córe to nikt nie wie , bedzie co bedzie wiadomo aby zdrowe ale i tak po cichutko bede miec nadzieje ze jednak nic nie wyrośnie miedzy nóżkami :D jednego juz mam szatana wiec teraz do pary dziewczynka by sie przydała :)

Do góry