reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Nasakra czuje sie padnieta... jeszcze nogi spuchły!!! ale jeszcze tydzien w pracy wytrzymac i do konca maciezyńskiego luzzz...

Niestety z tego co wiem operacja jest nie unikniona teraz tylko czekanie na lekarza w odpowiednim szpital... naszczescie operacja nie musi byc na juz wiec mozemy poczekac 3 mies...

Beatka78
Również trzymam kciuki:) my też oczekujemy ze miedzy nóżkami nic nie wyrośnie;-D

Panciona
Powiedz ze chcesz potwierdzic ciąze... i tyle a jak ktos sie bedzie czepiac to wes powiedz ze chcesz rozmawiac z przelozonym na temat swoich praw:-) (zawsze skutkuje)

Mamuska
Ja juz powiedzialam swojej przyjaciólce bo sama zauważyla ze juz nie chodze taka spieta... moja mama tez juz wie.. no i oczywiście moj chop - w gruncie rzeczy wspolnie robilismy test:-D:-D:-D reszta poczeka jeszcze troche musi być przynajmniej 10 tc zebym byla spokojniejsza:-) potem niech sie dzieje co chce:-D

A co do cytomegali to to jest choroba pokroju toksykoplazmy wiec chyba w tym samym czasie mozesz:-) ja jeszcze od swojego lekarza nie dostalam rozpiski badań bo stwierdzil ze jeszcze nic nie widac... i jak bede juz miala na usg maluszka to bedzie mowić co dalej ale z tego co sie orientowalam jest to nie obowiazkowe badanie... wiec trzeba sie upomniec!

A my też bardzo chcielibysmy dziewczynkę, ale będzie co będzie, na to już wpływu nie mamy, ważne żeby zdrowe. My na razie powiedzieliśmy rodzicom, choć w poprzedniej ciąży czekaliśmy dłużej, ale teraz jakoś tak wyszło, choć do lekarza dopiero mam wizytę na 24.05. Powiedziała, że wcześniej jeszcze nic nie będzie widać.

reklama
Pola super wieści :)
A Ja dziś wcinam na kwaśno wszystko i przekryzam słodkiem :szok: (kapusta kiszona i naleśniki) matko co to sie dzieje ze mną !!!!!!!
Kurczę czyli to jednak prawda:-) Ja takich jazd w poprzedniej ciąży nie miałam, nawet jakiś mniejszych zachcianek też nie:-) Jak moja koleżanka męża w nocy po truskawki ścigała, to się śmiałam. ale takie połączenie smaków to jest interesujące. Ale jeszcze wszystko przede mną:-D

myszka ja tak samo nie mialam takich zachcianek z małym, jak kazdy sie pytał to zawsze mówiłam ze jem normalnie , ze nie jem śledzi i przegryzam czekoladą a teraz juz tak mam i to właśnie dla mnie szokujące !!!!!!!!:szok:ehhhhhh mogłyby tam być bliźniaki hehe , chciałabym nawet :D mój tak samo :)

Witam nowe styczniowki :*
Widze ze tu wieksze zapotrzebowanie na dziewczynki
laugh.gif
ja mimo ze mam juz jedna tez chcialabym zeby byla dziewczynka ale oczywiscie najwazniejsze zeby zdrowe bylo.
Ja jeszcze nikomu nie powiedzialam nawet mojemu A. Powiem mu jutro. U mnie objawow brak, zadnych mdlosci i zachcianek. Czasami tylko wieczorem poboli mnie brzuch. Troche wam zazdroszcze tych objawow i martwie sie czy wszystko jest ok :-(

Pinezka a ja sie z chęcia zamienię bo ja mam juz dość mdłości senności itd a to dopiero początek, marzy mi sie aby ta ciąza była własnie taka super bez wymiotów itd !!!!!! ale na cuda nie liczę, oby tylko mineło szybko i mogła sie cieszyć stanem błogosławionym :D hehe

DOBRANOC , LECE SPAC:*

Witam mamusie :) Czy mogę się dołączyć do Was ? U mnie straszna huśtawka nastrojów bo dzidzius planowany a teraz mam tyle obaw, że nocek nie przesypiam :/ Szczególnie uśmiecham się do Pati bo widzę, ze ona rózwnie bedzie miała dużą róznice wieku pomiedzy dzieciątkami. Moja córcia ma 9 lat i boje sie czy zaakceptuje nową sytuację i rodzeństwo. Wspomina o siostrze ale chłopaka widziec nie chce :(

Witajcie dziewczyny!

Chciałabym dołączyć do was z moją fasolką:)
Dzisiaj byłam u gin, na razie widać tylko pęcherzyk ale następna wizyta 26.05 więc już będzie serduszko!
Trochę się martwię bo w pierwszej ciąży musiałam leżeć od 6-tego m-ca (krótka szyjka) i byłam na fenoterolu do końca. Teraz przy małym dziecku (nawet takim aniołku jak moja córeczka:)) nie mogę sobie pozwolić na leżenie.
Czas pokaże. Za to w pierwszej ciąży nie miałam żadnych dolegliwości oprócz tego że dużo jadłam! A teraz wiecznie chodzę zmęczona, senna i mam nudności.
A jeśli chodzi o ciążę to u nas już wszyscy wiedzą:) Jakoś nie umiemy czekać z takimi wieściami!
Będę zaglądać wieczorami.
Życzę wszystkim spokojnej ciąży :)
My czekamy na chłopaka :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam nowe dziewczyny i zapraszam serdecznie :*
Alissa mysle ze jak corka zobaczy juz malenstwo to nie bedzie znaczenia czy chlopak czy dziewczynka ;-)
Agata ja w poprzedniej ciazy tez mialam skrucona szyjke od 6 miesiaca i tez musialam lezec a teraz z malym dzieckiem bylo by ciezko wiec mam nadzieje ze tym razem obejdzie sie bez takich problemow i tobie tez tego zycze:tak:

Do góry