reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Hej dziewczyny:)
zrozbiłam powtórne bhcg z 352 po 9 dniach zrobiło się 5461 chyba ok co?
i najlepsze ze już mnie nie mdli i mogę wcinać wszystko.
Pozdrówka dla wszystkich:)

reklama
marys16 ale mnie chodzilo o to ze lewy jajnik przyciaga zenskie a prawy meskie
oczywiscie to tylko teoria jakiegos naukowca nie moja
ja to tylko wyczytalam

my juz po usg
ale nic nowego sie nie dowiedzialam
jeszcze za wczesnie zeby cos zobaczyc
byla tylko malutka plamka
to dopiero 2 tyg od zaplodnienia
czyli niedawno bylo zagniezdzenie
nastepne usg i badania w 12tc

beatka to i tak długo musisz czekać do następnej wizyty :szok: dopiero w 12 tyg ????no tak bo Ty nie w PL jestes to co innego , a szkoda !!!!!!!!!!!!!!!!
Ja taką małą kropkę mialam ponad tydzien temu, w środę liczę ze bedzie juz ok 5mm mieć dzidzius !!!!

Witaj bambina i trzymam kciuki aby "szyjka" wytrzymala do konca :)
Mnie lekarz w poprzedniej ciazy przepisal na mdlosci jakies tabletki i generalnie mi po nich przeszlo bezpowrotnie. Teraz mdlosci brak a tez slyszalam ze jak ma sie mdlosci to ciaza jest silna. Pierwsza moja ciaza obumarla w 9 tyg i wtedy tez nie mialam zadnych mdlosci i teraz tez brak i znowu sie martwie :-(
Ja bym chyba nie wytrzymala do 12 tyg nic nie wiedziec i widziec.

Dziewczyny i mamy swoje podforum:-)

Ostatnia edycja:
pinezka kochana nie martw sie bo ja jestem przykładem ze mdłości i wymioty nie dają gwarancji zdrowej ciązy, 2 tyg przez obumarciem fasolki wymiotowałam jak kot, nie spałam nie jadłam bo siedziałam w kibelku mdłości non stop i tak prawie 2 tyg od 6 tyg a jednak dziecko umarło w 9 tyg !!!!!!!!!! wiec głowa do góry poza tym nikt nie powiedział ze skoro teraz nie masz dłości nie bedziesz ich miec np za tydzien :p ale i tak nie życzę Ci ich ;)

No w koncu mamy swój kącik :) super

Uff, chwilę mnie nie było i 5 stron do czytania ;)
W ogóle to również witam kolejne stycznióweczki :-)

Agata: ja też już wszystkim rozpowiadam, nie mogę trzymać buzi na kłódkę :-D Na razie tylko czekam, żeby w pracy powiedzieć, bo niestety mam umowę o dzieło... Ale wiem, że mi pójdą na rękę i będę mogła pracować jak długo będę chciała (i mogła ;) ), ale nie mam macierzyńskiego i nie wiem jak będzie z powrotem do pracy...

Beatka: nie no, mi się wydaje, że z tymi jajnikami to jednak przesąd ;-) Ale nie znam się na medycynie, więc kto wie.

Klavell: wow! To Ty do solarium chodzisz, a ja się zastanawiam czy na ślub za 2 miesiące będę mogła ufarbować sobie włosy :-D Ale już się przekonałam, żeby jednak zafarbować, ale oczywiście farbą bez amoniaku. A Ty z tą solarką uważaj, naprawdę :-)

A jeśli chodzi o moje przeboje z lekarzem, to po prostu za wiele razy miałam problemy z ubezpieczeniem, więc nie chciałam teraz za długo czekać na wizytę, jakby chcieli robić problemy... Umówiłam się prywatnie (mam opłacone ubezpieczenie prywatne, ale prowadzenia ciąży nie mają, tylko po prostu gin) na pierwszą wizytę, żeby mieć "papierek", a potem idę do upatrzonego lekarza na NFZ przy upatrzonym szpitalu do rodzenia :-)
Trzymajcie kciuki, żebym się tam dostała ;-) Gina mam na wtorek, więc po wizycie dam znać. Już się nie mogę doczekać :-)

Swoją drogą czuję się świetnie, tylko troszeczkę mnie mdli... więc żeby to nie był zły znak, patrząc na Wasze ostatnie wpisy.

A! I jeszcze jedno ;-) na mdłości mnie działają migdały. Rano, zaraz po wstaniu jeden, a w ciągu dnia jak się zrobi niedobrze.

a, teraz zobaczyłam, więc przepraszam za post pod postem-
mamuśka- to super, gratuluję własnego kącika :-)
My jesteśmy właśnie w trakcie remontu swojego kąta... masakra- wszystko na raz :-D

Kurcze to tylko na mnie nic nie działa i mdłości sie nasilają,
Panciona zleci do wtorku zobaczysz :)
chodziło mi o nasz kącik na forum , mój to juz mam 2 lata hehe :p

reklama
Do góry