reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Beatka to koniecznie daj znać jak po USG :) z wymiarów fasolki na pewno poda termin porodu i tydzien ciąży :)
aha muszę kupić witamine B6 bo czytałam ze pomaga na nudności i wymioty w ciąży, wiec moze mam niedobór i dlatego tak szybko sie źle poczułam

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Podobno bardzo dobre są tabletki z imbiru. Nawet takie syropy na chorobę lokomocyjną z imbirem kobiety biorą. Pracuję w aptece więc wiem co ma wzięcie :) Jak na razie ja nic nie próbowałam może się obejdzie!

agata dzięki, kupiłam imbir ale mielony i dosypuje do herbaty czasem ale juz mnie cofa jak sam jego zapach wiec nie ma sensu bo zamiast pomóc wywołuje wymioty, ale tabletki to co innego juz :) a witamina B6 bedzie tez dobra ?????????? czytałam kiedys artykuł ze kobiety cierpiące na chorobę lokomocyjną mają właśnie wieksze wymioty i nudności w ciązy a ja cholera mam tą chorobę ;((((((((((((((((((((

hej
witam nowe styczniowki.
klavell ty odpuść sobie juz solarium i opalanie. w ciazy nie wolno dopuścić by tem ciala wzrosla zbyt mocno, a promieniowanie z salarium jest szkodliwe dla dziecka.
ja w pierwszej ciazy to taka dostałam bure od ginki jak przyszłam do nie ja pierwsza wizyte opalona na solarium ze ci mowie.

a u mnie juz kilka osob wie o ciazy. ale nie chodze i nie rozgaduje na prawo i lewo by to jeszcze tak wczesnie. z Marcelkiem to trzymalam tajemnice az do 12tc. a teraz jakos tak dziewczyny mnie wziely pod wlos i sie wygadalam :)
Bardzo szybko w tej ciąży sie własnie źle czuje ;(
to znaczy ze duzo mach chormonow ciazowych i ciaza jest silna. ciesz sie!!
wolala bys tak jak ja siwiec ze nic a nic ciazy nie czujesz? i co dnia sie zastanawiac czy cycki dalej bola czy juz nie? ty masz namacalne :) dowody co dzien ze w ciazy jestes!!!!!

ja jeszcze slyszalam ze jak z lewego jajnika jest owulacja to dziewczynka
a jak z prawego to chlopczyk
ja akurat mialam z lewego wiec zobaczymy ;-)
oj w takie to ja nie wierze :) plec dziecka zalezy od genomu jaki niusl plemnik ktory sie dostal do komorki jajaowej to z jajnikami nie ma nic wspolnego :)
a co do płci dziecka to rzecz jasna ze gdzies tam i mi sie marzy miec parke, ale jak bede miec 2 chlopakow to bede przeszczesliwa. chcem tylo zdrowe dziecko. tylko to sie liczy a nie to co bedzie w majteczkach :)

aha muszę kupić witamine B6 bo czytałam ze pomaga na nudności i wymioty w ciąży, wiec moze mam niedobór i dlatego tak szybko sie źle poczułam
o witaminie b6 nie słyszałam, ale podobno sa jakieś w aptekach tabletki ktore obnizaja troche mdlosci. spytaj sie moze akurat ci pomoga.

Ostatnia edycja:
marys na jedno sie ciesze ze mam te objawy ale juz bym chciała aby one minęły i mogłabym sie cieszyc juz ciążą, a co do płci to ja sie zgadzam z Toba, inne mamuśki tak samo myślą ale wiesz jak to jest jak sie ma juz np synka to sie cichutko marzy o zdrowej pięknej córeczce :),.ale to nie zmienia faktu ze jak sie urodzi znów synka to sie nie bedzie go kochac tak mocno bo przeciez miała byc córka :) najwazniejsze aby dziecko był zdrowe itd :) dla kazdej jest to priorytet :)

Hej dziewczyny, zapukałam na wasz wątek- termin mam wyznaczony na 14 stycznia. To dopiero 5-6 tydzien ciąży. Gin po badaniu od razu wysłała mnie na l4 z zaleceniem leżenia dostałam 3 razy duphaston 2 razy 2lutein e dopochwowo. Niestety tez mnie trapią bole brzucha - mam nadzieje ze z powodu tyłozgięcia nie inaczej. Po luteinie wypływa ze mnie takie białe co nieco co chwilę sprawdzam czy to nie krew. To moja dlugowyczkiwana ciaza- podejrzewam, że nie będzie łatwą mam skróconą szyjkę macicy, je
stem po konizacji, czyli juz na wstepie startuje z krótsza szyjka... Mam juz syna 180 - 13 latka z ktorego jestem mega dumna...pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

mamuśka23 jeśli chodzi o witaminę B6 to faktycznie w ciąży może być niedobór, działa też na wymioty ale nie można brać więcej niż 1 tabl. na dobę. Możesz spróbować, jeśli przez kilka dni nie odczujesz poprawy to odstaw, ewentualnie zapytaj lekarza.

hej
witam nowe styczniowki.
klavell ty odpuść sobie juz solarium i opalanie. w ciazy nie wolno dopuścić by tem ciala wzrosla zbyt mocno, a promieniowanie z salarium jest szkodliwe dla dziecka.
ja w pierwszej ciazy to taka dostałam bure od ginki jak przyszłam do nie ja pierwsza wizyte opalona na solarium ze ci mowie.
.

Nio Kochana ja pracowalam kiedys w solarium, takze mialam tez stycznosc z kobietami w ciazy, bylam tez na szkoleniu i jak widze to opinie na ten temat sa podzielone, ja moge od siebie powiedziec tyle ze jezeli kobieta ciaze przechodzi dobrze nie ma zadnych mdlosci, dolegliwosci to z solarium w oczywiscie umiarkowanych ilosciach i czasie mozna korzystac, jednak najlepiej zaslaniac brzuch recznikiem...to samo powiedziala mi ginekolozka...ale tak jak pisze to zalezy oczywiscie od kazdej z osobna bo tyle ile ludzi tyle tez opinii
Przy pierwszej ciazy nie chodzilam przy drugiej jezeli bedzie przebiegala tak samo bezproblemowo jak pierwsza nie mam zamiaru rezygnowac, ogolnie przy tej ciazy jestem jakos bardziej wyluzowana i tak nie panikuje jak przy pierwszej...

Hej dziewczyny, zapukałam na wasz wątek- termin mam wyznaczony na 14 stycznia. To dopiero 5-6 tydzien ciąży. Gin po badaniu od razu wysłała mnie na l4 z zaleceniem leżenia dostałam 3 razy duphaston 2 razy 2lutein e dopochwowo. Niestety tez mnie trapią bole brzucha - mam nadzieje ze z powodu tyłozgięcia nie inaczej. Po luteinie wypływa ze mnie takie białe co nieco co chwilę sprawdzam czy to nie krew. To moja dlugowyczkiwana ciaza- podejrzewam, że nie będzie łatwą mam skróconą szyjkę macicy, je
stem po konizacji, czyli juz na wstepie startuje z krótsza szyjka... Mam juz syna 180 - 13 latka z ktorego jestem mega dumna...pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy

Trzymam kciuki za ta ciaze, by przebiegla tak jak nalezy

reklama
bambina trzymam kciuki aby ciąża przebiegała spokojnie :)
Agata dzięki, ale czytałam ze np MAMARIN można wziąść 6 tab. na dzień a ten MAMARIN też schodzi czy nie bardzo ???? czytałam opinie ze pomaga , nie wszystkim ale pomaga jednak,

Do góry