reklama
ewelina26k
Fanka BB :)
To bardzo niedużo. Gdzie obydwoje z mężem wydajemy na dojazdy do pracy po ok 500zł i przy kredycie na mieszkanie, nawet TV sie jeszcze nie dorobilismy;p ani kablówki on pracuje 5lat ja 4. I właśnie jesteśmy gdzieś przy 85tys. Ale nie zdążą. Luzik Ja już wydałam w myślach tą kasiorę więc nie mogą mi tego zrobić ;p
Anastazzja
cześć dziewczyny!
a wiecie może jak to ma wyglądać jak ktoś się z rodzicami rozliczał?? chociaż w sumie od stycznia będę dzielnie pracować już na umowę o pracę ale tak czy siak? będą brali moje dochody i rodziców? czy jak??
tyle napisałyście, a ja nie mam Was siły nadrobić...przepraszam...od rana na nogach i półprzytomna jestem
a wiecie może jak to ma wyglądać jak ktoś się z rodzicami rozliczał?? chociaż w sumie od stycznia będę dzielnie pracować już na umowę o pracę ale tak czy siak? będą brali moje dochody i rodziców? czy jak??
tyle napisałyście, a ja nie mam Was siły nadrobić...przepraszam...od rana na nogach i półprzytomna jestem
ewelina26k
oceanica my dorobiliśmy sie niedawno Tv w zasadzie nie jest jeszcze nas bo na raty wzięliśmy- będzie nasz za 12 rat czyli za rok;-)
anastazja jak bedziesz pracować to sama się będziesz rozliczać
anastazja jak bedziesz pracować to sama się będziesz rozliczać
Anastazzja
no tak Ewelina, ale czy oni przypadkiem do becikowego nie biorą poprzedniego roku rozliczeniowego? bo inaczej na jakiej zasadzie mają wiedzieć jaki myśmy mieli dochód na rodzinę...;/
a co do becikowego i ulg na dzieci to macie rację...5 tysięcy na rękę to wcale nie jest dużo...szczególnie jeśli mieszkasz w dużym mieście, albo masz kredyt mieszkaniowy...
a co do becikowego i ulg na dzieci to macie rację...5 tysięcy na rękę to wcale nie jest dużo...szczególnie jeśli mieszkasz w dużym mieście, albo masz kredyt mieszkaniowy...
Ostatnia edycja:
tiramisu1976
no tak Ewelina, ale czy oni przypadkiem do becikowego nie biorą poprzedniego roku rozliczeniowego? bo inaczej na jakiej zasadzie mają wiedzieć jaki myśmy mieli dochód na rodzinę...;/
najprawdopodobniej pit roczny za 2010 będzie wskazywał o dochodach rodziny...
przynajmniej sdo następnego rozliczenia za 2011 rok...
reklama
Kasia_ZG
a mi się ten pomysł z becikowym nie podoba, a to dlatego że jak wszystkim to wszystkim. Tym bardziej że nie można rozgraniczyć które dziecko ma lepiej a które gorzej a to ze sobie ludzie w życiu dobrze radzą to powinno Państwo cieszyć a n ie ludzi dołować. Prawda jest taka każdy "orze jak może", nasze Państwo zupełnie nie pomaga młodym ludziom w zakładaniu rodzin to My musimy się martwic za co wykarmić i wychować dziecko, za co spłacić kredyt mieszkaniowy zaciągnięty na 30-40 lat, prawda jest taka że jest ciężko w dzisiejszych czasach zarobić uczciwie na wszystko a tu jeszcze takie cięcia. NIC do przodu tylko wprowadzają same ograniczenia a Ty człowieku sobie radź.
Już nie mówiąc o tym że sporo z nas po macierzyńskim pozostanie z pytaniem co teraz ??? wrócić do pracy zapłacić za niańkę 1000 zł czy zostać z dzieckiem i mieć ZERO, ja nie wiem jak Wy ale zostawić takie pół roczne dziecko z obcą osobą przyprawia mnie o dreszcze i cały czas rozmyślam nad tym.
Macierzyński ok a co potem ??? i tu oczywiście nasze Państwo też mało interesuje.
Wkurza mnie to strasznie !!!
Już nie mówiąc o tym że sporo z nas po macierzyńskim pozostanie z pytaniem co teraz ??? wrócić do pracy zapłacić za niańkę 1000 zł czy zostać z dzieckiem i mieć ZERO, ja nie wiem jak Wy ale zostawić takie pół roczne dziecko z obcą osobą przyprawia mnie o dreszcze i cały czas rozmyślam nad tym.
Macierzyński ok a co potem ??? i tu oczywiście nasze Państwo też mało interesuje.
Wkurza mnie to strasznie !!!