reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Witam wszystkie Mamusie:)
Normalnie czarno na dworku a to dopiero po 16, masakra. Ciemno i szaro. Brakuje mi słońca.
Justys, Marcia jaki magnez Wy bierzecie? Czy można taki musujący do picia wziąć?
Ja to sobie potas bym jeszcze wzięła ale nie wiem, czy jest bez recepty, bo oczywiście jak poszłam po wypis ze szpitala, to recepty mi nie dali. A tam potas brałam.

Malutka
nie łap się za szybko do roboty w domku. Odpocznij i się relaksuj:)

Anielka
dobrych wyników z egzaminu.

Karolcia
ja też mam twardnienia brzucha i dziewczyny na forum też mają. Damy radę. Bierz nospę i się nie nakręcaj. Bakaalia Ty też się nie denerwuj, bo ja tak się denerwowałam to do szpitala trafiłam. A tam mi jedna położna powiedziała właśnie, że dziewczyny za bardzo się denerwują. Bakaalia Twój będzie ładnych rzeczy uczył małego, jak mu się piosenka o osiemnastkach już spodobała. Mój M. to mówi, że we dwóch będą mi dokuczać i będzie małego psot uczyć...a cieszy się przy tym..złośliwiec taki z niego jest.
Liv ja też liczę tak tygodnie ciąży jak Ty teraz to aby do 35, to dzidzia będzie już bezpieczniejsza, bo płucka się rozwiną.

Tak sobie zjadłam bułkę z jabłkiem po obiadku i mały sobie gilga. Mam czasem wrażenie, że mu miejsca brakować zaczyna.

Hej ho :-) ja jak zwykle uaktywniam się wieczorkiem ;-)
co do becikowego no co za gnojki !!! ręce opadają :wściekła/y: gdyby wziąć mój dochód to nie przekroczę 85 tys. rocznie ale jak weźmiemy pod uwagę nasze wspólne zarobki to możemy się pożegnać z becikowym bo mój K zarabia sporo ponad 5 tys. szlak !!! no kurcze i to jest nie fair bo ludzie sobie radzą jak mogą, kombinują jakby tu mieć w życiu dobrze a jeszcze za to obrywają po łbie :wściekła/y: (PO ma u mnie gigantycznego minusa)

Iga - świetny ten mix, śmiałam się na głos i się popłakałam :-D

Ostatnia edycja:
A od kiedy te plany z becikowym mają być wprowadzone w życie?
Ja się łapię ale mnie wkurza to, że do 67 roku życia trzeba będzie do pracy chodzić jak ten wół roboczy. Nie wyobrażam sobie tego, jak np. u mnie w pracy gdzie trzeba szybko trzaskać na kompie czasem i uważnie miałabym pracować jako 67letnia pani. Moja mama za 3 lata kończy 60 i mówi, że z wiekiem już się tak nie śmiga. I uważam, że kobiety mają gorzej, bo praca, dom, dzieci to już aż nadto obowiązków a gdzie jakieś przyjemności w tym życiu...

Alka- to ja pisałam ale i tak z moim A. nie mamy razem dochodu netto ok,5 tyś.I masz racje, że jest szansa że mogą tego nie podpisać za szybko.

no u nas dochód miesieczny niecałe 5 tyś ale licząc z "trzynastka" "mundurówką" to przekroczymy, tylko takie coś zachęcać będzie do pracy formalnie na mniej niz faktycznie....u mnie i u męza akurat to by nie przeszło bo nam do dochodu wliczają nawet szczepionke przeciw grypie,;-)ale nie wiem czy to już od tego roku czy przyszłego dopiero, w sumie do końca listopada mają czas na zmiany...tak samo jesli chodzi o internet to maja jeszcze trochę czasu i pewnie zdążą.
Ja nie jestem też zwolenniczką PIS-u(uchowaj Boże) ale to mnie u PO też wkurza,

my niestety też nie dostaniemy becikowego, ulga na trzecie dziecko też nas nie dotyczy, bo płacimy podatek liniowy, więc żadne ulgi nas nie dotyczą, tyle mam od państwa, że na zwolnieniu zus mi wypłaca zasiłek chorobowy i nie płacę składki za siebie

co do becikowego to w sumie raczej każda z nas się załapie, bo rozliczenie się z US to koniec kwietnia i wtedy będziemy miec pit żeby przedstawić dochód a wniosek o becikowe przecież można złożyć wcześniej, no chyba że coś tu pozmieniają

i z punktu widzenia państwa jestem zamożna- hhi, normalnie ja nie mam średniej krajowej, mąż ledwo przekroczył i juz bogaci jesteśmy a ja jakoś tego nie czuje:-D

Alice ja kupiłam magnez w tabletkach, bez żadnych potasów czy nawet B6. A potas bez recepty można kupić ;>
Śmieszy mnie podejście co do becikowego (wybaczcie) ale gdybym ja z moim zarabiała 5 tyś miesięcznie to szczerze nasrałabym na tysiąc becikowego ;:-p
Ale to tylko moja skromna, mało znacząca opinia;) więc nie zjedzcie mnie;p

reklama
Śmieszy mnie podejście co do becikowego (wybaczcie) ale gdybym ja z moim zarabiała 5 tyś miesięcznie to szczerze nasrałabym na tysiąc becikowego ;:-p
Ale to tylko moja skromna, mało znacząca opinia;) więc nie zjedzcie mnie;p

ale czy zarobki po 2,5 tyś miesięcznie to tak dużo? biorac pod uwagę jakie wszystko drogie,kredyt mieszkaniowy, opłaty

Do góry