reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Fiona- mój A. ze mną chodził na USG ale do gabinetu nie wszedł:).Mówił że woli dzidzie na żywo widzieć.Ale mi obiecał, że na to ostatnie-3 w karcie ciąży po 30tyg.to wejdzie.A na szczęście idzie na nocke-mamy 22 listopada wizytę.Już się nie mogę doczekać zobaczyć maluszka:).U mnie ostatnio róznica między datą porodu ustaloną na poczatku a wg usg było chyba coś koło 2-3 dni.Czyli nie aż tak dużo

reklama
Fiona- mój A. ze mną chodził na USG ale do gabinetu nie wszedł:).Mówił że woli dzidzie na żywo widzieć.Ale mi obiecał, że na to ostatnie-3 w karcie ciąży po 30tyg.to wejdzie.A na szczęście idzie na nocke-mamy 22 listopada wizytę.Już się nie mogę doczekać zobaczyć maluszka:).U mnie ostatnio róznica między datą porodu ustaloną na poczatku a wg usg było chyba coś koło 2-3 dni.Czyli nie aż tak dużo

ooo a ja mam 21 czyli w pon USG nie moge sie doczekac.Moj M jest bardzo zaangazowany w moja ciaze wszysdzie by chciał chodzic ze mna do lekarza na usg itp ale niestety nei zawsze sie udaje bo pracuje od 8 do 18 a zazwyczaj mam wszystkie spotkania z lekarzami do 16 wiec sie nie załapuje sie ale na ostatnim Usg był bo wzioł wolne ale tym razem mu nie dali:crazy:
M chce tez ze mna isc rodzic co bardzo by mi pomogło i emocjonalnie i fizycznie.
J chyba bede sie kierowac terminem z USG bo tam gin widzi na ile dziecko jest duze i czy w jakim dniu mniejwiecej jest gotowe na wyjscie a termin wyliczony z ostatniej @ tp tylko teoria...

Witam się pochmurnie:-(

Dzisiaj nawet nosa nie wystawiłam z domu, tak nieprzyjemnie. Chorowitkom powrotu do zdrowia zyczę. Mnie też początkiem tyg. coś łapało w gardle, ale na razie uratowałam się tylko herbatą z cytryną i domowym sokiem malinowym:-)

Ja też i w jednej i w drugiej ciąży mam fazy, ze wcześniej urodzę, mam prawdziwą paranoję na punkcie porodu w święta, bo mam mieć cc i chcę koniecznie swoją lekarkę a nie jakiegoś stażystę (z całym szacunkiem dla stażystów):-) Także zamęczam już wszystkich. No ale co ma być to będzie. W czwartek idę na wizytę to się może dowiem czy termin po Nowym Roku jest nadal realny. Swoją drogą zastanawiam się ile z nas będzie miało świąteczną niespodziankę:-)

W każdym razie jutro nieodwołalnie zakupy dla Mikołajka i mnie a w przyszłym tyg. pranie i pakowanie torby.

Dziewczyny z Krakowa, jutro i w niedz. w M1 jest weekend dla kobiet, mają być pokazy mody, porady stylistów, kosmetyczek itd oraz atrakcyjne promocje w sklepach. Ja mam zamiar się tam jutro wybrać, tylko nie wiem o której najlepiej bo nigdzie nie ma żadnego planu.

nikki Ja dopiero teraz odkryłam moc działania magnezu, a ten konował ani razu nie wspomniał mi, cóż...Zawsze mówiłam, że sama dla siebie jestem najlepszym lekarzem.
A ja mam termin według OM na 17 stycznia:-) Więc blisko was dziewczynki. Zobaczymy, która pierwsza zajmie łóżko w szpitalu:D
Ale ja mam coś przeczucia, że do świąt tylko w domu posiedzę;-)

hej dziewczyny, nie bylo mnie dwa dni a wy juz tyle napisalyscie, ze dramat :p
cos tam nadrobiła, jednak nie wszystko. zauwazylam, ze nie ma Strzygi - swoja droga P. pozdrów ja, i zyz szybkiego powrotu no i zauwazylam wlasnie ze mamy tu mezczyzne :-)
ja wczoraj siedzialam caly dzien sama w domu, od 5 rano do 24 prawie, bo A był w pracy .. z nudów aż sprzatałam mieszkanie, odwiedzilam kolezanke która ma tą malutką dzidzie i troche sie nią pozajmowałam - bylo swietnie :)
dzisiaj od rana jestem u A, w domu, u tesciowej, bylysmy na zakupach i bedziemy robily salatke Gyrosa, krokiety z barszczem na jutro, bo goscie maja przysc do A. z okazji urodzin niedawnych, wiec rano znow mopik w ręke, pronto i jazda sprzatanko. :-)
Zmeczona sie czuje, Amelka mnie jakos tak uciska strasznie w dole brzucha jak chodze, wogole nie moge prawie nic jesc, tzn mam smaki ale zjem zupe i juz wiecej nie moge zmiescic.. :-p
coraz czesciej mysle sobie o tym, ze chcialabym ją juz miec na rekach, zajmowac sie nia, ze nie doczekam terminu, ze jakos tak wolno to leci, uhh..

expose premiera

Becikowe dla rodzin, ktorych dochod nie przekracza 85tys zl rocznie (2. prog podatkowy).
Ulgi na dzieci - dla rodzin z dochodem wyzszym niz 85tys ulga tylko na drugie i kolejne dzieci, brak ulgi na pierwsze dziecko
Dla rodzin w pierwszym progu podatkowym - ulga na pierwsze i drugie dziecko bez zmian, ulgi na trzecie i kolejne wyzsze o 50%.

Czyli nie załapuje się na nic, jest szansa, że po expose może do stycznia ustawa nie wejdzie

Właśnie przeanalizowałam całe to przemówienie, i co do ulg i becikowego u nas nawet po zmianach się należy, bo nam nie przekracza nawet 20tysięcy rocznie, przez to że tylko P. pracuje i to jeszcze za grosze..

reklama
U mnie też becikowe będzie, wg tego co mówił premier. My z A. ślubu nie mamy, więc się liczy tylko mój zarobek.A nawet jakbyśmy oboje mieli liczone, to i tak nie ma szans żebyśmy przekroczyli 85tyś.

Do góry