reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

P. jak przeczytałam "wolałbym żeby był ze 2tyg. później" to mi się mój własny mąż przypomniał jak on mi datę porodu ustalał, najlepszym dniem dla niego byłby piątek bo w weekend mógłby świętować ;D

reklama
Witajcie,
Czytam wasze wpisy na forum i widzę że im bliżej tym więcej powodów do niepokoju mamy. Ja też miałam wrażenie że w pewnym momencie mam za dużo śluzu i może sączą mi się wody. Okazało się że miałam gęsty śluz który zalegał i organizm chyba zaczał produkować taki rzadki żeby tamten spłynął. Poleciałam do ginki ale powiedziała, że wszystko w porządku - szyjka zamknięta. :happy:Później miałam twardy brzuch - zalecono mie nospę i magnez. Jak mała rusza się za dużo to wydaje mi się że coś jest nie tak, tak przestaje to myślę że coś niedobrego się dzieje. :-(
Dobrze, że w przyszłym tygodniu mam wizytę i może zrobią mi USG to się uspokoje.
Cieszę się że nadal wszystkie jesteśmy w dwupakach. Tak trzeba trzymać do stycznia bo dłuzszy jest macierzyński od nowego roku. :rofl2:

Oj cos mi sie mylło to Bakalia ma ten sam suwaczek co ja i to miał byc post Do niej ale nie szkodzi zreszta wszystkie jestesmy w podobnym czasie.
bakalia my mamy taki sam termin wiec musimy sie umowic ktora pierwsza rodzi zeby nie blokowac łozka
laugh.gif

Ciekawe ktora pierwsza urodzi jak czy Ty.
Ile Twoj maluszek juz wazy? My z M załozylismy sie o kilo M&M kto wygra ja stawiam ze maluszek wazy 1.700 a moj M 1.900.

I tak cały czas mówię mojemu maluszkowi - jak chcesz żeby mamusia była z Tobą dwa tygodnie dłużej to czekaj na swój termin:-D

noga mi sztywniała i z jednej strony miałam wielki twardy kamień:crazy: Lekarz mi powiedział, że to skurcze przepowiadające nie groźne, jak jest ich od 10-12 na dobę. Mi babka w aptece poleciła magnez 3 razy dziennie i powiem ci, że przeszło mi wczoraj już po jednej tabletce, bo mg hamuje skurcze.

Ja od 3 miesiąca biorę magnez 3xdziennie według zaleceń lekarza.Bo moje witaminki nie mają magnezu.I naprawdę polecam-ja jakoś skurczy nie mam i mam nadzieję, że będę mieć dopiero przy porodzie:-D

to ja troche odwroce, bylam zmeczona ciaza, wazylam 30 kilo wiecej i mialam dosc. Na 5 dni przed porodem zaczelam znaczyc krwia. Dokladnie na dzien przed terminem obudzilam sie, wstalam z lozka, spojrzalam na kolyske i zapytalam brzuch - kiedy ty wyjdziesz, kolo 20 stwierdzilam, ze chyba za czesto brzuch mi sie stawia, po 24 zaczelam liczyc odstepy o 2 zadzwonilam do szpitala, do ktorego pojechalam o 10 rano. W dniu terminu na minute przed 23 zobaczylam tego brzdaca;-)

Fiona co do wagi małego to nie znam tej aktualnej, bo ostatnie usg miałam w 23 tygodniu wtedy ważył 650gramów, kolejne mam 5 grudnia więc napewno się dowiem co z wymiarami i napiszę ;)
Mam nadzieje, że urodzę o czasie bo od początku ciąży mam głupie wrażenie tego że to będzie wcześniej.. ale wole mój termin na 19 stycznia zdecydowanie! :)

Liv ciekawa Twoja historia tak na życzenie ;)

P. od Strzygi, widzę, że Ci się u nas spodobało :D Nie zdziwiłabym się, gdyby się okazało, że hasło do strzygowego konta już zmienione i jak biedaczka wyjdzie w poniedziałek, to będzie musiała sobie nowe założyć :]

Ja wczoraj wieczorem też miałam twardawy brzuch i tak mi jakoś dziwnie ciężko było, ale łyknęłam nospę, udałam że nic się nie dzieje i poszłam spać. Dziś już ok. Kuchnia i łazienka wysprzątane. Zostało mi jeszcze ogólne ogarnięcie bajzlu i wytarcie kurzy. Podłogi zostawiam mojemu M. na jutro. Niech się chłopak też poudziela.

Ostatnio była u mnie na weekend moja mama. Nie widziała mnie od ponad dwóch miesięcy i zachwycała się w ochach i achach jaki mam ładny, zgrabny brzuszek i jak mi do twarzy z ciążą. A wczoraj dostaję telefon od cioci: "Niuńka, jak się czujesz, wszystko dobrze? Bo mama opowiadała, że wielka jesteś, strasznie ci ciężko i sapiesz jak lokomotywa, ledwie parę kroków zrobisz!" Mamcia jest kochana :D Nie ma co!

A teraz biorę się za króliczki do pokoju Poli. Prace co prawda postępują, ale chciałabym już skończyć i myknąć jeszcze coś w świątecznym klimacie...
Aktualny stan króliczków do podejrzenia otuło ;) http://dzierganepogodzinach.blogspot.com/2011/11/somebunny-to-love-soap-bubbles-cz-2.html

Ostatnia edycja:
Pola ap ropo udzielania się mężczyzn ja wczoraj zawał przeszłam, pojechałam do rodziców w poniedziałek wieczorem żeby we wtorek do lekarza iść i żeby w między czasie założono u nas w domu kaloryfery.. wróciłam wczoraj po południu wchodzę do pokoju a tam brak łóżeczka dla małego.. mało co nie padłam jak tylko P. wrócił z pracy dostał opierdziel za eksmisje syna a potem okazało się że nie chciał żeby się zakurzyło kuciem w ścianie przy wymianie kaloryfera.. więc wyniósł je na strych ładnie przykryte folią.. ale co się zdenerwowałam to moje.

reklama
Fiona co do wagi małego to nie znam tej aktualnej, bo ostatnie usg miałam w 23 tygodniu wtedy ważył 650gramów, kolejne mam 5 grudnia więc napewno się dowiem co z wymiarami i napiszę ;)
Mam nadzieje, że urodzę o czasie bo od początku ciąży mam głupie wrażenie tego że to będzie wcześniej.. ale wole mój termin na 19 stycznia zdecydowanie!

Według gin mam termin na 26 stycznia a według ostatniego USG na 18 stycznia wiec jakto bedzie zobaczymy.Ja tez ostatnie USG miałam w 22 tyg wiec narazie sie nie oriwtujw z waga ale w pon wszystkiego sie dowiem...Niestety ide sama na UG bo mij M nie dostanie wolnego buuu

Do góry