reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Witajcie :-)
Właśnie w Dzień dobry TVN leci " ciążowe paranoje" coś dla przewrażliwionych paranoiczek jak ja :-)

hej

spioch wita:-D

fazer tak wlasnie chodzilo mi o to, ze sie posypia, mialam dokladnie to samo jak u Marci

anielkaa zycze sliczniusiego dyplomu;-)podziwiam szczerze, ja powiedzialam, ze dopiero jak odetchne zrobie testa, bo teraz nie ma mowy:-p

iga dzieki za rozweselacza, duch, chwast, mis :-D

u mnie nic szczegolnego, wiec ide cos przekasic....

Cześć dziewczynki,
Po wczorajszej wizycie u lekarza byłam troszkę zdenerwowana i nie miałam siły jużnic pisać. Powiedziałam o moim uczuciu ciągnięcia, skurczu w pochwie. Odrazu zrobiła mi usg, sprawdziłą szyjke i okazało się że jest na poziomie 2,6cm a norma jest od 2,5cm. Obowiązkowo kazałą w przyszłym tygodniu jeszcze raz sprawdzić. Zwiększyła dawkę nospy do 3x1 i dała luteinę 2x1. Powiedziała nie strasząc mnie że ma nadzieje że szyjka wytrzyma. Jeśli dostanę nieprzerwanego bólu jak przy miesiączce, twardnienie brzuszka jak kamień to mam jechać odrazu na IP.
Troszkę się zmartwiłam ale najważniejsze żebym wytrzymała do 38tc.

Cześć dziewczynki,
Po wczorajszej wizycie u lekarza byłam troszkę zdenerwowana i nie miałam siły jużnic pisać. Powiedziałam o moim uczuciu ciągnięcia, skurczu w pochwie. Odrazu zrobiła mi usg, sprawdziłą szyjke i okazało się że jest na poziomie 2,6cm a norma jest od 2,5cm. Obowiązkowo kazałą w przyszłym tygodniu jeszcze raz sprawdzić. Zwiększyła dawkę nospy do 3x1 i dała luteinę 2x1. Powiedziała nie strasząc mnie że ma nadzieje że szyjka wytrzyma. Jeśli dostanę nieprzerwanego bólu jak przy miesiączce, twardnienie brzuszka jak kamień to mam jechać odrazu na IP.
Troszkę się zmartwiłam ale najważniejsze żebym wytrzymała do 38tc.

lez i wypoczywaj, nie stresuj sie, cofnie sie

RODKi są jak się rodzice kłócą o dzieci. Moja eks to jakaś patologia wychowawcza, jest dwulicowa, kłamliwa i mówi, że to ja od nich odszedłem, a później słyszę, że ja już tatą nie jestem, bo ich zostawiłem. Dlatego sąd kieruje na badania. Mogło by się zamknąć na jednej sprawie, gdybym się zgodził na 1000 zł alimentów (z czego?) na dziecko, bo eks to pazerna s**a na $.

Na termin w RODK czekałem dobre pół roku, chociaż zapewniali, że to 2 miesiące będzie trwać. Rozprawy raz w roku w sądzie. Teraz podejrzewam, że będzie następna w marcu dopiero i chcę iść z eks na ugodę, ale jeszcze jej o tym nie mówiłem, bo znów zacznie kombinować. Chciałbym już się rozwieść w końcu, bo chcę się ożenić ponownie i zająć się swoim życiem, a nie stresować ciągle i tracić nerwy przez eks.

livastrid - ja też jestem śpiochem :p dogadali byśmy się

bakaalia - eks jest bliźnięta i nie wiem, czy drugi raz bym się zdecydował na kobietę z tego znaku. Już wolę 2 uparte barany :p bez urazy oczywiście i życzę szczęścia w Waszym związku.

P.S. No i nie dodałem, że oprócz tak wysokich alimentów, to eks oczekuje, że całkowicie zrezygnuję z widzeń i zniknę z ich życia.

kurcze... poczytalam w necie na temat puchniecia w ciazy i to byl blad. teraz sie nakrecam, ze cos jest nie tak:no:
co prawda juz nie jestem opuchnieta jak wczoraj, ale jednak

reklama
dopiero zobaczyłam ten filmik Iga padłam ze śmiechu :D:-)
Karolcia trzymaj się i nie stresuj, wiem co czujesz, bo sama po wizycie przed wczoraj leżę i mam doła i się boję, tylko, że mi lekarz powiedział, że nic się nie dzieje.
Bakalia Ja właśnie jak ty miałam trzy dni temu w nocy, co parę minut brzuch mi twardniał, po godzinie już twardniał coraz rzadziej i nie mogłam się obrócić na drugi bok bo noga mi sztywniała i z jednej strony miałam wielki twardy kamień:crazy: Lekarz mi powiedział, że to skurcze przepowiadające nie groźne, jak jest ich od 10-12 na dobę. Mi babka w aptece poleciła magnez 3 razy dziennie i powiem ci, że przeszło mi wczoraj już po jednej tabletce, bo mg hamuje skurcze.

Do góry