reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

ja musialam dzisiaj hybrydy z paznokci zdjąc bo juz sie kiepsko trzymaly.
Maskę może na kudły tez dzisiaj zrobie bo po dekoloryzacji sa sztywne.
Czuje zle dni idą oj złe. Chce juz biegac na biezni. Obiecałam sobie ze do lasu bede chodzic 3xwtyg na 20 minut ale zawsze. Boje sie wagi końcowej. Jedyne mnie "cieszy" to to, ze idzie mi TYLKO w dupsko a nie jestem ulana...

Anastazja G chyba nie mają. Tak mi sie wydaje. Ja tez lubie ich staniki. Fajne wozry maja no i wygodne są. Z bielizny lubie jeszcze ESOTIQ

reklama
Anastazjaa - ja mam spory biust uwierz mi :-) i musiałam kupić rozmiar E (jakieś trzy miesiące temu kupiłam D) a teraz musiałam wziąć rozmiar większy, lepiej niech mi te cycki już nie rosną bo niedługo to będę się musiała zaopatrzyć w dwa berety i gumkę :szok::-D

Kasia z kotami najlepiej się rozmawia jak doskwiera samotność:-) Moją już chyba zagadałam konkretnie dzisiaj;-)
A ja kupiłam magnez w aptece i mi ustały te skurcze i twardnienie brzucha, więc jestem już dobrej myśli.
Mój D. uznał, że ja wiem co i ile kupować młodemu i że mam brać jak coś potrzebne;-) ale na razie bez szału. Ucieszyłam się, bo moja babcia kupiła nam nosidełko dla malucha i jutro siostra przywiezie mi jabłecznik i pyzy babcine;-)

A mi biust w ogóle nie rośnie.Cały czas mieszczę się w biustonosze sprzed ciąży.Dlatego mam problem, jak biustonosz do karmienia kupić.Mam jeden, ale kupiłam na wyrost i miseczki sporawe:-D.

Marciaa...ja bieżni nie mam, ale mieszkam teraz 5 minut od morza...i marzę, żeby móc sobie tam pobiegać;) a poza tym brakuje mi mojego hula hop...bo trenowałam taniec z nim...ale gdzie ja na brzuchu będę kółkiem kręcić...;/;/ no ja właśnie swoje kupuję w esotiqu, ale tam takich do karmienia chyba nie mają....;/;/

Kasia...ja przed ciążą miałam c/d....w zależności wagi:) jeszcze miesiąc temu f nosiłam, a teraz g musiałam zakupić....

Anastazjaa - ulallaaa... no to P ma się do czego przytulać :-)
Justyś - zazdroszczę babci, ja swoich dziadków straciłam jak miałam 13-15 lat tak więc zazdroszczę.

Od P.

Dzisiaj na wizycie w szpitalu pokazałem Strzydze na telefonie wasze posty (mam pakiet internetowy) i stwierdziła, że wcale nie jestem taki wyrozumiały, ale posty piszę takie, że rzeczywiście tak można mnie odebrać :p

Poza tym bardzo się cieszyła na wszystkie słowa wsparcia i szybkiego powrotu do domu. Nic się u niej nie zmieniło, tylko dostała jakiegoś uczulenia i zastrzyk w t***k. Zaniosłem jej też książki, żeby się nie nudziła, bo zapomniała się położnych zapytać czy może korzystać z laptopa w szpitalu. Co prawda u nas w mieście nie było by tam zasięgu na internet bezprzewodowy, ale mogła by oglądnąć sobie jakiś serial lub film z innymi dziewczynami, bo telewizja szpitalna jest płatna.

Miała ograniczać owoce i słodkości, to od mojej babci dzisiaj dostała ze 2 kg mandarynek, banany, delicje, drożdżówki i pączka. A później babcia będzie narzekać, że nie ma pieniędzy...

Nie jestem wygadany :p tylko siedzę sam w domu, to z nudów coś napiszę w razie, jakbyście się martwiły, że jej się coś poważnego stało. Google mówi, że ta wścieklizna macicy (nadpobudliwość skurczowa macicy) zwykle jest spowodowana problemami w życiu - ja szukam pracy, czasem brakuje pieniędzy, trudna sytuacja mieszkaniowa itd. Dzisiaj już Strzyga stwierdziła, że skurcze jej minęły, jak jest pod kroplówką, ale i tak za bardzo ona się tam stresuje. Stwierdziła, że skoro zostaje na weekend w szpitalu, to ja będę miał wolną chatę i na pewno sprowadzę sobie jakąś inną (jakbym miał iść do lasu i nazrywać :p).

Marciaa - nie jestem jeszcze jej mężem, ale będę jak tylko dostanę rozwód. Sprawa w sądzie toczy się już 2 lata, zaraz będzie mijać 3-ci rok, a końca nie widać. Polskie sądownictwo to jakaś patologia - w ogóle nie dbają o dobro rodziny i dzieci, chociaż ciągle się tym podpierają. Nie chcąc marnować życia, w oczekiwaniu na decyzję sądu, zdecydowaliśmy się na wspólne dziecko :D, a ślub będzie najbliższego 5 kwietnia po moim rozwodzie. Data nie ulegnie zmianie dlatego, że ja mam urodziny 3 kwietnia, Strzyga 8 kwietnia i wymyśliliśmy, że będziemy sobie rocznicowo co roku brać urlop tygodniowy. Od urodzin do urodzin.

reklama
a ja mam misje. jutro zrobie torta albo w weekend. krem kupiony tylko jeszcze owocki i zobaczymy. moj debiut:p
A jakaś szczególna okazja z tym tortem:-)?Daj znać jak wyszedł.A sama biszkopt pieczesz?Mój A. ma urodzinki 1 grudnia, więc też mnie czeka robienie torta.Choć coś mnie ostatnio nachodzi, żeby w tym roku jednak zamówić.

Do góry