reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczeń 2012

też mi właśnie wypadają włosy i tak myślałam o jakimś delikatnym podcięciu ;-) a radykalną zmianę którą robię raz na jakiś czas zrobię po porodzie :)
Liv pisałaś bym po porodzie zmieniła fryzurkę, chodzi Ci o to że właśnie po ciąży lecą włosy i wtedy je lepiej ściąć??

reklama
Witam czwartkowo :-)

A do mnie dzis Mamcia przyjechala i sobie posiedzialysmy razem, wypilysmy kawke, paczki, szarlotke. Wybralysmy sie tez do Tesco. Babcia kupila Milence sliczne spodenki i body w 5-10-15 (fajne promocje sa :-)), a mi koraliki. Z Mama to fajnie na zakupy isc :-)

Ewelina- ja wlasnie gdzies od tygodnia zauwazylam, ze lekko spocona sie budze (taka lekko wilgotna mam skore), wiec to pewnie normalne w ciazy :-)

Dziewczyny- robcie sobie ladne fryzurki :-) W ciazy tez musimy ladnie wygladac. A po porodzie znow mozna isc :-)

Jesli chodzi o zakupy, to moj Mezulek na poczatku mowil, ze po co tak wczesnie kupowac, przeciez jest tyle czasu jeszcze. Ale ja bylam uparta i kupowalam :-) A teraz jest zadowolony, ze mamy juz praktycznie wszystko :-) Troche kupilam ja, troche Babcie i Dziadki :-) Ale musze przyznac, ze raczej nie kaze mi specjalnie oszczedzac, zreszta sam wie, ze ja szukam promocji i kupuje rozsadnie :-) Czasem tylko narzeka, ze za duzo ubranek nakupilam (ale On sie nie zna, bo wcale nie mam duzo), a ostatnio kazal mi kupowac ubranka, bo od stycznia wzrasta vat na ubranka dzieciece :-)

Milego wieczoru! :-)

Cześć dziewczyny...

a ja znowu sama na 4 dni w domu, K wyjechał do pracy i wróci dopiero w niedziele wieczorem.
Dobrze że mam tego kota bo jest z kim pogadać ;-)

Justyś - kobitko leż i oszczędzaj się, nie ma żartów.
GosiaRW - gratuluję zakupu x-landera. My też wylicytowaliśmy taki sam zestaw tylko czarno-szary. Wózeczek jest extra, podniecam się jego widokiem bo zawsze chciałam mieć x-landera (jak dla mnie nr 1)

Co do biustonoszy z H&M ja mam dwa i jestem z nich mega zadowolona, jeden kupiłam jakis czas temu (tyle że z fiżbinem) patrzyłam na te dwupaki ale jednak mój biust wymaga staniczka z fiżbinem, wyglada lepiej.
Drugi staniczek kupiłam tydzień temu bo ten pierwszy stał się jakby nieco mały no i kupiłam taki sam tylko o jeden rozmiar większy. Naprawdę polecam biustonosze z H&M jak dla mnie super.

do P - męża Strzygi - bardzo fajnie że Strzyga ma tak wyrozumiałego faceta, to żadkość dzisiaj, dbaj o żonkę i przekaż pozdrowienia.

Co do zakupów dla małej to jakiś czas temu miałam spięcie z K na ten temat, a to dlatego że chciałam go w te zakupy angazować żeby ze mną jeżdził po sklepach itp. wtedy usłyszałam że z mojej pensji mam zapłacić za wynajem 500 zł a resztę mam przeznaczyć na zakupy dla małe,j a życie i większe wydatki typu opony do aut, naprawy czy zakupy po jego stronie.
Czyli teraz wyglada to tak że płace za wynajem, a reszta na wyprawkę, mi tam pasuje :-) tyle że zdałam sobie dzisiaj sprawę z tego że za bardzo szaleję bo potrafię przepuścić w ciągu miesiąca ok 1500 zł na wyprawkę i na siebie. Później oczywiście pokazuję co kupiłam i K mi ostatnio powiedział że jemu to pasuje bo przecież to ja wiem co jest mi i małej potrzebne.

Ale tak na serio to chyba muszę trochę przystopować bo już wszystko mamy dla małej, ja dla siebie też wszystko mam co potrzebne do szpitala i sporo ciuchów ciążowych ostatnio kupiłam tak więc chyba czas przystopować a uwierzcie mi kasa mi się pali w rękach, ile bym nie miała to potrafię znaleźć "ważny" cel :szok:;-)

ja dziś skręciłam łóżeczko po starszych synach (z małą pomocą młodszego syna), M. kazał mi czekać do niedzieli, wtedy będzie miał czas, ale mnie już nosi, kiedy wreszcie przywiozą mi meble do pokoju małej, już nie mogę się doczekać, będę mogła wreszcie uprać 2-gi raz ubranka i poprasować, a dziś na strychu znalazłam brakujący karton z ubrankami od 74 cm do 92 cm, część jest typowo chłopięca, ale sporo unisex

No włosy strasznie leca po ciązy. Głownie 2 miesiace po. Ja stracilam polowe włosow az mialam przeswity:szok: bylam załamana i wyłam. Co suszenie to dywan kłaków na ziemi.
Ja obciełam bo czułam potrzebę zmiany i chyba troche zaluje. Dzis byla kolezanka fryzjerka i mi sciela tzn pocieniowała bardziej niby lepiej ale ALE...no nic odrosną :p

dzis w ogole mam kiepski dzien. Czuje sie grubo i jakos tak nieatrakcyjnie. Chce juz sie fajnie ubrac. Denerwuja mnie te pory ciązowe:angry::baffled:

Mąz strygi wygadany. :-DP. Pozdrow żonkę :)
Melisa ja tez lubię z mamą chodzić na zakupy. hehe

Anastazja ja spiowrek mialam z ikei. Taki jakby frotte Nikodem byl spocony. Lepszy taki bawelniany

Marciaa - nic się nie martw bo włoski odrosną :-) Ja ostatnio wpadłam na genialny pomysł że zmienię kolor włosów z blond na ciemny blond no i zmieniłam a efekt był taki że nie mogłam się w lustrze poznać.
Czułam się dziwacznie no i musiałam zrobić jasne pasemka, jakoś inaczej ale wiem że jednak jako blondynka czuję się najlepiej. No cóż czasem trzeba poeksperymentować aby znaleźć swój styl ;-)

Kasia-to ja mialam identycznie.Cały czas blondynka a od dwóch farbowań ciemny blond.Ale wiesz jakoś tak fajnie dobrany, że nawet blada nie jestem.A to mnie najbardziej martwiło.Że przy ciemnych włosach moja blada buzia się będzie odznaczać.Ale na wiosnę wracam do blondu:-D

no właśnie ja przy tym kolorze co mam teraz jestem trochę za blada ale już się umówiłam że przed sylwestrem wracamy do tego koloru co był , mam nadzieję że nasza królewna da jeszcze mamusi zrobić włoski w ostatnim dniu tego roku ;-)

to ja chyba też się zaopatrzę w staniki z h&m, ale wiecie na jakim rozmiarze im się rozmiarówka kończy? bo ja coś czuję, że g to oni nie mają....;/;/

dzisiaj tak gadałyście o tych zabiegach pielęgnacyjnych, że sama sobie spa zrobiłam:D:D teraz siedzę z zieloną maseczką na twarzy, w termoczepku i masce na włosach i plasterku na zaskórniki na dekolcie...:p dobrze, że P. nie ma, bo by się chłopina przeraził:D:D

Marciaa...ja też tak mam....chciałabym, żeby już był luty i Hanka na świecie i mogłabym się za siebie zabrać...;/

Iga:D widzę, że ty tak samo niecierpliwa jak ja:D:D:D

reklama
Do góry