reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Alka....bidulko nasza!! 3maj się dzielnie!!:* a mi lekarz powiedział, że nie muszę robić tej krzywej cukrowej...więc w końcu nie zrobiłam:D:D

Bakalia...a dużo Wam roboty jeszcze zostało???:):)

a my dzisiaj mamy lan party:p P. przygotował już stoły, ja zrobiłam croissanty (tzn nadal robię:p:p:p) i chłopiny będą grać całą noc:p:p jutro rano będę robić ciasto devils chocolate cake, bo wieczorem przychodzą moi rodzice do rodziców P. na rewizytę i obejrzeć nasze mieszkanko:):):) postanowiłam dla mamy i teściowej zamówić bukiet kwiatków w podzięce za pomoc finansową:):)

reklama
dla Kasi i jej Syneczka
[*]
[*]
[*] :(
brak mi słów...

kobietki każdy dzień traktujmy jakby miał być tym ostatnim! ...

Alka ja dzisiaj też miałam krzywą cukrową :/ moje ręce wyglądają jak u narkomana :p całe pokute i posiniaczone.. ;p

Alka - właśnie ze względu na takie sytuacje ja się bronię przed szpitalem rękami i nogami. W szóstym tygodniu dali mi skierowanie na patologię, to spytałam co mi tam zrobią - okazało się, że nic, poza położeniem do łóżka, b zbyt wcześnie na jakiekolwiek inne ruchy. Stwierdziłam, że poleżeć to ja sobie mogę w domu i nie poszłam. W 20 podobnie, ale już pod opieką mojej Pani Doktor, która dała mi pełne błogosławieństwo dla siedzenia w domu. I oby do końca ciąży mi się udało uniknąć...

Anastazja - a w co grają?

Cierpię strasznie, bo jesteśmy znowu na bieżąco z serialami, Hatakowcy dziś imprezują i napisy do nowych odcinków pewnie dopiero po weekendzie... Więc się nudziiimy....

Na Starynkiewicza w Warszawie krzywą cukrową robią standardowo każdej ciężarnej. :confused:
Alka- dzielna jesteś, trudno musisz jeszcze raz przejść przez tortury. :sorry2:
Ja dziś trochę postałam przy żelazku i pojawiło się parę pierwszych skurczy, niebolesnych ale takich że musiałam wstać i wzięłam nospę.:-( Malutka jak zwykle bliżej wieczora jest bardziej ruchliwa. U mnie po jedzeniu specjalnie się nie uaktywnia bo ciągle jestem na diecie cukrzycowej, bez słodkiego, bez mleka i białego pieczywa. Dziś podjadłam kawałek gorzkiej czekolady. :-)

Alka- ulala, no imprezowo to tam u Ciebie nie jest... Ale to tylko kilka dni, dasz radę. A dla leżących mamuś ogromny szacun
Wiecie, ten nasz watek ogólnie taki bardzo spokojny- nie ma ciąż bliźniaczych, chyba wszystkie dziewczyny w miarę "na chodzie"- a jednak trochę nas jest. Więc noski do góry i cieszymy się maluszkami. Zobaczcie jak niewiele już zostało. A zaraz okres świąteczny, bieganina.... A potem tylko będziemy się zasypywac wiadomościami kto, o której i jaka waga:tak: Dochodzi do mnie że to już tak tuż tuż...

A u nas naukowo się zapowaida. Trochę dziś poczzytałam ale jeszcze duuuużo mam do zrobienia:zawstydzona/y: Dopadł mnie wilczy apetyt i zaraz chyba pęknę:-D Meżuś zrobił pyszny bigosik i tak podjadamy- chociaż gotowy będzie pewnie za 2 dni żeby się łądnie przegryzł. Mniam...

Strzyga w fifę, a potem jeszcze się zdecydują ostatecznie:p

dziewczyny...a jak Wy te skurcze czujecie??? i w ogóle jakie to uczucie jak twardnieje Wam brzuch...bo ja żadnych z takich objawów nie mam...albo sama nie wiem co ma czuć:D:D

Witajcie kobitki własnie nie dawno wruciłam do domku z przepieknym prezetem dla naszego syneczka,zaraz wstawie zdjecie.Prezet jest bardzo orginalny bo pochodzi asz z Peru.Mnie na taki prezet pewnie by nie było stac ale u mojej tesciowej pieniazkow nie brakuje choc ciagle nazeka ze ich nie ma.....

003.jpg004.jpg

Byłam dzis tez z tesciowa i moja szwagierka na zakupach w nowo otwartym sklepie i nic specjalnego nie kupiłam ani nie nosiłam siatek a kregosłup mnie boli jak diabli bylismy moze tam z dwie godziny i padam na pysk...

dziewczyny...a jak Wy te skurcze czujecie??? i w ogóle jakie to uczucie jak twardnieje Wam brzuch...bo ja żadnych z takich objawów nie mam...albo sama nie wiem co ma czuć:D:D

ja swoje skurcze odczuwam jako kłucie w dole brzucha albo takie szarpnięcia w szyjce, właściwie gdyby nie pobyt w szpitalu to bym nie wiedziała,że to skurcze
a twardnienie brzucha po prostu brzuch jest twardy jak kamień ale też jakby się robił taki mniejszy, taki widać napięty

reklama
Do góry