reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ja widać, każda ciąża jest inna, i lekarz każdy inny, ale myślę że to dobrze - jest wybór.
Ja do 13 tyg. mam wizyty co 2 tygodnie, pozniej raczej co 4 tyg., kartę ciąży mam odkąd bije serduszko i wszystko wygląda ok, jestem tez od poczatku do konca na zwolnieniu lekarskim.

Miłego dnia.

reklama
witam
ja karte mialam w I ciazy juz zalozona w 5t5d :) z początku chodziłam co 3 tyg potem co 2...na koncu juz co tydzien ;-)

dzis mam nadzieje zobaczyc 1 raz moja fasolinke :)))))

Ja z dziewczynkami karty mialam zalozone na 2 wizycie.Ale od tego czasu wiele sie zmienilo teraz tez powiedziala mi moja ginekolog ze zalozymy na 2 wizycie ktora mam jutro.Na pierwszej wizycie wszystko bylo ok fasolka sie zadomowila serduszko bilo 151 razy na minute jutro maszeruje z wynikami zobaczymy jak bedzie.U nas tez na poczatku wizyty co 2 tyg a od II trym. co miesiac.

Ostatnia edycja:
Hej przyszłe mamy:-) Ja po intensywnym weekendzie... byłam na grillu u teścia... moje samopoczucie ok:-) Mi lekarz założył kartę ciąży na pierzej wizycie i to był 7tc no ale zmieniłam lekarza i on narazie mi nie założył... zobaczymy może na natępnej wizycie...:-)

Nie moge doczekac sie kolejnej wizyty ( 16.06) zeby zobaczyc serduszko i uslyszez ze wszystko ok. Z objawow wciaz nie wiele a moze poprostu spodziewalam sie ze bede miala wymioty ( wszystkie moje kuzynki mialy..wiec uznalam to za norme) a mnie tylko od czasu do czasu wieczorem troche mdli. czuje wszystkie mozliwe zapachy i czasami sie kreci mi w glowie. Piersi juz nie bola, nie robia sie zadne brazowe otoczki....spokojna ta moja ciaza. termin po pierwszej wizycie na 20 stycznia ale z moich wyliczen na 14. Teraz jestem w Polsce wiec robie wszystkie mozliwe badania i na wizyte bede miala komplet. Super pogoda na urlop - steskniona slonca nie narzekam na 29 stopni o 9 rano :)

witam,
ale mnie dziś wszystko denerwuje, nie lubię poniedziałków, już chciałabym, żeby były wakacje...

u mnie ginka zakłada kartę po usłyszeniu serduszka.
ja teraz mam wizytę dopiero 25 czerwca. strasznie długo ale ja mogę tylko w soboty do niej chodzi. bo w tygodniu nie przyjmuje po południu a ja muszę z kimś przecież zostawić starszaka.
a 25 juz bedzie 13 tc i mi powiedziala ze jesli dobrze dzidzia sie ulozy to bedzie mozna juz odczytac plec dziecka.
trochę mnie tym zaskoczyła i sie jej dopytywałam jak to. ale ona jest specjalistka w czytaniu obrazu USG i mówi ze sie wyspecjalizowała w tej kwestii.
Z Marcelkiem sie dowiedziałam ze jest chłopczykiem w 16tc.

och ale mam stresa do tego USG. oby z dzidzia było wszystko w porządku tak sie modle o to.
a ja w niedziele od razu po wizycie chcę jechać z mężem do fr. mam nadzieje wierze w to ze wszystko będzie ok.

;-) cześć ciężaróweczki :)
nie odzywałąm się , bo mam problemy jelitowo- żołądkowe - cierpię na Zespół Jelita Drażlwiego i w ciąży wcale nie jest lepiej :( biorę no-spę ) ale mało co pomaga ....

co do karty ciążowej, to jeszcze tez nie mam założonej, myśle , że będę miałą w środę , bo wtedy idę na echo serduszka :)

reklama
cześć! Ja w pierwszej ciąży miałam kartę na drugiej wizycie, a teraz od razu, pierwszy raz byłam pod koniec 6tc.
A u nas była przed chwilą duża burza!

Do góry