reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

mi wypada 6 tydzien

w pierwszej ciazy nie bralam witamin. Potem biofer bo zelazo zaczelo spadac. Podobno niektore położe odradzają brania witamin gdyż rodzą się duże dzieci. Moj Niko miał 4120 bez witamin wiec ile w tym prawdy nie wiadomo. Ja tylko kwasik juz biorę i chyba kupię CoCCUline na mdłosci bo zwariujęę

Marciaa a co to jest to na mdłości?

dziewczyny, a powiedzcie jeszcze kiedy dziecie na założenie karty ciąży do gina?
jak pójdę w 10 tyg. to nie będzie za późno? miałam już jedno USG w 5t4d

Ostatnia edycja:
reklama
hej ja po cudnym weekendzie :) co prawda jeszcze sie nie skończył :)
ja biorę tabletki dla ciężarnych i kwasu foliowego wtedy dodatkowo juz nie trzeba. w pierwszej ciąży tez przez cala ciążę brałam tabletki i wyniki miałam zawsze super. a Marcelek wcale duży sie nie urodził.
tranu sama nie biorę ale dla Marcelka podaje. mu kupuje w płynie o smaku owocowym i łyka chętnie.

ja z was chyba jestem z najstarsza dzidzia. na drugim usg wyszło ze termin porodu będzie na 1 stycznia. i tak mam napisane w karcie ciąży.

czy dostane zaproszenie na zamknięty watek? czy za mało sie udzielam?

Ja z dziewczynami bralam materne i do konca 4 miesiaca kwas foliowy i moje dziewczyny tez nie byly jakies duze pierwsza miala 3150 a druga 3250 obie po 56 cm takze takie akurat.Teraz tylko bym chciala takiego porodu jak mialam z dziewczynkami pierwszy 20 minut a drugi 10.Jak szlam do porodu z pierwsza corcia to wyniki mialam super ale po porodzie niestety cala morfologie ktora byla powyzej 13tu zabrala dzidzia i mnie sie zostalo 6 wiec anemia jak sie patrzy za to ona miala powyzej 15tu.:-) U nas tez juz prawie po weekendzie najwazniejsze ze nie bylo bardzo goraco bo upalow mam juz dosc.Pozdrawiam zycze milego wieczoru:)))

Ostatnia edycja:
witam

Ja załozenie karty w I ciazy mialam odrazu na 1 wizycie zobaczymy jak jutro będzie bo zmieniłam lekarza :)

Donia już mówię. Koleżanka forumowa mi go poleciła. Lek homeopatyczny Cocculine w tabletkach. Bezpieczny dla nas. Ja jutro rano wezmę bo nie ujadę

ja mialam morfologie srednia po porodzie. Hemoglobina była 8 ale po 4 tyg się szybko podciągnęła.

Ja idę w środę i mam nadzieje, że mi od razu wypisze kartę:) Co prawda idę dopiero pierwszy raz, bo nie miał terminów. To jak jest z tymi kartami zakładają kiedy chcą??:-D

Hej;)

Ja ide do swojego jak bede w 7tyg i powiedzial ze wtedy mi zalozy karte ciazy.

Kurcze przez weekend przewialo mi ucho i mnie boli;(((

A co do witamin to moj gin powiedzial ze dopiero w drugim trymestrze pomyslimy.

Hej Dziewczynki :-)
Ja ide do gina we wtorek i załozy mi karte ;-)Aktualnie jestem 6t4d
Jeśli chodzi o witaminki to ja biorę kwas foliowy i hemofer (mam lekką anemię) we wcześniejszych ciążach (2pierwszych) bralam materne a w ostatniej natalben
Już nie mogę się doczekać wizyty,plamienie znikneło ale i tak strasznie się boję :-(
Trzymajcie kciuki,pozdrawiam

reklama
Ja mam na 28. wizyte. Będzie równy 2 miesiąc:-D a kalendarzowo 9t5dc i mówił, że założymy na drugiej wizycie karte :-)

x21 ponoć po pierwszym miesiącu zakładają:-)

Do góry