reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Niki - JOHNSON’S® Baby – kosmetyki do pielęgnacji - Z myślą o Twoim dziecku - na dole, po prawej stronie jest pole "Zamów próbkę". Ja czekałam około 2-3 tygodni.

Ewelina, Anastazja - naprawdę wiele zależy od ludzi, na których trafisz. Przepisy są w tej chwili takie, że jeśli sąsiad stwierdzi, że dziecko za często płacze i zadzwoni do opieki społecznej, że się nad nim znęcasz, to oni mają prawo zabrać dziecko do placówki opiekuńczej BEZ NAKAZU SĄDOWEGO I POLICJI. Kobieta o której pisałam wcześniej po prostu nie spodobała się pracowniczce socjalnej, więc stwierdziła że w domu, w którym mieszka dziecko MUSI BYĆ WANNA, NIE PRYSZNIC i zabrali jej pięciodniowego noworodka. Znam sprawę z bliska, bo przez jakiś czas mieliśmy dobry kontakt z prezesem Stowarzyszenia "Ojcowie", który nagłośnił temat i pomógł jej odzyskać synka (inna sprawa, na jakich zasadach jej pomógł :/)

Przypaliłam sobie owsiankę i teraz jestem zła :/

Krupka - jak w normie??? Norma jest do 115, do 140 to nietolerancja glukozy, a powyżej 140 to już cukrzyca ciężarnych...

Nieprawda. No przynajmniej u nas jest inaczej i z tego co czytałam w necie też - po 2 godz. PO OBCIĄZENIU GLUKOZĄ norma jest do 140, od 140-200 to nietolerancja glukozy, a powyżej 200 cukrzyca...

Krupka - nie potrafię wyjaśnić tych różnic w normach... Któraś z Dziewczyn pisała, że to zależy od metody przeprowadzania badania. Wg norm w moim laboratorium 200 to już poważne przekroczenie normy.

(P. próbuje mnie wyprowadzić z równowagi od piętnastu minut zadając pytania z http://dzieckopyta.pl

No i udzieliła mi się niemoc spania:(.Położyłam się o 23 i co godzinkę się kręcę, wiercę,a biedny A. o 5.40 do pracy wstaje.Więc ja wstałam wcześniej, żeby mu dać troszkę spokoju:-).
Udanego dzionka mamusie, ja dziś do fryzjera a później mam wizytę u lekarza rodzinnego, bo mi musi zaświadczenie do alergologa nowe wypisać.Strzyga-dziękuję za link:)

witajcie wstałam i głowa mnie boli :(

a na 12.00 do dentysty...

Wszystkim mającym dzisiaj wizyty powodzenia i radości z podglądania maluszka...

udanego dzionka :)

witam :)
byłam w przychodni.. o badaniach napisałam na odpowiednim wątku, a co do becikowego to babiczka w okienku dała kartkę co potrzeba do becikowego żeby dostać.. czyli wychodzi na to że jednak nie ucięli... uffff!!! ;-)

grrrr... a ja znowu do tej pieprzonej przychodni muszę iść.. nie mam siły!!!!!!!

witam ja dzisiaj wyjatkowo chyba nie spie o tej godzinie:szok:
ale sen mnie troszke morzy bo mialam przechlapana noc jednym slowem :-(
i zaraz zmykam lulu z powrotem hihi
sniadanko zjedzone herbatka wypita i deser takze wiec moge spokojnie isc spac z mysla ze dziecku dalam jesc:-)

buziaki odezwe sie pozniej
dzisiaj wielkie plany mam :-)
pofarbowac wloski, kupic buty i kurtke i zrobic male zakupki dla K .
ogolnie troche pochodzic po miescie bo nie pamietam kiedy bylam ostatnio jakis miesiac moze temu ale na sama mysl ze mam wylazic z domu robi mi sie niedobrze ehh:zawstydzona/y:
h

ja rowniez witam, wlasnie wstalam i jem sniadanie, A pojechal do pracy juz o 5 rano bedzie dopiero wieczorem, a ja na dzis mam w planach posierac kurze poodkurzac, zrobic pranie i poprasowac :)
pasuje tez wyjsc z domu zrobic choc podstawowe zakupy ale tez mi sie mega nie chce wychyla glowy za drzwi ;/
ostatnio zauwazylam, ze przy normalnym chodzie jak dawniej, dostaje zadyszki ;/ musze spacerkiem isc uhh,..
A. wczoraj mega ucieszony byl z prezentu, kupilam mu elektryczna golarkę z philipsa, wszystko bylo super, przede mna jeszze piatkowy wieczór ktory musze przetrwac, bo A. umowil sie, ze bedzie oblewal z kolegami urodziny, a ja niecierpie go pijanego in kiedy nie wiem co dokladnie wtedy robi ;/

strzyga - jaka swietna stronka, haha:-)

reklama
Witam was;-)
Co do paczuszki z hipp nie wiem na jakiej zasadzie się ją dostaję, bo to moja siostra zamawia jak szalona próbki ( i ma szczęście bo jej zawsze coś wyślą), podejrzewam, że też trzeba na stronce się zarejestrować;-)
Ja miałam ciężką noc, plecy mnie bolały, maluch szalał, kot na głowie spał i się rozpychał. Ale już od tygodnia regularnie się budzę o 9:00.

Do góry