reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajcie :-)
A ja nie zapeszać drugą noc śpię bez bólu brzucha;-)
Fazerkam Najlepsze życzenia urodzinowe ! :-)
Co do rozstępów mam lekkie na piersiach, ale nie smaruję się niczym, bo mnie potem strasznie skóra swędzi ( próbowałam wielu środków) na brzuszku na szczęście nie mam jeszcze.

reklama
Witajcie ;)
FAZERKAM NAJLEPSZEGO!! SPEŁNIENIA KAŻDEGO MARZENIA I SAMYCH RADOŚĆ ;-)

standardowo znów w sobotę do 13 bądź dalej jestem sama, P. na pilnej robocie.. tak wczoraj wieczorem rozmawialiśmy o dziecku i wyszło na to, że mój mężuś jest strasznie zazdrosny o mnie. Stwierdził, że już nie będzie mógł się do mnie tak przytulać, bo ja będę tulić małego.. i że on mu mnie zabierze, ale jak mu powiedziałam że on też będzie zakochany po uszy w tym maleństwie to powiedział, że on to inna sprawa będzie. Tak się wczoraj rozczuliliśmy na ten temat, że marzę żeby malowanie pokoju szybko się skończyło, szybko nadszedł styczeń i żebyśmy się zamknęli we troje w pokoju i byli sami dla siebie, bez ludzi bez niczego!
Nawet wczoraj doszłam do momentu kiedy moje dziecko wręczy mi pierwszą laurkę - troszkę się rozpędziłam ;D

co do rozstępów, mam i to kilka na brzuchu - ale chyba fakt że jest w brzuszku mój mały mężczyzna sprawia to że nie krępuje się ich.. teraz
U nas fasolowa dziś, a przede mną sprzątnięcie kuchni ciąg dalszy ;D

Cześć Dziewczyny :)

Fazerkamm - sto lat szczęścia i spokoju :)

Do nas wczoraj wreszcie dojechała komoda, P. ją skręcił i tak się nakręciliśmy, że zrobiliśmy w sumie cały pokój - zostało nam przestawienie dwóch kanap + prace porządkowe (i pomalowanie ścian, co wiąże się z przestawianiem wszystkiego jeszcze raz, ale sza :p) ;) Jak to ogarniemy postaram się zrobić i wrzucić jakieś fotki :)

W ogóle doszliśmy do wniosku, że kącik Remika będzie tylko do spania i trzymania jego rzeczy, zrobiliśmy ściankę działową z mebli i nawet w dzień jest tam spokojny półmrok...

Co do rozstępów - nie mam i liczę, że tak pozostanie. Piersi powiększyły mi się tylko o rozmiar, więc tkanka się za bardzo nie naciągnęła, a brzuch rośnie w miarę spokojnie. Może to też kwestia dobrych genów - żadna z kobiet z rodziny mojej Mamy nie miała po ciąży rozstępów. Dodatkowo profilaktycznie smaruję się kremem na rozstępy z eveline (nieregularnie, jak to ja ;))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie natury praktycznej !:-)
Czy te podkłady do przebierania małego i do szpitala można podłożyć na łóżko czy podkładać je też do łóżeczka? Jeśli tak to jak pod materac ? między materac a pościel?
Napisałam podkłady, bo cholera zapomniałam nazwy.:-)
Ale chodzi mi o to czy coś do łóżeczka podkładać, bo dziecko przecież zmoczyć może.

Dziewczyny mam pytanie natury praktycznej !:-)
Czy te podkłady do przebierania małego i do szpitala można podłożyć na łóżko czy podkładać je też do łóżeczka? Jeśli tak to jak pod materac ? między materac a pościel?
Napisałam podkłady, bo cholera zapomniałam nazwy.:-)
Ale chodzi mi o to czy coś do łóżeczka podkładać, bo dziecko przecież zmoczyć może.
z tego co wiem to kładą mamy pod prześcieradełko żeby materac nie był mokry (tak w razie czego)

Ostatnia edycja:
FAZERKAM - wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!

jej spalam dzis jak zabita no ale po tygodniu meczenia sie musialam pasc....
co do rozstepow to mam kolo pepka troche mimo tego ze sie smaruje to i tak wychdza.
ide jeszcze poleniuchowac :-)

ja kiedy kupowalam przescieradełko, zainwestowalam w takie któe ponoc jest nieprzemakalne,
wlasnie kiedy dzidzia by sie zmoczyla az tak .. kosztowalo 42 zł.

reklama
Do góry