reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Oceanica - obiektywnie patrząc - zgadzam się z Tobą. Jednak patrząc okiem przyszłej mamy, chcącej nieba przychylić swojemu dziecku... Po prostu wolałabym tego nie widzieć. :)

Mami - ale to ile przytyjesz nie ma do końca wpływu na wagę dziecka - moja koleżanka przytyła 7,5 kilo, a mały warzył 4. Z kolei znajoma około 15 a dziecko tylko 3 miało.

Ewelina - sensowniejsze argumenty - ja przytyłam tylko pięć kilo od początku ciąży, a kręgosłup i tak mi daje popalić...

reklama
dziewczyny:) co do filmiku to powiem Wam, że żadna nie chce, żeby traktować tak jej dziecko, ale trzeba myśleć "trzeźwo":):) pielęgniarka/lekarka musi to zrobić:) jasne, że my mamy będziemy z namaszczeniem traktować nasze maleństwa, ale szpital to szpital:) trzeba szybko zadanie wykonać i tyle;) dzięki takim sprawnym rękom maluszek szybciej do Was trafi w ramiona:) więc głowa do góry:):)

Mami...dziwne..mamom z niedowaga przed ciążą zaleca się przytyć ok. 16 kg...przynajmniej tak czytałam...a mniej tym co miały nadwagę już wcześniej...ja na ostatniej wizycie byłam 6 kg do przodu, ale ostatnio sporo urosłam i zaczęłam puchnąć, więc może i do 10 dojdę:):) ale ogólnie planuje przytyć max. 13 kg:) ale ja startowałam z DUUUUŻO wyższej wagi niż Ty:):)

Strzyga:) to Ty podobnie jak ja:) a kręgosłup, a w szczególności krzyż daje mi we znaki:p

powiedzcie mi dziewczyny czy Wy macie rozstępy?? albo kiedy się one Wam pojawiły w poprzednich ciążach, bo ja smaruję brzuchol zacięcie i póki co ani jednego rozstępu..!! trochę się pojawiło na biuście, ale to dlatego, że nie dbałam o niego i teraz mam (głupia ja:zawstydzona/y::zawstydzona/y:)

Będzie dobrze ;) wynagrodzimy maluszkom te 3 minutowe rozstanie na pomiary ;)
Ja jeszcze bezrozstępowa. Zaczęłam od mustelli ale spuściłam z tonu i używam sexy mamy bielendy ktora bardzej opakowaniem przypomina lubrykant niz krem. Na razie ok ale pls zeby ich nie bylo...Mam na cyckach i kuperku z lat mlodosci i brzuszek byl mą najlepsza czescia- sliczna gładka. Niech tak zostanie ....

Witajcie,

Ja niestety nie nadrobię, ale postaram się bywać już częściej.
Miałam trochę zawirowań, bo mi źle wyszły wyniki i no i córeczka była chora, teraz już wróciła do żłobka, a wyniki się poprawiły, więc jest git :-) Udało mi się też wrócić do spacerków, zakupów i gotowania, także i psychicznie czuję się o wiele lepiej ;-)

Pozdrawiam :tak:

Anastazja: co do rozstepow... ja dbalam i nic to nie dalo... Wojtaszek pozostawil po sobie slady...teraz pojawily sie 3 kolejne. ale juz mi to nie przeszkadza... po wojtaszku mialam straszne kompleksy z tego powodu...:(

Dobranoc dziewczyny:* ja padam na pyszczek z znow mala jakos zle sie ulozyla i uciska nerw a do tego migrena...

Zerknęłam jeszcze na filmik i muszę powiedzieć, że nie widzę w nim nic złego... jeśli to jest złe to co będziecie mówić przy pobieraniu krwi i szczepieniach czy badaniu neurologicznym (moja córka takie miała). Trzeba to zrobić i już.
Każda z Was będzie chciała znać wagę i wymiary urodzeniowe i gwarantuje Wam, że nikt lepiej tego nie zrobi niż kobiety dla których to codzienność.
W szpitalu dziewczyny się oburzały na kąpanie..... bo pielęgniarki brały dzieci na jedną rękę, drugą namydlały i wsadzały pod kran... a ja tak kąpałam swoją córkę w domu, bo to było szybkie, pewne i dla niej zupełnie bezinwazyjne w przeciwieństwie do prób kąpania jej w wanience z kikutem pępowiny i ramieniem po szczepieniu, którego nie można zamoczyć.
Swoją drogą polecam piękny dokument: 7 kobiet - Ciąża - tvn player

witam ;)
Tez nie moge spac
Anastazja-rozstepy mam po poprzedniej ciazy- bylam baardzo szczuplutka i nagle w 5m-cu dostalam brzuchol i wyszly. A teraz nie mam bo bylam tlusta na brzuchu ;) no i brzuch rosnie rownomiernie od poczatku ciazy + smarowanie kremami.Ale mi nie przeszkadzaja te moje rozstepy.
Milego dnia

ja na razie rozstepow brak. Chilowo uzywam oliwki w zelu J&J ale po niej mnie brzuch swedzi. Teraz przerzucam sie na elancyl.

swoja droga dzien dobry.

spalam malo. Bol na@ lekkie mam. Ja to osiwieje albo jestem juz tak przewrażliwona :no:chce juz wtorek.

reklama
U mnie rozstępów brak,tzn. nowych.Bo takie sprzed wielu lat,jak rosłam i tyłam i chudłam na zmianę, pozostały. Używam kosmetyki Babydream z rossmanna dla mam:)-oliwka i balsam.Raz to,raz to.Nie zawsze dwa razy dziennie jak zalecają-troszkę leniuszek jestem w kwestii balsamowania ogólnie:-).Zobaczymy jednak co będzie później.

Do góry