reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

No to wyjmiesz stopery. Do wszystkiego sie idzie przyzwyczaic:) pewnie wiekszosc z nas bedzie ciagle wstawac na poczatku w nocy i zagladac czy maluszek oddycha.

reklama
ja ze snem też mam tragedię.. do tego dzisiaj w nocy zdałam sobie sprawę jak to będzie po porodzie.. bo ja śpię w stoperach żeby nie słyszeć jak mój mężuś głośno oddycha.. kiedyś mi to nie przeszkadzało.. ale jak mieszkaliśmy z teściami to teść strasznie chrapał i od tamtej pory bez "korków" w uszach nie zasnę.. a jak przyjdzie dzidzia to przecież nie mogę ich używać..

u mnie mój też chrapie, ale ostatnio jakby rzadziej.. tak jak Ty spać nie mogę, ale jak usłyszę (wybudzę się) to go szturcham żeby głowę wyżej położył albo się na bok przekręcił to automatycznie przestaje chrapać.. i wtedy ja próbuję dalej spać.

bakalia ach.. Ci nasi mężczyźni.. :-p
jak poznałam mojego mężulka to w szoku byłam bo spał jak dzidzia.. w ogóle go nie było słychać! odkąd przytył to sapie..

Cześć Dziewczyny :)

Ja mam dziś dzień pełen sprzeczności - z jednej strony jestem rozleniwiona i najchętniej bym nie wstawała z łóżka, z drugiej wiem, że mam do posprzątania, poprania, poprasowania itp całą górę rzeczy.

Jak na razie udało mi się ściągnąć suche pranie, wywiesić mokre i wstawić kolejną partię. No i częściowo pozmywałam naczynia.

Z dobrych wiadomości - dzisiaj przychodzi komoda :) Jak wróci szwagier (pojechał na imprezę imieninową kumpla), to poprzestawiają z P. meble i będziemy mieli kącik dla Remika :) Ale to pewnie jutro - pojutrze.

Ze snem nie mam większych problemów, z niezdarnością (o dziwo) też nie ;) Mykam ogarniać dalej :)

Moj T tez chrapie i to jakkk jej kiedys tez spalam z zatyczkami do uszu :D ale na dzien dzisiejszy budze go bo nie umiem spac a jak juz przysypiam to ona zaczyna swoj najglosniejszy koncert :-D

wow wkoncu doczytalam:-)
witam sie:-)
a ja przed godzina wstalam :szok: pol nocy nie moglam spac ehhh zasnelam z K. przed 22:szok: ale przebudzilismy sie o 12.30 ja zjadlam 2 mandarynki i sernika kawalek heh i poszlam dalej spac :-)
a pozniej to co godzine wstawal bo albo mnie brzuch bolal, albo mala kopala a jak kopala to na sisi a to pic mi sie zachcialo eh a jak dobrze zasnelam to przed 7 budzik K. zadzwonil do pracy wstalam zrobilam mu sniadanie o dziwo bo od kilku miesiecy mu nie robilam:-) sama zjadlam platki z mlekiem i erbate wypilam i dalej nyny ale i tak sie obudzilam o 10 na siku pozniej na 11 na siku i juz po 13 wstalam zeby nie bylo jak tesciowa wroci ze spie:-)

Gabryś ten sos tatarski to sama robisz bo ja bym tak bardzo zjadla mhhh pychota a jak sama robisz to wklej przepis bym byla wdzieczna:-)
Venus witaj! ja diphergan bralam na uspokojenie bo sie dusilam i nie moglam oddychac i mnie glowa rozsadzala od gin w polsce dostalam bo jak jej powiedzialam o tych dolegliwosciach to sie kobieta przerazila i kazala 2 razy dziennie brac. ale juz nie biore bo niunia nie daje o sobie znac wtedy normalnie w jej porach no i ja spiaca i zmeczona jestem.
Anastazja przepraszam nie chcialam cie wystraszyc:-) ja juz z 2 miesiace temu rejestrowalam sie na stronie bebilonu i podalam adres polski ale mama nic mi nie pisala ze cos przyszlo do mnie
Alka gratuluje udanego konkursu:-)

ide zjesc bo zglodnialam:-)
ah zapomnialam wczoraj sie pochwalic co powiedzial gin na moja wage az wydaje sie smieszne to normalnie dostalam ograniczenie ze moge jeszcze przytyc 2 kg tylko bo za duzo i za szybko przytylam a waze raptem 51 kg! i od pocztku 10 kg przytylam. normalnie leze sobie na fotelu robi usg i wujek mojego K.(byl ze mna bo mediator ma urlop) mowi ze moge przytyc tylko 2 kg a ja w smiech a ten gin tak sie na mnie sporzal i szybko przestalam sie smiac:-):-D

reklama
Tiramiasu, ja też dziś byłam na pobraniu krwi.
Gośka RW, ja kilka dni temu oparzylam się parą, 2 palce mnie bolały. Podobnie jak Megi Pegi, najbardziej mi pomagało trzymanie ręki pod zimną wodą. Dobrze że możesz liczyć na męża:-D
Malutkans, dopiero o 4 zasnęłaś? Nie zazdroszczę. Żeby tak się dało spać na zaś, bo nocki nieprzespane to się dopiero zaczną..

A ja na razie sama w domu, dzisiaj mojego synka Babcia odebrała z przedszkola i później mi go przyprowadzi, jak się skończą razem bawić i się sobą nacieszą:-)

Do góry