reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

mami ciekawe czemu tak lekarze wzbraniają dużo przytyć.. chociaż Twoja waga imponująca.. nie pamiętam kiedy ważyłam 50kg.. hoho ;-) najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok.

reklama
22marietta ja też chcę rodzić w styczniu, mój gin nic nie mówi, więc nie wiem moze za mało pytam...A co do porodu i połogu to coraz bardziej się boję...Ty przynajmniej masz pojęcie bo to przechodzilaś. Dla mnie to jedna wielka niewiadoma...
Alka1106 ale super, mnie też by cieszyło. Zastanawiam się własnie nad zakupem tych pieluszek:-)
Co do spania to mnie bolą a raczej drętwieją biodra i muszę często przerzucać się na bok..Jakaś istna masakra!
Myszka mój maluszek prawdopodobnie też Mikołaj, zawsze chciałam mieć synka o tym imieniu:-)
Bakaliaa podziel się obiadkiem bo umieram z głodu!
Mami zazdroszczę wagi;-)

Kochane powoli kończymy remont. Mama jutro przyjdzie i pomyje mi okna. Wreszcie będę mogła skupić się na maleństwie!! Chociaż czeka mnie dużo porządków ale jak będę na miejscu to będę stopniowo wszystko porzątkować i układać...

venus napisze krotko ja bym wolala zyc w niewiedzy naprawde:)
ogladalam filmik na yt tragedia jak te polozne obchodza sie z niemowlakami az nie oddychalam patrzac na ten film czy moj synus tez byl tak potraktowany ...cos strasznego dla dziewczyn o mocnych nerwach www.youtube.com/watch?v=CHAH89rqVQY&feature=related a moze nie powinnam go tu wklejac
dziwnie się czuje oglądając to, tak jakoś przykro że ludzie nabierają przyzwyczajenia do wykonywania swoich zadań..

Ostatnia edycja:
Witam piatkowo :-)

A ja dzis bylam caly dzien u Rodzinki, zaraz dojedzie moj Mezus. Ciekawe co powie na moja nowa fryzurke (bo dzis bylam u fryzjera- zrobilam kolorek i scielam) :-)

A jutro na wycieczke do Zakopanego na dwa dni :-)

Milego wieczoru! :-)

Może się Wam to wydawać brutalne, ale nie jest zle. Spojrzcie na to z tej strony- pewne zdecydowane=bezpieczne ruchy osoby, która to robiła wiele razy. Tu chodzi tez o czas, żeby maluch jak najmniej zmarzł i jak najszybciej wrocil do mamy. Takie są procedury i dobrze, że są bo przy tych na pozór brutalnych czynnościach naprawdę można wykryć nieprawidłowości u dziecinki i jak najszybciej wdrożyć fachową pomoc. Nikt nie zrobi waszym Maleństwom krzywdy;)Będzie dobrze ;)

Może się Wam to wydawać brutalne, ale nie jest zle. Spojrzcie na to z tej strony- pewne zdecydowane=bezpieczne ruchy osoby, która to robiła wiele razy. Tu chodzi tez o czas, żeby maluch jak najmniej zmarzł i jak najszybciej wrocil do mamy. Takie są procedury i dobrze, że są bo przy tych na pozór brutalnych czynnościach naprawdę można wykryć nieprawidłowości u dziecinki i jak najszybciej wdrożyć fachową pomoc. Nikt nie zrobi waszym Maleństwom krzywdy;)Będzie dobrze ;)

Popieram...

to ja już tego nie rozumiem Mami... bardzo mało przytyłaś.. przed ciążą miałaś niedowagę.. a gin mówi Tobie że możesz jeszcze tylko 2kg przytyć.. chyba im wszystkim na głowę padło :angry:
ciekawe co mówią kobietom które po 25-30kg tyją..
mój gin też zwrócił mi uwagę na wagę żeby maluszek nie był za duży (choć już jest)
z tego co się naczytałam to nie zawsze to co jemy ma wpływ na wagę i wielkość maleństwa..
ps. ważysz teraz tyle co ja przed ciążą :-D

reklama
mój dr kazał mi uważać na wagę ale nie dlatego, ze dziecko będzie duże, ale żebym nie miała problemów z ciśnieniem na koniec, żebym nie miała problemów z kręgosłupem i stawami. Tłumaczył mi, że mój kregosłup przyzwyczajony był tyle czasu to wcześniejszej wagi a tym bardziej, ze jestem szczupła mogę to bardziej odczuwać

Do góry