reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

O WOW!!!!! Ale sia watek ruszyl :) Ja w weekend to nie mam czasu do netu zajrzec, tyle rodzinnych zajec i wiosenny ogrod jest tak piekny, wiec cale dnie na świeżym powierzu spedzamy!
Na poczatku witam Nowe styczniowki marys, livastrid i alinka GRATULUJE WAM BARDZO!!!!!!!!!!
Livastrid pamietam Cie! hurrra, ze sie udalo, wycelowalysmy w sam poczatek 2012 :-D Ciesze sie, ze spedzimy razem te juz 8 miesiecy!!!!!
mamuska bardzo Ci wspolczuje, ja w pierwszej ciazy cale 9 miesiecy spedzilam w toalecie, nic nie pomagalo, chudlam w oczach, nic nie moglam zjesc bo mdlosci meczyly bardzo, wiec rozumiem co przezywasz......
ale w drugiej ciazy mialam mdlosci tylko jakos do 4miesiaca i duzo slabsze! wiec, moze tym razem u Ciebie beda trwac krocej!
A na pocieszenie to teraz w trzeciej ciazy mam bardzo minimalne mdlosci, czasem rano, czasem mnie cos zemdli na jakis zapach czy mysl o obiedzie.....
Wiec jak widac kazda ciaza inna a kolejna jest mniej objawowa!!! Bo i piersi mniej mnie teraz bola, tylko zmeczenie duze i sennosc w dzien!
Faktycznie z ty brzuchem to prawda, bo ja juz mam taki dosc widoczny i moja gin powiedziala ze to normalne w kazdej kolejnej ciazy!
Wizyte mam kolejna na 18.05, wiec jak widze to wszystkie mamy podobny wiek ciazy! Po 20.05 juz wszystkie powinnysmy byc po wysluchaniu bicia serduszek naszych malenstw!!!!! Bardzo nam tego zycze!!!!
Pinezka zadzwon juz dzisiaj sama do gina bo trzymasz nas w niepewnosci ;-)
Kochane zycze Wam cudownego dnia, jest tak cieplutko, takie piekne sloneczko!!!!!

reklama
ech, to dopiero poczatek a ja czuje sie jak wrak:no:

nie mam sily na nic, jeszcze alergia mnie zlapala:huh:
a dzis z rana poszla mi krew z nosa, ostatnio tak nie mialam, by mi z nosa lecialo

przepraszam, ze na dzien dobry tak marudnie, no, ale taki sobie mam nastroj

dzien dobry :)
ze staraczek niesmialo melduje sie rowniez u was:) w piatek i dzis testy pozytywne, termin w polowie stycznia, mam nadzieje ze lekarz niebawem potwierdzi ze wszystko ok :)
mam nadzieje ze moge sie przylaczyc??:)
narazie bede rzadko na forum bo niedlugo sie bronie i to pochalania caly moj czas, ale licze ze bedziecie o mnie pamietac :)

Witam wszystkie dziewczyny!
livastrit, alinka i gumisa gratuluje wam i ciesze sie ze nas przybywa.
pati nie musialam dzwoni gin sam zadzwonil juz z rana i wizyte mam 16 maja na 10, chyba w przyszlym tygodniu to wszystkie mamy wizyty
yes2.gif

My wczoraj calutki dzien spedzilismy na zielonej trawce bo pogoda byla super a dzisiaj juz jest zachmurzone
unhappy.gif
U mnie zobjawow to nadal tylko piersi i czasami brzuch.
Ja chyba nie wytrzymam do poniedzialku
unhappy.gif

Witam sie ;*
Pati - bardzo dziękuję za pocieszenie, to moja 3 ciąza ale mam tylko synka , 2 miesiące temu dzieciątko umarło w 9 tyg, i wtedy jak i z małym czułam sie okropnie, tyle ze od połowy 7 tygodnia nagle wszystkie wymioty i mdłości minęły a za 1,5 tyg dowiedziałam sie ze dziecko umarło, wiec raczej to była przyczyna mojej poprawy !!! No teraz zobaczymy czy donoszę ciążę, modle sie zeby tak było !!!!!!!! 18 mam wizytę wiec mam nadzieje ze zobaczę piękną fasolkę z bijącym bardzo mocno serduszkiem !!!!!!!!
Gumisia gratuluje :* wpadaj do nas kiedy bedziesz miec czas, i opowiadaj jak sie czujesz itd :)

Przydałby sie nam wątek z wizytami i zdjęciami z usg naszych maluszków :D a potem to wiadomo ze zdjęciami brzuszków ;D

Co do brzucha to Ja bym bardzo chciała aby mi szybko wyskoczył :);D

Pinezka - mnie kurcze tez coś wyskakuje na buzi na szczęscie na czole to nie widać pod grzywką i tez na dekoldzie !!!!!!:szok: zazdroszczę ze nie masz objawów , ciesz sie kochana ;)

o dziewczyny, pryszcze mi strasznie wyskoczyly, dramat!!!

a co do zdjec brzuszkow, mnie jeszcze do konca nie zmalal po ostatniej ciazy;-)

ja do lekarza po 20 sie wybieram, tez sie martwie, nie lubie poczatkow ciazy:baffled:

pinezka, wytrzymasz do poniedzialku:tak: to tylko tydzien;-)

mamuska male serduszko musi byc silne, bedzie piekne i pulsujace, zobaczysz:tak:

livastrid ta krew z nosa to moze z przemeczenia..... jesli czujesz sie wykonczona to zalecam wiecej odpoczynku, fasolka sie domaga spokoju!!!!! Nie martw sie kazdy dzien jest inny mam nadzieje, ze jutro bedzie wiecej usmiechu na Twojej buzce, trzymam kciuki za poprawe!!!!
mamuska przykro mi z powodu Twojej straty, ja tez poronilam i wiem jak sie paskudnie czujemy, ale trzeba sobie tlumaczyc, ze tak musialo byc widocznie cos bylo od poczatku ne tak...... A teraz Kochana bedzie na pewno dobrze!!!!! przesylam Ci moja pozytywna energie, ktora mnie dzisiaj rozpiera, a 100% 18.05 bedziemy sie dzielic razem szczesliwymi wiadomosciami z USG!!!!!!!!!!!!!
pinezka to gin sie spisal ;) super, ze masz wizyte na 16.05 bo moze uslyszysz juz bicie serduszka!!!!!!! Ja tez nie mam objawow, wiec sie cieszmy tym ile mozna :tak: ja mam tez wysypana buzie a szczegolnie czolo bleeee
Witaj gumisia i Gratulacje fasolki!!!!!!! skup sie na obronie a potem ruszaj do nas :)
Ja wlasnie wysprzatalam sluchajac muzyki, koty wygrzewaja sie na tarasie, wszystko rozkwita, sloneczko piecze, jest tak cieplo, ale koniec sielanki, jade po dzieci do szkoly, musze wymyslec obiad - i to jest najtrudniejszy moment dnia bo mi przy robieniu obiadu jest mdlo bardzo!!!!!
trzymajcie sie cieplutko!!!!!!!

reklama
Witam ja chyba też mogę się już u was nieśmiało pojawiać dziś robiłam bete 2224;) ładnie rośnie bo w czwartek było jeszcze 724;)
z moich obliczeń termin mam na 11.01.2012
Byłam staraczką z 2011 roku;) udało nam się w 9cyklu starań;)
witam wszystkie styczniowe mamy

Do góry