reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

a Ja już myślałam ze ze mną cos nie tak i syfki wyskakują , a nie pamiętam abym miala z małym takie cos:szok:
podoba mi sie imię Marcel :) lubie takie imiona ale mój to raczej przepada za zwykłymi pospolitymi !!!!!!!!
W pierwszej ciązy nie myslałam o złym, byłam taka szczęsliwa z nie dochodziło to do mnie ze cos moze byc nie tak, bo ciąza bez problemowa w tej drugiej tak samo nic sie nie przejmowałam aż do czasu, a teraz to juz trzęse potrkami :( no ale tak juz jest jak sie straci dziecko to potem kolejna ciąża nie jest juz taka sielankowa !!!!!!!!!!!! pozytywne myślenie najwazniejsze i tego sie trzymam ;)

mój mały jeszcze nie śpi:szok: zawsze po 20 juz lulał a dzis ?????????/ a ja taka zmęczona, mialam sie położyć wczesniej i dupa blada :(((((

reklama
hehe a to mała cwaniara !! A dlaczego płacze jak Ty rozmawiasz?????
po pierwsze to chce bawic sie telefonem i nie lubi jak zajmuje sie czyms innym niz ona: ide do ubikacji placze, jak siadam do kompa to wyje i z telefonem to samo :)

marys dokladnie 10 minut wystarczylo a teraz siedzi kolomnie i gryzie myszke :-D i probuje pisac ka klawiaturze. musialam bledy poprawic bo mi literki pokasowala.
Powiem wam ze boli mnie brzuch jak na @ naszczescie nie mam zadnych plamien.

w pierwszej ciazy zadna z nas nie mysli ze cos moze byc nie tak. jedyne co mozemy zrobic to uzbroic sie w cierpliwosc i modlic ze wszystko bedzie dobrze. Ja pierwsza ciaze poronilam tez w 9 tyg , teraz tez sie martwie czy wszystko jest ok. musimy sie trzymac

jak ja szłam do wc to mały tez ryczał musiał isc ze mną bo by stał pod drzwiami i sie zanosił , teraz tez mu sie to zdarza ale to zadko juz na szczęście :) Ja przez mojego łobuza nie mam paru przycisków w laptopie bo miał taką fazę aby je wyrywać :szok: dzieciaczki ciekawi świata i tyle a my bankrutujemy hehe :)
Brzuch Cię może boleć bo sie rozciąga macica , to jest bardzo częste na początku ciąży, ale pilnuj abys nie miala plamień albo bardzo silnych tych bóli !!

Ja uciekam, mały zasnął właśnie wiec mogę juz na wyro wskoczyć :) czekałam na tą chwilę od rana hehe :)

Dobranoc :* śpijcie dobrze :* :-)

Witam, WSZYSTKIE NOWE STYCZNIÓWKI;-D

po całym dniu rozrabiania młodego... teraz chwila wytchnienia:-) doprowadzilam sie do stanu używalności:-)

U mnie mały chodzi popołudniu o 13 spać a wieczorem kolo 21.00;-)

Każda która przezyła poronienie martwi sie 2 razy wiecej... ja moją ciąze straciłam 8 tc jeszcze tak fortunnym dniu jak 8.03. dzień kobieta;-/

Teraz nam duzo odpoczynku potrzeba... Dzis rozmawiałam ze swoim gin i polecił mi żebym leżała jak najwięcej... a jak tu lezec skoro mały roznosi mieszkanie:-) tak myśle czy by którejś z babć nie sprowadzić...

DOBRANOC:-*

Hej dziewczyny ale piekne slonce za oknem!!!!!!!!!!!!!!!!
Najwazniejsze to dobra organizacja dnia dla maluszka i konsekwencja w przestrzeganiu, w tedy jest szansa na mily cichy wieczor ;-) ale oczywiscie, ze nie zawsze sie da i czasem maluchy padaja ze zmeczenia ;) i plan sie sypie, hm..... uroki maciezynstwa!!!!!
mamuska ja mam dwoje duzych juz dzieci z pierwszego malzenstwa, corka ma 13 lat a syn 9lat..... zawsze chcialam miec przynajmniej czworo dzieci, ale niestety dopiero teraz trafilam na milosc zycia i mam nadzieje dobic do czworki :)))))
My staralismy sie pol roku o maluszka i teraz sie udalo i mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, bo to takie wyczekane i chciane malenstwo, upragniony wnuczek czworki dziadkow, upragnione rodzenstwo i oczywiscie wyczekany potomek tatusia ;))))

Kochane najwazniejsze to pozytywne myslenie, mnie tez nachodza glupie mysli ale trzeba je odganiac od siebie i wierzyc mocno, ze bedzie wszystko bardzo dobrze!!!!!
Bo musi byc!!!! Ciaza na wiosne to tak zgodnie z natura, jak wszystkie zwierzatka ;)))
Livastrid moj syn jest alergikiem i wiem co teraz przezywacie i faktycznie juz z niemocy te noski wasze krwawia..... trzymaj sie bo wiem, ze przez alergie jestes bardzie zmeczona a trzeba duzo odpoczywac!!!!!!

Witam sie kochane ;*
Pati to masz juz super dzieciaczki, na pewno bedą Ci duuużo pomagać jak sie maleństwo urodzi :) Będzie Ci lżej :)
Asteria to dziś dzień poświęcony Wojtaszkowi ???? super ;) pogoda wymarzona na spacery wiec udanego dnia życzę:) Ja tez wyjdę z małym ale jak sie juz wyśpi bo ze znajomą sie umówiłam na placu zabaw !! Dzieciaczki bedą wariować a My plotkować hehe ;)
Dzis okropnie słaba jestem :((((( mialam dywan uprać ale chyba zrezygnuje bo jeszcze zasłabnę i tyle bedzie !!!!!!!!!!!!!!!!!! gdzie ta moja siła i chęci do życia ????????

reklama
witajcie z ranca

w pierwszej ciazy plamilam, nie mialam lekow na ewentualne podtrzymanie, martwilam sie okropnie, pamietam. Potem jak cisnienie mi skoczylo to w ogole lekko nie bylo, ale na szczescie corka przyszla na swiat w terminie wg om i usg. A teraz sie chyba jeszcze bardziej martwie, staram sie nie myslec, ale czasem panika mnie bierze, chcialabym byc po pierwszym trymestrze juz

mamuska
Ty lepiej zostaw ten dywan, niech maz wypierze:tak:;-)

ja musze sie pakowac, bo jutro na 10 dni do pl lecimy, ale mi sie tak strasznie nie chce...

Do góry