reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witajcie dziewczyny! Moj gin dzisiaj tez nie zadzwonil wiec w poniedzialek bebe sama dzwonic jeszcze raz (wsciec sie mozna). Mam nadzieje ze tym razem nie bede miala mdlosci bo poprzednim razem wymiotowalam cale 3 miechy i nie wspominam tego za milo.
Asteria my w polsce to sasiadkami jestesmy bo ja z Tychow jestem.

To moze jakaś soczek sie wybierzemy?

reklama
Witam z rana :D
dziś się wycwaniłam i zjadłam pare flipsów zanim podniosłam tyłek i jest lepiej, nie muli aż tak bardzo :) ale nie ma co w cuda wierzyć tak czy siak bede wymiotować za jakiś czas !!!! Dla mnie to horror, bo przy małym to ciężko być nie w formie ale jakoś trzeba dać radę, ostatnio to biedny ze mną siedział w kibelku i płakał :( szkoda mi go było wtedy ale ja nie byłam w stanie wstać nawet ;( masakra

Jak sie dziś mamuśki czujecie ????????? Pogoda u mnie do bani :( a trzeba na sklepy isc bo w lodówce pustki :(((((((((((

Asteria - buziak :*

Asteria jak bede w polsce na wakacjach to mozemy sie umowic na soczek :tak:
Mnie na mdlosci czasami pomagaly migdaly i nic wiecej, zadne banany, krakersy z rana a coli absolutnie nie moglam bo po kazdym gazowanym napoju wymiotowalam. Unas dzisiaj jest sliczna pogoda, czekam az mala sie obudzi i mykamy na dwor.

Kobietki róbcie te testy i przybywajcie do Nas!!!!!!!!!! Bo na razie tak puściutko kurcze tutaj :-:)-:)-(
Pinezka no widzisz nie na kazdą działa wszystko, mnie tez nic nie pomaga oprócz łyka coli ale to na chwilę :( Będe się ratować czopkami torecan , przepisałam mi go gin jak mialam w poprzedniej ciąży mdłości i wymioty ale nie wykupiłam bo nagle wszystko minęło a potem okazało sie ze dziecko juz nie żyję ale teraz tez o nie poproszę moze zadziałają na mnie !!!!!!!!!!!

Witajcie!
26 kwietnia zrobilam test ( po poludniu) bo bylam jak mi sie zdawalo 4 dni po terminie @ i ujrzalam II. dzis bylam na pierwszej wizycie u lekarza w przekonaniu ze to 6tc2d. a jakie bylo moje zaskoczenie bo sie okazuje ze moja kropka jest o caly tydzien mlodsza :) ale jest!! zagniezdzila sie juz w srodku i bije w niej zycie. USG nie wychwycilo jeszcze dzwieku bicia serca tzn nie bylo slyczac ale na obrazie bylo widac ze kropka pulsuje :))) mam przyjsc jeszcze za 2 tygodnie by potwierdzic ze wszystko jest ok. ale jestem pelna wiary i nadzieji ze juz do stycznia bedziemy sobie razem rosnąc.
to moja druga ciaza. mam juz synka Marcelka ktory miesiac temu obchodzil 2 urodziny. jest prze ukochanym zbójem :) oczywiscie powiedzialam mu o kropce ale on tylko sie zaśmiał :) nie umie pojac co to znaczy ze mam ma w brzuszku dzidzie :)

bardzo pragnęliśmy z mężem drugiego dziecka, wiec nasze szczescie jest ogromne.

z objawow ciazowych nie mam prawie zadnych.
z Marcelkiem przed terminem @ wiedzialam ze jest on juz w srodku bo:
- bylam bardzo senna, co dzien ok poludnia musialam sie zdrzemnac,
- bardzo bolaly mnie piersi i od razu zrobily sie ogromne
- mialam delikatne mdlosci ale nie wymiotowalam
teraz z kropka:
- piersi delikatnie pobolewaja ale tylko wieczorem
- senna jestem od 2 lat :) ale jakiejs szczegolnej zmiany w ostatnich tygodniach nie zauważyłam
- mam mdlosci tylko z rana po przebudzeniu ale nie wymiotuje i juz niektore zapachy zaczynaja mi przeszkadzać

termin porodu z dzisiejszego usg mam na 4 stycznia.

Ostatnia edycja:
No coś sie ruszyło w końcu :)
Witam marys - GRATULUJE KROPKI , ale super bo Ja jestem w identycznym tygodniu i dniu co TY !!!!!!!!!! :D Ja mam na 18 maja wizyte wiec bedzie juz na pewno bić serduszko :) Podchodze do tego raczej ostrożnie , ciesze sie bardzo ale jak na razie nie chce sie przyzwyczajać bo może znów coś pójść nie tak ;(
Kazda ciążą inna wiec i objawy mogą byc różne :) w moim przypadku mdłości i wymioty wystąpiły tzn teraz same mdlosci jeszcze są !!!!!!

marys gratuluje :-)
moja niunia juz wykompana wlasnie zasnela wiec mam teraz troche wolnego. No wlasnie z tymi objawami to jest roznie, mnie w pierwszej ciazy bolaly sutki nie moglam ich nawet dotknac a teraz bola piersi jak na okres i brzuch mniej mnie boli tylko czasami a poprzednio bardziej bolal. troche mnie to martwi i gdyby nie ten test pozytywny to by mi nie przyszlo do glowy ze jestem w ciazy. Ja sie chyba nie doczekam na to wizyte u lekarza :-(

ja dzis tez szlam z dusza na ramieniu do lekarza. bo tak jak pisalam wyzej ja z Marcelkiem to przed terminem @ po prostu wiedzialam ze jestem w ciazy, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi :) na to wskazywaly. teraz robilam test bo @ sie wedlug mych przypuszczen spozniala a oznak zadnych Chodz sie przyznam tez szczerze ze coraz mniej sie wslu****e w swoje cialo i jakies tam subtelne objawy moglam po prostu zlekceważyć.
jakos przy drugim dziecku nie ma sie czasu tak wiele na myslenie o sobie. teraz z rana wstaje i lece przewijac ubierac karmic dopiero jak mi podejdzie pod samo gardlo to se uswiadamiam ze jednak mdlosci mam :) przed Marcelkiem otwieralam oczy i sie zastanawialam mdli mnie ? nie mdli? :)
a z tym bólem cycuchow to gdzies czytalam ze przy drugiej ciazy moga reagowac one na ciaze inaczej bo juz przewody mlekowe sa rozciagniete, komorki naprodukowane itp. wiec luz.
ale za to w drugiej ciąży szybciej brzuchal ponoć wychodzi.

Ostatnia edycja:
marys chyba masz racje ja tez mala jestem zajeta i dopiero jak mnie porzadnie zakuje jajnik to mi sie przypomina ze jest fasolka :tak:

reklama
mamuśka23
Jak sie dziś mamuśki czujecie ????????? Pogoda u mnie do bani :( a trzeba na sklepy isc bo w lodówce pustki :(((((((((((

Asteria - buziak :*
U nas spokojnie bez zadnych dziwnych ekscesow:-)

pinezka
Asteria jak bede w polsce na wakacjach to mozemy sie umowic na soczek
Czekam z niecierpliwościa:-)

Marys16
Gratuluje:-) a co do brzuchola to nie wiem nie slyszalam ale to sie wszystko jeszcze okaze:-)

a po cały dniu postanowilam poleniuchowac!!! ej, macie już smaki... bo ja sie zastanawiam czy to moje "widzi mi sie" czy to juz smaki ciązowe bo za mną chodzi mleko truskawkowe!!! ;-D

Do góry