reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

witaj Natalia ;-)
mami ja też pękam po obiedzie, justyś to dobre wieści ;)

ja za to zajmuje się cały dzień poszukiwaniem szkoły rodzenia w moim mieście, ale otóż okazało się że przy szpitalu nie funkcjonuje żadna taka placówka tylko położne środowiskowe prowadza zajęcia w oddzielnym miejscu z własnej inicjatywy- numer telefonu dostałam do jednej położnej ale okazał się nie aktualny, więc jutro czeka mnie wycieczka i pozyskanie informacji o tym w jakie dni, ile czasu i za ile przede wszystkim są te zajęcia bo razem z P. bardzo chcemy zacząć chodzić (najbardziej P. nie może się doczekać) ;D

reklama
natalia_eg witaj :) Niestety regulamin jest taki, że chcąc do nas dołączyć musisz przeczytać wszystkie strony we wszystkich wątkach i później zdać egzamin z tej wiedzy :-D wiesz - co kto jak i kiedy :) a płci i imiona naszych dzieci to musisz znać w pierwszej kolejności ;-) hehehe żartuję oczywiście :-)))) zaglądaj często, pisz dużo i nie przestrasz się czasem, bo my wścibskie baby jesteśmy i musimy wszystko wiedzieć... a teraz na początek pogłaskaj Jasia od każdej cioci z osobna :-)

justyś
masz rację - umiesz liczyć licz na siebie :) poza tym zobacz jak Cię będzie cieszyć, że zrobiłaś to sama :-D gratki dobrych wyników

baakalia a może zapytaj wujka Google, gdzie są takie zajęcia u Ciebie - on powinien wiedzieć :-D

Ostatnia edycja:
Justyś super, że wyniki się poprawiły. A łóżeczko ja też sama malowałam i wyszło super :-) tylko zrób to w dobrze wentylowanym pomieszczeniu bo może Ci się w głowie zakręcić.
Bakaalia ja dziś też cały dzień rozglądałam się za szkołą rodzenia, a mój P niestety nie jest taki entuzjastyczny jak Twój. Choć jeśli chodzi o poród, to nadal jest bardzo dzielny i twierdzi, że da radę :))
Alka ładnie mnie nastraszyłaś :)) Ale spoko szybko nadrobię zaległości i pytać też możecie bez problemu, ja otwarta ciężarówka jestem :happy2:

Natalia wiatam i milego czytania zycze :-) na smetna pogode w sam raz dobra lektura te nasze forum :-)
a ja czekam na meza i nareszcie obiadek... ostatnio mam duzzyy apetyt a´najbardziej na popckorn :D zjem cos a za 10 min mowie do mojego T no i co teraz jemy?? hehe a ten sie smieje :D:D

Natalia skąd jesteś, jeśli można wiedzieć ;D
Mój P. stwierdził że go porody nie ruszają i że nic takiego strasznego w odcinaniu pępowiny - taaaa, ciekawe ;D zobaczymy jak kto wyjdzie w praniu ;)

Natalia skąd jesteś, jeśli można wiedzieć ;D
Mój P. stwierdził że go porody nie ruszają i że nic takiego strasznego w odcinaniu pępowiny - taaaa, ciekawe ;D zobaczymy jak kto wyjdzie w praniu ;)
:-D :-D :-D taaaa pożyjemy zobaczymy ilu ich ucieknie :) Mój M. mi ostatnio powiedział (po szkole rodzenia i opowieściach o porodzie), że to chyba nic fajnego i przyjemnego nie będzie, ale nie wyobraża sobie zostawić mnie tam samej
:-)

Bakalia jestem z Elbląga. Właśnie próbuję rozgryźć jak się robi suwaczki u Was na forum :))
po pierwsze nie u Was, a u nas na forum hihi - wejdź na www.suwaczek.com stwórz swój, skopiuj BB Code, później u góry na forum na zielonym pasku wejdź w ustawienia, edytuj sygnaturę i tam wklej ten kod ... kliknij zapisz i już powinno Ci wyskakiwać :-)

Ostatnia edycja:
Natalia:) z chęcią bym Ci to wyjaśniła, ale u mnie z objaśnianiem czegokolwiek jest kiepsko, więc może jakaś dziewczyna która jasno i rzeczowo wszystko napisze Ci pomoże ;)

Alka mój P. w niedziele po przebudzeniu pytał się "kiedy do szkoły rodzenia zaczniemy chodzić" zadziwiłam się, bo nie sądziłam że on taki do przodu z tymi sprawami, ostatnio nawet kazał sobie wytłumaczyć jak się pampersy zakłada (zauważył pampy które kupiłam dla synusia) i zadaje dużo pytań, ostatnio na temat tego co się dzieje z drugą częścią pępowiny jak dzieciaczka rozdzielają i mamę.. xD musiałam mu wyjaśnić że kobieta za przeproszeniem jak krowa musi urodzić łożysko ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry