reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

witaj Natalia ;-)
mami ja też pękam po obiedzie, justyś to dobre wieści ;)

ja za to zajmuje się cały dzień poszukiwaniem szkoły rodzenia w moim mieście, ale otóż okazało się że przy szpitalu nie funkcjonuje żadna taka placówka tylko położne środowiskowe prowadza zajęcia w oddzielnym miejscu z własnej inicjatywy- numer telefonu dostałam do jednej położnej ale okazał się nie aktualny, więc jutro czeka mnie wycieczka i pozyskanie informacji o tym w jakie dni, ile czasu i za ile przede wszystkim są te zajęcia bo razem z P. bardzo chcemy zacząć chodzić (najbardziej P. nie może się doczekać) ;D

reklama
natalia_eg witaj :) Niestety regulamin jest taki, że chcąc do nas dołączyć musisz przeczytać wszystkie strony we wszystkich wątkach i później zdać egzamin z tej wiedzy :-D wiesz - co kto jak i kiedy :) a płci i imiona naszych dzieci to musisz znać w pierwszej kolejności ;-) hehehe żartuję oczywiście :-)))) zaglądaj często, pisz dużo i nie przestrasz się czasem, bo my wścibskie baby jesteśmy i musimy wszystko wiedzieć... a teraz na początek pogłaskaj Jasia od każdej cioci z osobna :-)

justyś
masz rację - umiesz liczyć licz na siebie :) poza tym zobacz jak Cię będzie cieszyć, że zrobiłaś to sama :-D gratki dobrych wyników

baakalia a może zapytaj wujka Google, gdzie są takie zajęcia u Ciebie - on powinien wiedzieć :-D

Ostatnia edycja:
Justyś super, że wyniki się poprawiły. A łóżeczko ja też sama malowałam i wyszło super :-) tylko zrób to w dobrze wentylowanym pomieszczeniu bo może Ci się w głowie zakręcić.
Bakaalia ja dziś też cały dzień rozglądałam się za szkołą rodzenia, a mój P niestety nie jest taki entuzjastyczny jak Twój. Choć jeśli chodzi o poród, to nadal jest bardzo dzielny i twierdzi, że da radę :))
Alka ładnie mnie nastraszyłaś :)) Ale spoko szybko nadrobię zaległości i pytać też możecie bez problemu, ja otwarta ciężarówka jestem :happy2:

Natalia wiatam i milego czytania zycze :-) na smetna pogode w sam raz dobra lektura te nasze forum :-)
a ja czekam na meza i nareszcie obiadek... ostatnio mam duzzyy apetyt a´najbardziej na popckorn :D zjem cos a za 10 min mowie do mojego T no i co teraz jemy?? hehe a ten sie smieje :D:D

Natalia skąd jesteś, jeśli można wiedzieć ;D
Mój P. stwierdził że go porody nie ruszają i że nic takiego strasznego w odcinaniu pępowiny - taaaa, ciekawe ;D zobaczymy jak kto wyjdzie w praniu ;)

Natalia skąd jesteś, jeśli można wiedzieć ;D
Mój P. stwierdził że go porody nie ruszają i że nic takiego strasznego w odcinaniu pępowiny - taaaa, ciekawe ;D zobaczymy jak kto wyjdzie w praniu ;)
:-D :-D :-D taaaa pożyjemy zobaczymy ilu ich ucieknie :) Mój M. mi ostatnio powiedział (po szkole rodzenia i opowieściach o porodzie), że to chyba nic fajnego i przyjemnego nie będzie, ale nie wyobraża sobie zostawić mnie tam samej
:-)

Bakalia jestem z Elbląga. Właśnie próbuję rozgryźć jak się robi suwaczki u Was na forum :))
po pierwsze nie u Was, a u nas na forum hihi - wejdź na www.suwaczek.com stwórz swój, skopiuj BB Code, później u góry na forum na zielonym pasku wejdź w ustawienia, edytuj sygnaturę i tam wklej ten kod ... kliknij zapisz i już powinno Ci wyskakiwać :-)

Ostatnia edycja:
Natalia:) z chęcią bym Ci to wyjaśniła, ale u mnie z objaśnianiem czegokolwiek jest kiepsko, więc może jakaś dziewczyna która jasno i rzeczowo wszystko napisze Ci pomoże ;)

Alka mój P. w niedziele po przebudzeniu pytał się "kiedy do szkoły rodzenia zaczniemy chodzić" zadziwiłam się, bo nie sądziłam że on taki do przodu z tymi sprawami, ostatnio nawet kazał sobie wytłumaczyć jak się pampersy zakłada (zauważył pampy które kupiłam dla synusia) i zadaje dużo pytań, ostatnio na temat tego co się dzieje z drugą częścią pępowiny jak dzieciaczka rozdzielają i mamę.. xD musiałam mu wyjaśnić że kobieta za przeproszeniem jak krowa musi urodzić łożysko ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry