reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Antonufka,
cieszę się, że znalazłaś sposób na buraki i mam nadzieję, że Ci pomogą i morfologię będziesz miała super. Kurcze, ja nie wiem co zrobię z małym jaki się urodzi. Nie bardzo mam szansę zostawić go z kimś, bo jedna babcia pracuje, a druga ma swoje lata, zresztą nie bardzo widzę żeby jakąkolwiek babcie obciążać. No ale zobaczymy, jak będzie po urodzeniu, może rzeczywiście zostanę kwoczką i będę miała gdzieś robotę, chociaż dzisiaj takie czasy, że trzeba chuchać na zimne i jednak szanować robotę.

reklama
Megi, pytałaś o zmianę lekarza - nie, nie zmieniłam - byłam dziś w szpitalu i niestety nie ma nikt wolnych miejsc na chwilę obecną. Wizytę mam 15.11 - dzień wcześniej USG. Jak mnie nie zbada wtedy to zmienię.

Antonufka moja siostra pracuje w przedszkolu ale właśnie takie maluszki ma :) 6-9 miesięczne :) mamy są bardzo zadowolone z opieki :) zresztą moja siostra od dzieciaka miała jakiś dar jeżeli chodzi o dzieciaczki :D

ja tez nie wiem , co zrobię z maluszkiem... naiwnie wierzę, że może do żłobka się uda, ale trochę się martwię, czy dawac takiego 6 miesięcznego małego. psycholodzy jednak mówią, żeby rok chociaż był w domku z mamą, ale wiadomo pieniążki potrzebne.jeśli chodzi o nianię, to sama nią byłam całe studia i wiem, ile się płaci.... więc bez sensu już wole z małym być w domu i wziąć jakiegoś małego pod opiekę, żeby dorobić :)

Witam się porannie. Zgnilizna za oknem, ale humor dopisuje. Robiłam wczoraj badania i CRP wyszło mi podwyższone :/ A dzisiaj idę w końcu odebrać wyniki posiewu. Pewnie znowu antybiotyk mnie czeka, ale jak trzeba to trzeba - oby Pola siedziała w brzuniu bezpiecznie do stycznia...
W sobotę zjeżdżają teściowie. W sumie to już tak jestem zmęczona siedzeniem samej w domu, że cieszę się na ich wizytę :)

Witam się i ja.
Chyba dziś zacznę w końcu coś robić z obiecanym patchworkiem, bo mnie szlak trafi, że obiecałam sobie i nic.

No i muszę na zakupy jakieś po ciepłe dresy. Trzeba się pocieszyć jakoś w ten chłodny jesienny dzień. Aczkolwiek ja lubię takie dni :)

reklama
Emmm też mam ten sam problem. Jeszcze dzidzia w brzuszku a już się martwię co zrobić. Niestety w naszym przypadku nie będę miała babci bądź kogoś z rodziny kto zajmie się Julcią. Opiekunka odpada bo ceny w Warszawie są zaporowe a nie widzi mi się wpuszczać obcą babę do domu. Jedyna opcja dla nas to żłobek oczywiście prywatny bo na państwowy nie mam co liczyć. Do pracy muszę wrócić bo z jednej pensji nie damy rady ale zamierzam wrócić na 7/8 etatu (wychodzi jeden dzieńw tygodniu wolny) co daje mi okres ochronny przez rok. 5 msc macierzyńskiego + 4 tygodnie dodatkowe + 4 tygodnie zaległego urlopu, jak dobrze pójdzie to prawie 8 msc posiedzę z dzidzią. Ceny żłobków też są zaporowe ale muszę znaleźć taki gdzie się płaci za godziny bo moje 4 dni w miesiącu wolne to prawie tydzień będzie do odjęcia i mój mąż ma na szczęście taką pracęże raz jest w domku o 12 raz o 17. Jak dobrze pójdzie i wszystko pójdzie po naszej myśli to w 1000 zł za żłobek może się zmieścimy.

Do góry