reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Justys - ahh jasne, swego czasu moj facet pilnowal bym nie pila coli bo mialam mega ochote i pilam codziennie, przez chwile sobie darowalam, ale teraz to silniejsze ode mnie i on to widzi, wiec juz mi az tak nie broni :)
czytalam na jakims forum nawet ze dziewczyny pily w ciazy rowniez kiedy bylo im niedobrze, wtedy sie poprawialo.

reklama
Dla mnie to wózek musi być taki jaki ja chce, bo to ja z nim chodzę wszędzie i prawie zawsze...

Natalka używała Bartatina Jedo na paskach i pompowanych kołach 2 w jednym... gondolka jest super i polecam, a spacerówka kompletnie mi nie podchodzi...
http://static2.skapiecstatic.pl/393077-1-1-6.jpg

Polecam moją najukochańszą spacerówę Espiro Magic4. W swojej cenie jest to wózek super hiper fantastyczny, niestety nie dla wysokich mam.
http://p.*********/i2/p_new/18/51/wozek-baby-design-espiro-magic-4-pomaranczowy_0_b.jpg

Teraz jako gondolkę zakupiłam wózek "rok po roku" dwuosobowy phil & teds, baaaardzo baaaaardzo cudowny. Teraz Nacia w nim jeździ sama... a jak dzidź się urodzi to dołożę 2 siedzenie i będę wozić dwójkę.
http://www.usababyct.com/images/Phil-Teds-buggy-Positions.jpg

Jakby któraś miała jakiś mniej zamożnych znajomych to jedo mam do sprzedania za 300zł , a espiro do oddania... za koszty przesyłki.

Szczegółowo mogę wysłać opis jak któraś jest zainteresowana... bo wózki są używane i mają swoje wady - odpowiednie do cen :-)

Ostatnia edycja:
ten wózek dwuosobowy troszkę dziwnie wygląda, ostatnio podobny prowadziła babeczka w mieście ale dzieci niestety się kłóciły, bo to które siedziało z tyłu nie widziało nic i popychało te z przodu..

cola.. heh ja nigdy nie lubiłam bo zawsze zostawiała dziwne uczucie na zębach.. dlatego w ciąży nie miałam problemu, ale za to mam ochotę na gazowane tyle że sama nie umiem określić na co dokładnie przez to nigdy nie mogę trafić w swoje zapotrzebowanie..
dodam jeszcze że jedyne bez czego teraz się obejść nie mogę to draże kokosowe albo orzechowe... uwielbiam! a w ciąży taka ochota na nie, że to aż śmieszne..

JustYs21 ja w poprzednim mieszkaniu miałam podobnego właściciela, ale to było akurat miłe i wiem że z troski, bo mieszkanie studenckie, a on poczuł się do roli naszego "patrona" :)

Co do opieki nad dzieckiem to ja sama planuję sobie ze wszystkim radzić - do pół roku, potem wracam niestety do pracy. Zastanawiam się tylko jak to jest ze żłobkami.. Trochę się serce kroi zostawiać takiego malucha z obcymi ludźmi, w obcym miejscu, ale nie mam alternatywy. Któraś z Was miała taką sytuację?
Ja nie wiem jak to wychodzi w praniu i szczerze mówiąc, boję się trochę. Najchętniej siedziałabym z dzieckiem w domu jak typowa matka-kokocha do skończenia dwóch latek i dopiero wtedy do przedszkola je posłała, ale taka opcja odpada.
Kochana, jeśli mówidsz o żłobku państwowym to nie ma szans- na dzień składania podań dziecko musi mieć rok skończony- w niektórych ewentualnie 11 mcy.Podaniaskłąda się w kwietniu. Znam ten ból bo moje małe czupiradełko teraz zapisywałam dozłoba
Ja na uczelnię wróciłam 8 dni po porodzie i teraz też nie chce robić przerwy. Mieszkamy sami z mężem i da się to wszystko pogodzić- pozamieniałam się na grupy na studiach i jakoś na zmainę dawaliśmy rady. Mamy też moją kuzynkę która pomagała nam w sytuacjach awaryjnych i teraz też oferowała się z pomocą:)

A mieszkamy- na szczęście sami. Z dala od teściów i mojej mamy- kocham i mamusię i teściów bo są cudowni ale nawet kota można zagłaskać;-) Pokazac naszą Lidusię pojechaliśmy jak malutka miała 3 tyg- ominęło mnie sprzątanie i nadskakiwanie gościom;-) A tak serio to czułam się dobrze tylko w trójkę w naszym mieszkanku. Każda z nas wie czego jej będzie potrzeba.

Rybkę karmilam cycem 9 miesięcy i powiem Wam że ten patent z karmieniem przez tatusiów rzczej nie wypali. Mój A. po prostu nie słyszał jak mała się w nocy budziła-i tak mam podobno większość męzczyzn. Mnie budził najmniejszy szelest. Odsypiałam sobie w soboty- A. zabierał mi małą a ja spałam ile miałam ochotę- to były takie moje poranki:-) W miejscach publicznych chyba nigdy niekarmiłam- jakoś nie było takiej potrzeby po prostu- karmiłam przed spacerkiem i zazwyczaj nie łaziliśmy więcej niż te 3 godziny. Ale nie razi mnie jak inni karmią np w centrum handlowym

lajtway no tak, Polska jest przecież rajem dla matek. : /
Nie wiem jeszcze jak to zorganizuję, muszę dowiedzieć się jak to wygląda u mnie, ewentualnie jakie ceny prywatnych żłobków i jakie są progi wiekowe. Jak dotąd znalazłam tylko takie, co przyjmują dzieci od 9 miesięcy. Ceny też rewelacyjne, bo od 700 zł miesięcznie wzwyż.
Ale jak ktoś nie ma wyjścia to trzeba.

Ja dzisiaj pierwszy raz piję colę od ponad dwóch miesięcy;-)
Pierwsze miesiące w ciąży ja miałam tak ochotę na piwo, zapach i smak chodził za mną dzień w dzień. To wąchałam jak mój pił:-) i nagle przeszło mi.
W ogóle pierwsze parę tygodni niewiedzy o ciąży to miałam najlepsze imprezy na jakich byłam;-) Chyba musiałam się wyszaleć, żeby teraz już być grzeczna:)

astrid - i ile w sumie wyszedl ci koszt? ;>

tak nawiasem, to ja jakis czas temu wypelnilam krotki formularz na jednej stronce,
i wlasnie przed chwila dostala miniaturki kosmetyków dla dzidzi johnson's baby :)
szamponik, krem na odparzenia, balsam, i cos tam jeszcze :)
ucieszona jestem hehe

mi też przysłali, mała próbka a cieszy, ja ogólnie lubie takie próbki jak są oczywiście do wykrozystania

Kochana, jeśli mówidsz o żłobku państwowym to nie ma szans- na dzień składania podań dziecko musi mieć rok skończony- w niektórych ewentualnie 11 mcy.Podaniaskłąda się w kwietniu.

ale to chyba od regionu, teraz moja koleżanka zapisywała jak jest jeszcze w ciązy i dzidzia będzie w wieku 11 miesięcy szła do złobka- mam namyśli żłobek panstwowy. Ja też do tego samego żłobka planuję i idę w listopadzie

reklama
właśnie oglądałam filmiki z noworodkami, przebieranie kąpiel itd.. jeju jakie to sa maleństwa, chyba pomału zaczyna do mnie docierać że czasu co raz mnie i obaw więcej! ee..

justys co do piwa, ja nigdy nie lubiłam i nie piłam nic prócz redsów ale w ciąży jak P. pił to tak pięknie pachniało i miałam taką ochotę.. a on się śmiał tylko i mówił że nie mogę i już..

Do góry