reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

hej dziewczyny, u mnie dzis deszczowo bardzo ale nie zrazam sie, i wlasnie gotuje sobie obiadek : )
ziemniaczki, sos grzybkowy, i jakas salatkę - jak dla mnie mniam : )
moj A niestety dzis pojechal na Słowacje do pracy o 3 rano, a wróci dopiero kolo 23, wcale mi sie to nie usmiecha, ale jakos musze przetrzymac ..
Popoludniu mam zamiar isc odwiedzic kolezanke, która wlasciwie na dniach rodzi, pisala mi w nocy ze czuje, ze to juz, bo ma skurcze, bola ja nogi, brzuch itepe, wiec pewnie dzis w nocy urodzi, mam nadzieje! Bede mogla podpatrzec na jej córeczke i moze czegos sie nauczyc :)

reklama
ja kupiłam proszek lovela + płyn za okazyjną cenę 17zł, gdzie u mnie 20zł sam proszek kosztuje więc skuszona promocją kupiłam ale zobaczymy czy małego nie będzie uczulać.

Gabryś
fajnie, że przed własnym porodem będziesz mogła sobie podpatrzeć u koleżanki co i jak - ja pomimo że od zawsze opiekowałam się dziećmi od pierwszych dni(córka siostry) to jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić na własnym dziecku, nawet ostatnio w przychodni przeraziłam się jak zobaczyłam 2miesięczną dziewczynkę bo była taka mała.. aż strach na ręce wziąć że można krzywdę zrobić.. ale pewnie przy swoim wszystko inaczej będzie ;)

Ostatnia edycja:

Gabryś
- no to jak koleżanka urodzi to będziesz miała darmowa naukę jak postępować z takim maleństwem no i super :-)
Ja się uczę na córeczce naszych znajomych, wprawdzie mała ma już roczek ale jak ja dostali to miała 9 m-cy, adoptowali śliczna dziewczynkę, jest taka cudna że zakochałam się w niej, ciemne kręcone włoski, brązowe oczka i słodziachne usteczka jak malinki a do tego piękna śniada karnacja, mała jak z reklamy.
Od tego czasu spotykam się z tą znajomą 2-3 razy w tygodniu i ona się dzieli ze mną swoimi spostrzeżeniami a ja bacznie słucham i notuję sobie w główce :-)

Emmm - ja kupiłam proszek Lovella, takie maleństwo ma bardzo wrażliwa skórkę i wolę nie ryzykować, takie dzieciowe proszki mają mniej detergentów i środków zapachowych szkodliwych dla noworodków, lepiej dmuchać na zimne.

Bakaalia - to faktycznie się opłacało bo ja ostatnio za sam proszek zapłaciłam 22 zł

Ostatnia edycja:
Aninaaa, u mnie najwięcej sączy się po założeniu luteiny rano i w sumie od czasu jak mi przepisali tę luteinę dopochwowo to się te upławy zaczęły. Kurczę, no to mnie postraszyłaś... U mnie co prawda jeszcze za mały brzuch żeby coś o żebra miało wadzić, ale i tak mam stracha. To że mała się rusza normalnie trochę mnie pociesza, ale jestem posrana od kilku dni... Na wadze rzeczywiście trochę mniej, ale myślę że to raczej ze stresu - mniej ostatnio jem...

ja biorę też progesteron dopochwowoy i równeż sporo tego wypływa

Aninaaa, u mnie najwięcej sączy się po założeniu luteiny rano i w sumie od czasu jak mi przepisali tę luteinę dopochwowo to się te upławy zaczęły. Kurczę, no to mnie postraszyłaś... U mnie co prawda jeszcze za mały brzuch żeby coś o żebra miało wadzić, ale i tak mam stracha. To że mała się rusza normalnie trochę mnie pociesza, ale jestem posrana od kilku dni... Na wadze rzeczywiście trochę mniej, ale myślę że to raczej ze stresu - mniej ostatnio jem...
skoro bierzesz luteinę to pewnie ona jest przyczyną. dlatego zapytałam jak jest rano.gdyby były to wody to podczas wstawania by się wylewało. w takim razie chyba nie masz co panikować i ciągle się zamartwiać :) będzie dobrze :)

aj i wcale nie miałam zamiaru Cię przestraszyć...teraz będę miała wyrzuty.

Ostatnia edycja:
Anina, nie miej wyrzutów... Nie powinnam w sumie tak sraczkować, bo u mnie jest tyle potencjalnych przyczyn tych upławów: pessar, nadżerka, luteina...
Nigdy nie byłam panikarą, ale teraz będziemy mamami i chyba tak już zostanie, że będziemy się martwić wszystkimi odstępstwami...
Weekend się zbliża więc humor mi się poprawia z godziny na godzinę :) A w dodatku przyszła 5kg paczka z ciuszkami dla maleństwa od mojej kuzynki, która w lipcu urodziła córeczkę! Tylko M musi z pracy wrócić i paczkę rozbroić, bo ja takie ciężary omijam szerokim łukiem.

Pola- jeśli Cie ten stan stresujetomoże kup sobie takie wkładki specjalne-wyglada to jak normalna wkładka higieniczna a bada pH wydzieliny- jeśli sączą się wody to wkładka robi się czarna- wiem że któraś moja znajoma miała takie w ciąży i to ją uspokajało

reklama
cześć dziewczyny!!:)

przede wszystkim współczuję stresów:(

ja dziś nadal w nienajlepszym humorze, a jeszcze mój tata ma boleriozę i dziś wzrok mu się pogorszył i miał zrobiony tomograf/rezonans, żeby zobaczyć czy to nie z chorobą związane:(:( i całe szczęście niby ok, ale nie wiadomo czemu źle widzi...;/;/

Do góry