reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Aninaaa, u mnie najwięcej sączy się po założeniu luteiny rano i w sumie od czasu jak mi przepisali tę luteinę dopochwowo to się te upławy zaczęły. Kurczę, no to mnie postraszyłaś... U mnie co prawda jeszcze za mały brzuch żeby coś o żebra miało wadzić, ale i tak mam stracha. To że mała się rusza normalnie trochę mnie pociesza, ale jestem posrana od kilku dni... Na wadze rzeczywiście trochę mniej, ale myślę że to raczej ze stresu - mniej ostatnio jem...

reklama
Pola, po luteinie dopochwowo upływy się zwiekszają, niektóre dziewczyny pisały wręcz o konieczności noszenia nocnych podpasek, tak więc może u Ciebie takie są dodatkowe atrakcje jej brania. Myslę, że powinnaś byc spokojna. Jutro tez lekarka zrobi Ci usg i tez zobaczy jak z wodami. Gdyby bylo coś nie tak nie ryzykowałaby i kazała przyjść natychmiast. Ściskam, myslę, że będzie dobrze, a Ty zacznij luż planować weekend u przyjaciólki. Może jakiś film, oderwij sie od tych czarnych wizji. Będzie dobrze. Mała kopie, wiec wszystko z nią w porządku.

megi skusze się na książki Emilly Giffin ;-) jutro wybiorę się do biblioteki :)

Ostatnie książki jakie mnie wciągnęły to
"ogród wiecznej wiosny" - świetna powieść hiszpańskiej pisarki Cristiny Lopez Barrio, to saga rodzinna o kobietach które zako****ą się tylko raz - na całe życie. Wciągnęła mnie tak że w jeden dzień ją przeczytałam, żałuje że nie ma części drugiej.. ale może kiedyś ;)
"kochałem ją" - autorką jest Anna Gavalda ,historia opowiada o tym co czują osoby porzucane i porzucające, opowiedziana w inny sposób niż w większości książek. Teść i synowa są głównymi bohaterami ;)

Bakalia,
dzięki za polecone książki... nie czytałam, wiec też pogrzenie w bibliotece w przyszłym tygodniu i mam nadzieję sobie wypożyczę. Jak macie coś do polecenia to piszcie.

Witajcie,:-)
Ja dziś w lepszym humorze niż wczoraj, kiedy się martwiłam że coś może jest nie tak z macićą i szyjką.
Mnie też doktorka powiedziała że czas zwolnić, tak więc od listopada wybieram się na zwolnienie i będę siedzieć w domku. :tak:
Luteina faktycznie powoduje upławy ja ją brałam od początku do 16 tygodnia ciąży.
Teraz też doktorka powiedziała że mogą się pojawiać zwiększone upławy, tak więc troche śluzu tak jak u mnie może się zdarzyć. Niedługo czekają nas częstsze wizyty i coraz bardziej nasilone niepokoje. :no:Trzymajcie się i dbajcie o siebie. Ja mam więcej polegiwać i nie dźwigać. :confused:

Niedawno moja koleżanka ze studiow urodzila w 34 tygodniu- to był mój bodziec do zwolnienia tempa ;) poszłam na zwolnienie na tydzien złapałam trochę oddechu pomęczę się w pracy jeszcze do połowy listopada i basta ;p

Ma znaczenie jaki proszek? Lovela ? Dzidziuś? Jelp? Czy wszystko jedno na początek?

dzien dobry :) ja narazie przystopowalam z czytaniem bo tylko lerzalam i czytalam a ilez mozna :p dostalam dzis sliczna puszke z pozytywka na pierniki ( my co roku pieczemy norymberskie pierniki na oplatku ) juz nie moge sie doczekac grudnia :) a tak wogole 3 dzien boli mnie juz glowa wiec chyba zazyje paracetamol ......bo inaczej padne.

reklama
Do góry