reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

A ja też dzisiaj power mam podobnie jak Dorotka. Powyciągałam jesienno-zimowe ciuszki a pochowałam letnie i układałam w szafach wszystko :-) Już nie mogę się doczekać aż mój ukochany pomaluje łóżeczko, żebym mogła pokój wystylizować.Byle do następnego tygodnia z jego zamiarami;-)

Czytam o zmianie lekarzy przez was, u mnie są jacyś dziwni. Znajoma zmieniła lekarza to w szpitalu na porodówce tak ją opieprzyli, że tak się nie robi. Dziwni ludzie;] Ja prawdopodobnie za 2 tyg też zmienię, bo mój mnie denerwuje.

reklama
To ja mam dziewczyny szczeście do swojej lekarki:) Nie dość, że jest przemiła to jeszcze kompetentna. Na każdej wizycie rozmawiamy długo, bada mnie, tzn. sprawdza szyjkę i czy nic się nie dzieje, np stanu zapalnego nie ma, wydzielina taka jak być powinna itd, do tego zawsze robi usg tak szybciutko, żeby sprawdzić czy u maluszka wszystko w porządku. I powiem wam, że ja strasznie lubię do niej chodzić i nigdy się nie mogę doczekać kolejnej wizyty:) CHodzę do niej prywatnie ale mam nadzieję, że będzie miała dyżur kiedy ja akurat będę rodzić, bo oczywiście idę do szpitala w którym ona pracuje. Dziewczynom z Warszawy chętnie ją polecę:)

Malutkans;) spokojnie:) faktycznie nie potrzebnie zagłębiałaś się z temat, ale trudno:) moja koleżanka też miała tokso, a dzidzia cała i zdrowa, także SPOKOJNIE, będzie dobrze:):):)

Ankaska! 3maj się kochana!!:*:* pamiętaj, że każdy dzień jest ważny dla Twojego maluszka, ale jesteś już też w zaawansowanej ciąży i nawet jak poród się zacznie to Twoja dzidzia ma spore szanse!!:*

Anisia:D
właśnie tak patrzę sobie na Twój suwaczek i wygląda imponująco:D:D już niedługo 30 tydzień!!!:D

ja dziś wróciłam niedawno z uczelni zjadłam i LEDWO żyję...normalnie te nerwobóle są coraz częstsze...dobrze, że już jutro wizyta...może Pan doktor coś zaradzi na to...
w ogóle w niedziele miałam wózek kupić, ale ostatecznie nie mogłam zdecydować się na kolor:p no, ale już wiem i w piątek jedziemy go zakupić:D:D:D będzie carbon:) od początku mi się podobał, więc kupujemy:D:D:D

wiadomo co u Cukiereczka?

mnie od popołudniowych godzin męczy ból żeber, mały chyba zapragnął wciskania się w każdy zakamarek..
ciężko się podnieść i przekręcić..

Anastazja super ze decyzja co do wózka podjęta;-)

kurcze..tak czytam i widzę, że Wasze dzieciaczki się wysoko usadawiają, a moje dziecię kopie mnie tylko BAARDZO nisko, poniżej pępka, ale wyżej niż wzgórek łonowy...i zastanawiam się czy to normalne...;/

Anastazja- normalne:-) A jak leży? Mój maluszek ma nóżki w dole i ładnie mi daje do wiwatu właśnie niziutko. Ale czasem tezpo żebrach przywali. A Lidka mimo iż na tym etapie jużbyła łebkiem w dół zawsze mnie na dole stukała- nigdy po żebrach nie dostałam. Za to przy porodzie zakamuflowała się wysoko i nie chciała wejśćdo kanału rodnego:-D
Bakalia- gdzie zamierzasz rodzić? U siebieczy teżna Olsztyn uderzasz?

Co do badań-ja mam normalnie tylko badanie palpacyjne- usg tylko w tych wyznaczonych tygodniach. Chyba że coś jest nie tak- np mam jakiś ból- wtedy i usg i badanie na fotelu

reklama
hej dziewczyny,
martwię się, odkąd mój mąż wyjechał mała inaczej się rusza, mniej i jakoś słabiej. Czy to możliwe, że wyczuwa brak tatusia? czy może inaczej sie ułożyła?
na IP nie mam co jechać bo się rusza, ale muszę pobudzać ją czekolada; teraz szaleje bo jej muzyczkę w słuchawkach włączyłam. Ale jak był A. to harcowała za każdym razem jak przyłożył rękę... :no:

Do góry