reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

cukiereczek stosuj się do zaleceń w szpitalu. Wierzę, że wszystko będzie ok i dotrzymasz do teminu.

anionufka mi też lekarz prowadzący nie kazał iść do lekarza pierwszego kontaktu

polanegri też widziałam tą reklamę i też się popłakałam :tak:

reklama
Mi też nic nie wspominał o lekarzu rodzinnym i też nigdzie nie chodziłam..a chodze tylko w razie konieczności..
A ja miałam dziś usg i mój mały jest położony wzdłuż brzucha, tzn rozłożył się cały główką, pleckami i nóżkami na górze mojego brzucha, wzdłuż cycek..hehe no i cały dzień czuję puk puk koło żeber. hehe a dół brzucha mam pusty. Ginekolog powiedział, że bardzo ruchliwy maluch hehe( jak nic bedzie piłkarzem ) ;)

Ja się jeszcze nawet do przychodni nie zapisałam po przeprowadzce :p Zbieram się jak przysłowiowa sójka za morze :) Ale u mnie to akurat standard - lekarzy staram się omijać szerokim łukiem. Wyjątek robię dla mojej Pani Doktor, bo raz, że ją lubię i jej ufam, dwa, że ktoś musi czuwać nade mną i Remikiem przez okres ciąży :)

Jostyna - a nie masz bóli w żebrach i nie czujesz nacisku na płuca, przeponę itp? Bo ja, jak się Mały przesunął do góry, to płakałam z bólu, dopóki nie wrócił w "normalniejsze" rejony.

Asteria - bóle kręgosłupa przerabiam, jak się np. przewrócę przez sen na plecy. Albo jak za dużo chodzę/siedzę. Niestety, P. trzeba maltretować, żeby masował, więc zwykle się męczę :p

Jejku dziewczyny piszcie wolniej, bo nie daję rady - człowiek odejdzie od komputera na pół dnia i robi się problem hihi
Byliśmy dziś na wizycie u gina... Synuś waży już niemal 800g i jest przecudowny, a co najważniejsze zdrowiuteńki :) Kocham go :)))))))

Alka - jak ja bym chciała USG... Ale ja pewnie następne będę miała dopiero przed porodem, skoro wszystko jest okay - i oby było... Tylko szkoda, że teraz tak długo Młodego nie zobaczę...

Tęsknię za tym moim synkiem.

Alka - jak ja bym chciała USG... Ale ja pewnie następne będę miała dopiero przed porodem, skoro wszystko jest okay - i oby było... Tylko szkoda, że teraz tak długo Młodego nie zobaczę...

ale powinnaś chyba mieć jeszcze jedno po skończeniu 30 tygodnia. ja kolejne będę miała w 32 tygodniu jak dobrze pamiętam i następne przy porodzie dopiero.

Strzyga na szczęście mnie nic nie boli tylko te kopanie wysoko w brzucho, to trochę dziwne uczucie...przy kierowaniu samochodem czy siedzeniu trochę przeszkadza, i muszę się porzadnie wyprostować i ułożyć, ale niech ten mój facet kopie ;) to piękne uczucie ;* ;* ;*
I usg powinnaś mieć ok 30 tyg ciąży. Mi gin to juz powiedział, że bedę miała w 30.
Ok pozdrawiam i całuję, i juz uciekam ;*

Wierzę kochana .. Ja mam usg praktycznie co wizytę, no ale chodzę prywatnie, więc za ten przywilej płacę 150zł co miesiąc, więc coś za coś moja droga :)

reklama
Do góry