reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

reklama
Może ma znaczenie to, że nie leczę sie prywatnie tylko państwowo?
W każdym razie kazano mi sie umówić do lekarza pierwszego kontaktu i coś ma wpisać w tę moją kartę ciąży.

Wydaje mi się to trochę bez sensu, ale np. przed chwilą zadzwoniłam do mojej przychodni umówić się na jutro, żeby przed środową wizytą u ginekologa mieć ten cały wpis i babka w rejestracji powiedziała, że może być od jakiegokolwiek lekarza pierwszego kontaktu, bo mojego akurat nie ma - zareagowała jakby to było normalne, że w ciąży się takiego wpisu wymaga. Tylko nie rozumiem po co :eek:

Co do bólu w krzyżu - męczy mnie on co kilka dni, na zmianę z bólem rozciągających więzadeł. Koszmar.

Cukiereczek!! zaciskaj nogi i czekaj do stycznia!!!:* ale powiem Ci na "pocieszenie", że wiele dzieci rodzi się w tym okresie i są zdrowiutkimi okazami później:) także spokojnie:* co ma być to będzie, ale 3mam kciuki, żeby dzidzia jeszcze chociaż miesiąc w brzuchu posiedziała!!!:*:*:*

Emmm...a co takiego było w tych rozmowach??

Antonufka..mi pierwsza lekarka też kazała iść do dentysty i pierwszego kontaktu, a teraz mój nowy prowadzący w ogóle o tym nie wspominał ( a zakładał mi nową kartę ciąży)

Witajcie dziewczyny, u mnie dziś dzień na pełnych obrotach padam z nóg!!
bardzo owocny dzień kupiłam w końcu małemu troszkę pampersów (112sztuk wyszło) i proszek do prania razem z płynem do płukania, mama moja kupiła dziś wnukowi koc do wózka ten gruby:)
Także maluszkowi nic nie brak prócz łóżeczka i kosmetyków, ale to zostawię na grudzień. Dzis też dzwonili do nas ze sklepu, przyszły nasze płytki więc jutro po południu po nie jedziemy ;)
Pogoda deszczowa, wietrzna..
Dziś pobolewa mnie brzuch, chyba od tego przemęczenia i biegania cały dzień po mieście... teraz już będę leżeć cały wieczór ;)

Cukiereczek niech maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku! Trzymam kciuki aby wszystko wróciło do normy:)

Jutro rano idę zrobić ten test z glukozą.. blee.

Antonufka- wpis o ogólnym stanie zdrowia- opuka, osłucha, ciśnienie zmierzy- przynajmniej powinien. Wiele chorób w ciąży "wyłazi". A jakidziesz z kartą ciąży do szpitala to widac od razu jaki jest Twój ogólny stan zdrowia. Nie wszyscy lekarze zalecają bo zakładają że większość wie co im dolega-a mnie npgin osłuchał- zdejmujemy górę wraz ze stanikiem i bada serducho i płucka, do tego jak któraś ma wadę wzroku warto odwiedzić okulistęi zapytać czynie widzi przeciwskazań do rodzenia sn- często zalecają cesarkę przy dużych wadach
dentysta- zakażenie z ząbków może się bardzo łatwoprzenieść głębiej, łacznie z zaszkodzeniem maluchowi

Cukiereczek- leż grzecznie i zaciskaj nogi. Powodzenia

A ja dziś mam pracowita noc- naukowo się zapowiada:-( Jutro kolokwium z chirurgii.... Żeby mi sie tak chciało jak mi się nie chce;-)

Dziewczynki-litości, nie bijcie za częsty brak spacji-moje cudo srebro złoto małe dopadło lapka i powyjmowała klawisze- wszystkie oprócz spacji przeszły udaną reanimację a spacji małżowina naprawić nie może:wściekła/y:

Było o gwałtach na dzieciach. Ich matki i społeczeństwo potępiali te dziewczynki później i zostawały sprzedawane do domów publicznych. a na koniec pokazywali poparzenia kwasem twarzy i ciała np żonę mąż tak potraktował z zazdrości. no straszne...

lajtway dzięki za odpowiedź, rozjaśniłaś mi wszystko - w sumie logiczne, nie wiem czemu sama na to nie wpadłam :x
Jeśli chodzi o okulistę to ja akurat jestem pod stałą opieką, bo wadę mam dużą, także kontroluję to mocno.
Byłam u niego na początku ciąży, kolejny raz pójdę około 30 tygodnia i dopiero wtedy przedyskutujemy sprawę porodu.
Ja bym chciała bardzo sn, ale to wszystko zależy od ciśnienia w gałce ocznej - jak wyjdzie złe to wskazanie do cc : /

reklama

Było o gwałtach na dzieciach. Ich matki i społeczeństwo potępiali te dziewczynki później i zostawały sprzedawane do domów publicznych. a na koniec pokazywali poparzenia kwasem twarzy i ciała np żonę mąż tak potraktował z zazdrości. no straszne...

też oglądałam, przerażające!!!

Do góry