reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Anielka bo w dzień się ruszasz i lulasz maluszka a w nocy nie, za to przekręcasz się z boku na bok i maluszek czuje dyskomfort i się denerwuje

Antonufka witaj

Przede wszystkim chciałam zapytać, czy taki ciągnący ból w dole brzuszka jest powodem do niepokoju? Od wczoraj przy schylaniu, a nawet delikatnym pochylaniu boli tak, że łamie mnie w pół. Kładę się wtedy, chwilkę odpoczywam i troszkę ustaje. To normalne (bo np oznacza rozciągającą się macicę) czy gnać do lekarza? Ustawową wizytę mam 12.10, nie wiem - czekać czy pójść wcześniej..

Antonufka, ja miałam takie ble ciągnące jakiś tydzień. To ponoć są więzadła. Już mnie przeszło i nie boli nic.

Anielka bo w dzień się ruszasz i lulasz maluszka a w nocy nie, za to przekręcasz się z boku na bok i maluszek czuje dyskomfort i się denerwuje

Tak, wiem. mam tez nadzieje, ze mu sie odmieni jak juz bedzie po"tej" stronie i nie bedzie rozrabial w nocy ;)

Alka-jak bylo w szkole rodzenia ???

Ostatnia edycja:
Przede wszystkim chciałam zapytać, czy taki ciągnący ból w dole brzuszka jest powodem do niepokoju? Od wczoraj przy schylaniu, a nawet delikatnym pochylaniu boli tak, że łamie mnie w pół. Kładę się wtedy, chwilkę odpoczywam i troszkę ustaje. To normalne (bo np oznacza rozciągającą się macicę) czy gnać do lekarza? Ustawową wizytę mam 12.10, nie wiem - czekać czy pójść wcześniej..
Antonufka witaj witaj :) rozgość się...
co do opisanego bólu, miewam czasem taki sam... zadzwoniłam do gina i kazał mi przyjść sprawdzić, ale w sumie wizytę masz już w środę... to bolą właśnie rozciągające się więzadła itp :) u mnie nic innego się nie działo....

.......

my już po szkole rodzenia:) było superancko i nie żałuję, że się zapisaliśmy.....
Dziś omawiany był poród- heh może nie będzie, aż tak źle - optymistka ze mnie :)

Miłego wieczorku brzuchatki

Alka to na prawdę nie jest takie złe... Pewnie, że boli ale nasze organizmy są na to przygotowane i sobie świetnie radzą. Dla mnie to był jeden z najlepszych dni w życiu. Fajnie, że chodzisz do szkoły rodzenia. Podobno lekarze i położne w 5 min rozpoznają kobiety, które chodziły na takie zajęcia bo się z nimi dobrze współpracuje (Tak mówi moja koleżanka - neonatolog)
Dla tych, co nie zamierzają chodzić polecam zarejestrować się na stronie http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl tam jest wirtualna szkoła rodzenia i przydatne filmiki.

Dziewczyny, właśnie sprawdziłam wynik dzisiejszego badania krwi
i mam podwyższone :
leukocyty 13,5 tys/ul norma 3,8-10
neutrofile 10,36tys/ul norma: 2,5-7
neutrofile 76,6% norma 40-70

oraz obniżone:
eozynofile 0,07 tys/ul norma 0,1-0,5
limfocyty 16,3 % norma 20-45
euzynofile 0,5% norma 1-5

co to znaczy?? może któraś się orientuje????

kiedyś w m jak mama były normy dla cieżarnej i Twoje wyniki są ok, taki małymi odchyleniami nie ma co się martwić, tym bardziej, ze wyniki z labo pokazują obok normy które nas w bogosławionym stanie nie dokońca dotyczą:-)

reklama
Do góry