reklama
Dorotka_23
Fanka BB :)
Anielka bo w dzień się ruszasz i lulasz maluszka a w nocy nie, za to przekręcasz się z boku na bok i maluszek czuje dyskomfort i się denerwuje
Antonufka witaj
Antonufka witaj
Przede wszystkim chciałam zapytać, czy taki ciągnący ból w dole brzuszka jest powodem do niepokoju? Od wczoraj przy schylaniu, a nawet delikatnym pochylaniu boli tak, że łamie mnie w pół. Kładę się wtedy, chwilkę odpoczywam i troszkę ustaje. To normalne (bo np oznacza rozciągającą się macicę) czy gnać do lekarza? Ustawową wizytę mam 12.10, nie wiem - czekać czy pójść wcześniej..
Antonufka, ja miałam takie ble ciągnące jakiś tydzień. To ponoć są więzadła. Już mnie przeszło i nie boli nic.
Anielka bo w dzień się ruszasz i lulasz maluszka a w nocy nie, za to przekręcasz się z boku na bok i maluszek czuje dyskomfort i się denerwuje
Tak, wiem. mam tez nadzieje, ze mu sie odmieni jak juz bedzie po"tej" stronie i nie bedzie rozrabial w nocy
Alka-jak bylo w szkole rodzenia ???
Ostatnia edycja:
Antonufka witaj witaj rozgość się...Przede wszystkim chciałam zapytać, czy taki ciągnący ból w dole brzuszka jest powodem do niepokoju? Od wczoraj przy schylaniu, a nawet delikatnym pochylaniu boli tak, że łamie mnie w pół. Kładę się wtedy, chwilkę odpoczywam i troszkę ustaje. To normalne (bo np oznacza rozciągającą się macicę) czy gnać do lekarza? Ustawową wizytę mam 12.10, nie wiem - czekać czy pójść wcześniej..
co do opisanego bólu, miewam czasem taki sam... zadzwoniłam do gina i kazał mi przyjść sprawdzić, ale w sumie wizytę masz już w środę... to bolą właśnie rozciągające się więzadła itp u mnie nic innego się nie działo....
.......
my już po szkole rodzenia było superancko i nie żałuję, że się zapisaliśmy.....
Dziś omawiany był poród- heh może nie będzie, aż tak źle - optymistka ze mnie
Miłego wieczorku brzuchatki
Dorotka_23
Alka to na prawdę nie jest takie złe... Pewnie, że boli ale nasze organizmy są na to przygotowane i sobie świetnie radzą. Dla mnie to był jeden z najlepszych dni w życiu. Fajnie, że chodzisz do szkoły rodzenia. Podobno lekarze i położne w 5 min rozpoznają kobiety, które chodziły na takie zajęcia bo się z nimi dobrze współpracuje (Tak mówi moja koleżanka - neonatolog)
Dla tych, co nie zamierzają chodzić polecam zarejestrować się na stronie http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl tam jest wirtualna szkoła rodzenia i przydatne filmiki.
Dla tych, co nie zamierzają chodzić polecam zarejestrować się na stronie http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl tam jest wirtualna szkoła rodzenia i przydatne filmiki.
ewelina26k
Dziewczyny, właśnie sprawdziłam wynik dzisiejszego badania krwi
i mam podwyższone :
leukocyty 13,5 tys/ul norma 3,8-10
neutrofile 10,36tys/ul norma: 2,5-7
neutrofile 76,6% norma 40-70
oraz obniżone:
eozynofile 0,07 tys/ul norma 0,1-0,5
limfocyty 16,3 % norma 20-45
euzynofile 0,5% norma 1-5
co to znaczy?? może któraś się orientuje????
kiedyś w m jak mama były normy dla cieżarnej i Twoje wyniki są ok, taki małymi odchyleniami nie ma co się martwić, tym bardziej, ze wyniki z labo pokazują obok normy które nas w bogosławionym stanie nie dokońca dotyczą:-)
reklama