reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Dziewczyny, właśnie sprawdziłam wynik dzisiejszego badania krwi
i mam podwyższone :
leukocyty 13,5 tys/ul norma 3,8-10
neutrofile 10,36tys/ul norma: 2,5-7
neutrofile 76,6% norma 40-70

oraz obniżone:
eozynofile 0,07 tys/ul norma 0,1-0,5
limfocyty 16,3 % norma 20-45
euzynofile 0,5% norma 1-5

co to znaczy?? może któraś się orientuje????

reklama
Witajcie w weekend! zimniej się zrobiło to i aktywność na forum większa:-)

cieszę się bardzo Pola, że już wróciłaś i że jest dobrze.

Marciaa, zazdroszczę sesji, chyba coś wrzucisz, jak już będziesz mieć. zapytaj lekarza najlepiej o te skurcze, bo żadna z nas nie jest wystarczająco kompetentna. Ja miałam często bóle podbrzusza w poprzedniej ciąży, a wszystko było ok. Teraz czasem mnie kłuje i brzuch twardnieje ale na razie nie dzieje się nic złego.

Gabryś, piękny ten dom weselny, sala robi wrażenie!

A my dzisiaj spokojny dzień w domu, już nie pamiętam, kiedy tak było, bo zawsze albo my gdzieś jechaliśmy albo ktoś do nas przychodził. A dzisiaj sprzątamy porządnie i będziemy robić pizzę a nawet 2:-) Jutro przyjeżdżają moi rodzice i brat z żoną.

BTW, co można brać w ciązy na drganie powieki? Magnez mozna?

Alka, ja niestety nie wiem, ale jak Ci do jutra nikt nie pomoże zapytam brata lekarza...

Witam w słoneczną sobotę. Świeci słońce ale już czuć jesień w powietrzu :-(
Do nas dziś przyjeżdżają moi rodzice. Są ciekawi zakupów jakie poczyniliśmy

Pola fajnie że wszystko ok
Myszka magnez można bo biorę na skurcze łydek (3x1 tabl.)

Przesyłam buziaki w brzucholki

Pola- cieszę się że wszystko ok- jednak uważaj na siebie, ;-)
Marcia - wizyta w poniedziałek to dobrze bo cię uspokoi, nie stresuj się niewielkie bóle się zdarzają, ja mam jak coś nie potrzebnie dźwigam, :sorry2:
Alka - tymi wynikami bym się nie przejmowała, niewielkie wahania od norm w ciąży są możliwe i jak mówi moja ginka nie ma co się nimi stresować.:tak:
Z tym wątkiem w sprawie rzeczy do szpitala to dobry pomysł. Muszę powoli zacząć kompletować niezbędne rzeczy, chociaż tłumacze małej, że musi dotrwać do stycznia to będzie młodsza i później pójdzie do szkoły- tak więc niech się nie spieszy. :happy2:
Pozdrowionka dla wszystkich.:-)

Ostatnia edycja:
myszka - dziekuje, rowniez uwazam, ze sala jest swietna, menu, i reszta, aczkolwiek cena jest rowniez kosmiczna. Jak narazie dalismy zaliczke 3 tys zł, i mamy termin na 13 pazdziernika. :)

ja wlasnie skonczylam generalne czyszczenie mieszkania, sprzatnelam kurze, naprawilam nawet odkurzacz, poodkurzałam zatem, pomyłam podlogi, umylam lazienke, kuchnie, naczynia, wywiesilam pranie, zrobilam nowe, uff! i teraz siedze, popijam cole ( mniam!), wykapie sie, i bede czekala az A wroci :)

Witam :)
Z opóźnionym bardzo zapłonem bo już po półmetku ciąży, melduję się jako styczniówka 2012 i chciałabym się tu Wam wcisnąć ;)
Stwierdziłam, że mam tyle pytań/wątpliwości/spostrzeżeń w tej ciąży, że nijak sama ich nie przełknę, więc muszę się wyładowywać na jakimś forum. A ostatnio mam tyyyyle wolnego czasu... Gdzie mogę się dopisać? Zielona jestem na BabyBoom :)

Gabryś ale dziś dużo zrobiłaś! Mi się nie chce kompletnie nic, zdążyłam tylko obrać ziemniaki i kurze w pokoju wytrzeć - a wieczorkiem idziemy z P. do jego kuzyna na noc popilnować małego bo oni dziś na weselu, a jak to 3latek wiadomo nie wytrzyma do rana i ktoś musi być w nocy z nim ;)

Antonufka nigdy nie jest za późno, witamy! :D

Pola suuper że jesteś już z nami! i że wszystko w porządku.. ale pamiętaj wypoczywaj jak najwięcej!
Myszka ja od jakiś 2 tygodni biorę magnez dwa razy dziennie :) przepisał mi mój gin jak mnie lekko dziwnie w brzusiu kuło :) od tamtej pory nic mi nie dolega :)
Gabruś to żeś się dzisiaj narobiła :-)
Antonufka witamy! i śmiało pytaj :-) wspólnie damy radę :)

reklama
Przede wszystkim chciałam zapytać, czy taki ciągnący ból w dole brzuszka jest powodem do niepokoju? Od wczoraj przy schylaniu, a nawet delikatnym pochylaniu boli tak, że łamie mnie w pół. Kładę się wtedy, chwilkę odpoczywam i troszkę ustaje. To normalne (bo np oznacza rozciągającą się macicę) czy gnać do lekarza? Ustawową wizytę mam 12.10, nie wiem - czekać czy pójść wcześniej..

Do góry