hej
ja od 6 na nogach i juz zrobilam wszystko co bylo zaplanowane na dzisejszy dzien i sie nudze!

zapisalam sie na wizyte w szpitalu na nastepny wtorek i ciekawi mnie czy pozwola mi porodowke poogladac
co do ubranek. ja przy Marcelku mialam kilka 56 i sie przydaly bo urodzilam go miesiac za wczesnie ale nosil je dokladnie tylko miesiac. dzieci bardzo szybko wyrastaja z tych 56cm
teraz zaopatrzona jestem bardziej w 62 i troszke w 68. 68 to tak ok 3-4 mc zycia bedzie brzdac nosil wiec czas bedzie by dokupic. na dzien dzisejszy bym kupowala tylko 62 a inne to jak sie trafi cos w super cenie.
i moim zdaniem wystarczy 7 kapletow (nawet mniej bo i tak pozniej prawie co dzien sie pralke nastawia a to z pieluchami recznikami itp). czyli kaftanik lub body z dlugim rekawem do tego spiochy lub pajace. ja jestem zwolenniczka pajacow rozpinanych z przodu i w kroku a pod spod to kto jak woli czy body czy kaftanik. chyba body wygodniejsze pozniej jak maluszek juz troszke sie wierci.
i do tego ze jest zima to bym kupila z 2 -3 komplety jakis dresikow na wierzch. na samym poczatku to i tak maluch bedzie wiecznie w spiworku czy pod kolderka, ale pozniej to na spiochy ubrac dresik i juz gotowy do wizyty. no i kaftanik na wyjscie jakis cieply czapeczki tip. bo to zima bedzie wiec trzeba dziecia odziac.
do tego skarpetki i jak ktos uwaza za stosowne niedrapki ( ja nie uzywalam)
i najwazniejsze w tym wszystkim patrzcie tylko by bylo latwe do rozpiecia najlepiej by wszystkie guziczki itp byly sprzodu i rozpinalo sie w kraczu, body na poczatek wygodne sa z zapieciem kopertkowym, by nie bylo jakis dziwnych naszywek i wypuklasci na pleckach ozdobnych guziczkow itp. bo maluszek bedzie caly czas lezal jak nie na plecak to na brzuszku i by go nie uwieralo.
i ja tez kupuje tylko i wylacznie 100% bawelne.
a ja kupilam ostatnio w super cenie takie cieplesze pajace z polarka ale to na wierzch zamiast dresikow. jak bedziemy isc na kontrole itp.
dorota oj to moze poczekaj z ta glukoza? nie zaslabniesz jak bedziesz tak nadczo biegac? i masz racje ze co najmniej dziwne ze musza miec skierowanie z koro ty i tak placisz. u mnie by zrobili mi wszystkie badania jakie bym tylkko chciala jak pokaze pieniadze