reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Alka-ja mysle, ze tych na 56cm to nie potrzebujemy duzo. Jak bedziesz na USG w koncowych tygodniach ciazy to w przyblizeniu Ci podadza dlugosc maluszka i bedziesz wiedziala. Ja sie zaopatruje w te na 62 (mam tylko kilka na 56).A te na 68 to na mniej wiecej 4 mies szkraba, wiec na razie nie kupuje.

Dziewczyny ja też dużo ubranek nie miałam. 57 tylko 2-3 komplety. Kupowałam takie 0-3 miesiące po 7-9 sztuk. Może się zdarzyć, że dziecko uleje czy zasika przy przewijaniu, ale też nie codziennie. Pewnie zależy od dziecka. A prać też trzeba żeby nie leżało długo. Moim zdaniem zawsze zdążycie dokupić, czasem też ktoś coś przyniesie. Wydaje mi się że najwygodniejsze dla dziecka są body, pajacyki , śpiochy. Spodnie na gumce na wyjścia. I wszystko tylko 100% bawełna.

Sarat gratulacje dla męża.

Adak jakie miałaś wyniki cukru, że grozi ci insulina? ja mam jutro wizytę w związku z cukrzycą, idę właśnie zbadać, minęło 2h po jedzeniu.

Co do cukru - to teraz tydzień mierzyłam godzinę po posiłkach i miałam 4 razy po śniadanku ponad norme tj 140 - dwa razy nawet mi wyszło 160 i tu lekarka powiedziała że grozi mi insulina bo czym innym w ciąży nie leczą, godzine po jedzeniu podobno nie powinien cukier przekraczać 130 a optymalnie jest jak się mieści do 120. Za to mam dojadać na kolację bo po kolacji mam czasami około 80.

Ostatnia edycja:
Co do rozmiarów to ja mam na razie większość 58, 62, pewnie dokupię jeszcze mniejszych też ale to już później:)
A tak w ogóle to się witam wtorkowo!
Dziś o 7 moja córcia kochana postanowiła poćwiczyć chyba jogę, bo czułam jej malutkie nóżki wszędzie dosłownie od żeber po samiusieńki dół brzucha:) Godzinka z głowy, jak się tak rozkręci to nie ma końca, później był spokój, a teraz wypiłam kakao, więc znowu zaczyna:) Cudowne uczucie:)
W piątek idę na glukozę, obiecałam sobie, że tydzień przed badaniem będę miała dietę ograniczoną w słodkości....ciężko jest, bo ja tylko o słodkim myslę, wczoraj się za czekoladę złapałam:) Muszę się jakoś ogarnąć:-)

Anielka moja koleżanka dzień przed porodem miała usg robione i lekarz powiedział że waży 2700 a następnego dnia urodziła córę która ważyła 3800, niby duża ale jak poszła na spacer to babeczka pytała się jej czy to wcześniaczek bo taka malutka

reklama
Witam Mamusie i Brzusie :-)
Fiona jesteś jak najbardziej zauważalna ;-)
Aniaa kciuki mocno zaciśnięte!! na pewno będzie wszystko w porządku :-)
Alka, Melisa ja też mam ten sam problem :/ nie wiem czego ile :/
Anielka to tak jak ja :p też leniu****ę i nic mi się nie chce!!
Pola Cieszę się że humorek wrócił :-)
Sarat gratulacje dla Mężulka :-D
Bakalia spokojnej, bezpiecznej podróży życzę!

a ja nie mam zielonego pojęcia co na obiad zrobić :/
i tak ostatnio coraz częściej mam...

Do góry