reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

Byłam wczoraj na badaniu glukozy. Badanie robiono mi na oddziale. Widziałam takie małe noworodki. Ach.... odrazu pomyślałam, że nie mogę się doczekać. Dowiedziałam się od położnych, że jeśli kobieta przytyje mało w czasie ciąży to dziecko będzie większością tej wagi a jeśli okropnie dużo to większość tłuszczu idzie w kobietę niż w dziecko. A ja przytyłam już 10kg!!!!

reklama
Kochane a co myslicie o bobomigi : Klub KOKO : ?????
Dzisiaj Reni Jusis opowiadala o tym w DDTVN, fajnie o tym mowily dziewczyny, ja zanm osobiscie synka mojej kolezanki it faktycznie bylo slodkie jak chodzil i migal i 9miesieczny malec sie ze mna porozumiewal!!!!!! Moja kolezanka mowila, ze ludzie sie na nia dziwnie patrza i to jest jedyna wada- glupie komentarze.....

mi się wydaje że to trochę dziwne, przecież małe dzieci i tak porozumiewają się za pomocą pokazywania, a moim zdaniem uczenie ich dodatkowo migowego.. to tak jakby odsuwać etap mówienia.. przynajmniej takie jest moje zdanie.

cukiereczek coś w tym jest, moja znajoma mało przytyła w ciąży ok.10kg a dziecko urodziło się z wagą powyżej 5kg.

Ostatnia edycja:
Cukiereczek, nie martw się, jest dużo dziewczyn którym po prostu zbiera się woda i to cięzko zmienić- ja tak miałam w poprzedniej ciązy i po samym porodzie zeszło mi 8 kg chociaż córa ważyła 3370g a wód miałam niewiele. Potem leciało nawet po 1 kg dziennie więc tłuszcz to nie był:tak: Do wagi sprzed ciązy wróciłam bez problemu. Teraz nie wiem ile mam na plusie o nie mam wagi- ale dobrze mi z tym. Za to brzuszek już widać, oj widać
Ja polecam Wam dziewczyny "język niemowląt" T. Hogg- o miganiu słyszałam ale jakoś mnie nie kręci, rozumiałam się i bez tego z córcią. Pamiętam że wtedy w ciązy też wszystko przeglądałam, czytałam, sprawdzałam- teraz jestem znacznie spokojniejsza, cieszę się ciążą a potem... potem i tak będzie inaczej niż sobie wyobrażam:-D Bo każde dziecko jest inne- my oboje z mężem jesteśmy niezłe charakterki, Lidka jest na tyle niesamowita że nawet moja pediatra twierdzi ze w jej przypadku nie istnieje słowo "niemożliwe" czy "niezwykłe" więc i maluszek spokojny nie będzie- ale przeżyłam kolki to i drugie przeżyję;-)

Witam!

Anastazja, gratulacje połówki!

Malutka i inne wizytujące - powodzenia!

Megi Pegi spodobało mi się o dr Google

Cukiereczek, no tak, ja wróciłam ze szpitala to dopiero 5kg mniej chyba miałam, ale reszta (8kg) spadła naprawdę bardzo szybko, więc nie ma co panikować. choć ja też miewałam depresję że nie zdążyłam się swoją figurą nacieszyć a już znowu jestem gruba... ale cóż, tego się nie przeskoczy, odchudzać będziemy się później:-)

Lajtway, 'język niemowlą' jest naprawdę super.

A u mnie dzień jak co dzień, czyli śniadanko, sprzątanko, plac zabaw, jedzonko młodego i spać. A ja się zaraz biorę za obiad bo on coraz mniej śpi:-) Po południu musimy mu kupić jakąś kurtkę na jesień bo miał taką sliczną błękitną z wiosny i tak ją czymś wypaprał, ze nawet odplamiacz nie pomógł:-(

Wrocilam :) niepotrzebnie sie stresowalam ale to z samo z siebie :) nawet troszku cisnienie mialam wieksze bo sie nerwilam a wina nerow byla igla....ale dalam rade :p
W koncu moglismy poogladac naszego Babelka :p serduszko bije dobrze raczki nuzki ma :p wzsytsko w porzadku :) tylko cs mnie jedgo waga przeraza bo tylko 500 gram i wydaje mi sie ze to trochu malo jak na 6 misiac ale lakarz powiedzial ze waga do wzrostu ok i dziecko dobrze sie rozwija ... fajnie zobaczyc swoje dzieciatko ja moglabym tak codziennie :D

reklama
dziewczyny!!:)

wybaczcie, że tylko o sobie, ale mam jutro egzamin i zaliczenie ćwiczeń i siedzę i zakuwam (za późno się do tego wszystkiego zabrałam:() także wybaczcie...ale nadrobię Was później..

p.s o 17 mam wizytę;) 3majcie kciuki!!:)

Do góry