reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
Kochane a co myslicie o bobomigi : Klub KOKO : ?????
Dzisiaj Reni Jusis opowiadala o tym w DDTVN, fajnie o tym mowily dziewczyny, ja zanm osobiscie synka mojej kolezanki it faktycznie bylo slodkie jak chodzil i migal i 9miesieczny malec sie ze mna porozumiewal!!!!!! Moja kolezanka mowila, ze ludzie sie na nia dziwnie patrza i to jest jedyna wada- glupie komentarze.....

a ja wczoraj czytałam o pieluszkach eko i z tego co zrozumiałam tak tanio nie wychodzi to wcale, tym bardziej jak się nie chce prać codziennie...czyli zostaja jednak raczej tylko jednorazówki;-)
a co do tego klub koko hm sama nie wiem, może nie głupie

Ostatnia edycja:
Witam Mamusie!!
ja muszę powiedzieć że pierwszy raz od początku ciąży pospałam sobie nawet dosyć dobrze :-D spałam aż jakieś 11h :-D z jedną przerwą na siusiu o 6 rano :-D no i później już mi ból kolan i bioder zaczął dokuczać więc się musiałam podnieść z łózia :-D

Anastazja gratuluję półmetku!!! :-D
MegiPegi haha dobre..!!! Dr. Google :-D ja też jestem tego zdania.. oczywiście jak coś komuś dolega można poczytać itp. ale nie brać tego wszystkiego do siebie, bo byśmy powariowały!!
ja dokładnie te same wątpliwości posiadam :) ale to pewnie całkiem normalne i naturalne :) no i wiadomo te rosnące kilogramy hihi ;-)

Pomysł z miganiem może i dobry, ale nic nie poradzę że od razu mam przed oczami sceny z filmu "Meet the Fockers" ("Poznaj moich rodziców") :D i Roberta De Niro ze sztucznym biustem do karmienia małego :):):)

Anastazja- gratulacje! Chyba każda z nas czekałą na te magiczne 12 tyg a potem 20
Ewelina- nie zgodze sie z Tobą- ja swoją małą wychowałam na eko pieluszkach- koszt całości- 70 sztuk tetry+ 4 otulacze+ 3 paczki bibułek+1 kieszonka(na próbę ale nie używałam). Nawet z kosztami prania, prasowania wyniosło mnie duuuuuużo taniej. Prałam co 3 dni na poczatku a potem już mniej
Jest wiele wersji pieluszek eko- jak decydujesz się na tą droższą to wychodzi dużo drożej, to fakt. Ja miałam zapas tetry i 2 otulacze na każdym etapie- w sumie lepsze byłyby 3 bo czasem przemokło ale to nie było zbyt często. Teraz dokupie tylko otulacze bo resztę mam a Lidka jeden całkiem zużyła, w pozostałych wymienię rzepy i dokupię dla własnego komforu

hej

witam czwartkowo, zajeta strasznie ostatnio jestem

ja jak wrocilam po urodzeniu synka do domu to moja babcia go zobaczyla i powiedziala: o matko jaki on malutki (57cm, 3680kg) wracaj z nim do szpitala bo sobie nie poradzisz!

jak ja dostalam swojego ropusznika po porodzie 48 cm i 3140 to dopiero bylo jak to male zlapac by nic jej nie zrobic:-D spoko sarat, widzisz, ja na zapas kupilam troche mniejszych, gdyby jednak bylo male. Mysza plywala w rozmiarze 50 jakbym same 56 kupila to by dopiero bylo;-) zapytaj jakie Ty mialas wymiary po porodzie, dzieci czesto, choc nie zawsze sa w podobnych wymiarach co mamusia gdy sie urodzila.

Witam Dziewczyny!
Liv- no to Twoja Coreczka byla Kruszynka :-) Jej, chyba faktycznie musze dokupic wiecej malych ubranek :-)
Malutka- udanej wizyty!
A ja wlasnie pije kawke, jem ciasteczka, kupilam w piekarni po drodze :-) Przybywa mnie tu i tam. I jeszcze pierwszy raz mam celulitis na udach. Masakra :szok:
Milego dnia :-)

Sarat- zapomniałam Ci odpisać, głuptasie, nie martw się, większości ludzi wydaje się że dzieciaki to się takie duże rodzą a one naprawdę wyglądają jak laleczki na początku:tak: Pamiętam że nikt nigdy nie przyniósł nam ubranek które dało się założyć Lidce w ciągu 2 miesięcy- zawsze te ciuszki były sporo większe a znajomi mowili- " o matko, to ona taka maciupka jest? Myśmy się nie spodziewali". A ona była typowym średniaczkiem- 53cm i 3370g- rozmiar 56 na początku był ogromny choć jak te ubranka zabierałam do szpitala to wyglądały na takie maluteńkie:-D Z kolei szwagierka jak urodziła teraz synka z wagą prawie 4 kg i słusznym wzrostem to nie wiem czy nosił rozmiar 56 czy od razu 62
Ale martwić się nie ma co- najwyżej będzie dla następnego- dziewczynki zazwyczaj rodzą się mniejsze;-)

reklama
Pomysł z miganiem może i dobry, ale nic nie poradzę że od razu mam przed oczami sceny z filmu "Meet the Fockers" ("Poznaj moich rodziców") :D i Roberta De Niro ze sztucznym biustem do karmienia małego :):):)
Mam identyczne skojarzenia:-D
Ja tam nie miałam problemu, żeby komunikować się z moim Synkiem bez boboznaków. Kwestia dwóch tygodni obserwacji:-) Niemowlęta (nawet te najmniejsze) naprawdę zachowują się inaczej, np. gdy są głodne a zupełnie inaczej gdy potrzebują spokoju bo mają dosyć wrażeń.
Mam nawet wrażenie, że rodzą się z gotowym zestawem znaków. Może więc lepiej, żeby mamusia i tatuś wykazali odrobinę chęci i się ich nauczyli.
A zaoszczędzone pieniążki można wydać np. na basen

Do góry