reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

witam :)

malutkans ja też jestem z tych co sobie jazdy wkręcają :/ wczoraj odezwał się Młody tylko z rana a później cały dzień spokój i już gadałam mojemu Skarbowi że nic już długo nie czuję (w głowie od razu czarny scenariusz) żeby mnie pocieszyć to Skarb wziął szklankę przystawił do brzucha i mówi że on sprawdzi czy serducho bije :-D hihi po czym stwierdził że kupimy mi słuchawki żebym mogła Szkraba podsłuchiwać :)

tiramisu u mnie wczoraj były placki ziemniaczane :D mniaaam (nie wiem w jaki sposób ścierasz ziemniaki.. ale jak masz blender to bardzo Ci ułatwi ścieranie :-))

ona gratuluję córeczki :-D

anielka czy przypadkiem w ciąży nie można jeździć na rowerze? wydaje mi się że gdzieś coś takiego czytałam..

Megi oo to i ja będę musiała spróbować.. bo coś dalej mnie gardło boli i kaszel się zaczął pojawiać :/

a chciałam Wam powiedzieć że zaczęło się spełniać marzenie mojego M. hihi a mianowicie tracę głos :-D hahaha boshe niech te chorubsko już sobie pójdzie!
zazdroszczę Wam tych chłodnych dni! ja już mam dosyć gorąca!
jdę dzisiaj zobaczyć mojego Synusia :-D mam nadzieję że wszystko w porządku będzie!

reklama
hej
i ja przeziębiona. kuruje sie i wam zdrówka życzę.
No właśnie, czy wy już miałyście glukozę do picia? W którym miesiącu to jest zlecane, bo jakoś nie pamiętam..
ja juz miałam. z tego co sie orientuje to wyniki na glukozę robi sie od 23 do 28tc.

Ja mam teraz to badanie do zrobienia. Kupujesz 75g glukozy w aptece. Najpierw pobierają krew nad Czo a potem to pijesz czekasz godzinę i pobierają drugi raz.
u mnie w laboratorium glukozę podają nic nie musiałam kupować. ale po 75g glukozy to się siedzi 2h. po50g 1h. ale to naprawdę sie siedzi i czeka. nie można se wyjść do domu i przyjść za jakiś czas. bo każdy wysiłek fizyczny powoduje szybsze spalanie te glukozy i zafałszowanie wyników badan. mi zabronili po schodach chodzić itp.

dzidzia zdrowa i prawdopodobnie w moim brzuszku jest dziewczynka:-) Jestem bardzo zadowolona z tego badania i nie żałuje wydanych pieniędzy, bo lekarz przedbadał mnie na wszystkie strony.
wspaniale wieści. gratuje dziewczynki!!!

Witam piątkowo:)
Ja już po wizycie: będziemy mieć małego chłopczyka już raczej na 100%, ponad pół kilograma ponad 20 cm - kawał chłopa, mama zdrowa, badanie obciążenia glukozą mam zrobić za jakieś 2 tygodnie

Ona_ona gratuluję dziewczynki.:-)

Dorotka gratuluje Syneczka :)
Ona_ona gratuluje Córci :)

Ja dzisiaj jakos mlo mam energii. Obudzilam sie po 10 i postanowilam, ze zrobie obiad posprzatam w pokoju, poukladam w szafie, pochowam letnie ubrania itp. i stanelo na tym, ze nic nie zrobilam i nadal jestem w pizamie... :p a M. za 2h wraca z pracy.
Mi sie podobaja te chlodniejsze dni, tylko te dusznosci... :| czasem nie ma czym oddychac przed deszczem.

bakalia tak myslalam, ze cus bylo o imieninkach :) buzki dla Twojej Mami :)

witam :)
jdę dzisiaj zobaczyć mojego Synusia :-D mam nadzieję że wszystko w porządku będzie!

Udanej wizyty zycze i samych radosnych wrazen :-)

A jesli chodzi o te kopniaczki, to wczoraj pytalam doktora jak to jest, ze czasem czuje, czasem nie i tak slabo. A on sie smial, ze Maluszek jest jeszcze maly, wiec nie ma tyle sily, co wtedy gdy bedzie mial 2, czy 3 kg. I porownal to do mnie i do Adamka- i kto mocniej kopnie :-D
Wiec nie ma sie co przejmowac :-)

Ona_Ona- gratuluje Coreczki!
Dorotka- gratuluje Synka!

A ja dzis bylam na zakupach a teraz biore sie za placek ze sliwkami :-) I zycze milego dnia!

Sarat dziękuje :)

Co do kopniaczków, ja w tamtym tyg. prawie w cale nie czułam za to teraz ostatnie trzy dni maluszek dalej znać codziennie i to nawet w różnych porach ;)

Melisa śliwki w każdej postaci uwielbiam;)

Hej Dziewczyny :)

Zamieszkałam co prawda w lutym ale z racji że jestem z przełomu miesiąca to i Was będę podczytywać.
Czy mogę się tu zakamuflować i czekać na stycznio-luty?
Jako nowa z gry przepraszam za zamęt i stres jaki za mną idzie ale mój bohater to pierwszy mikro-człowiek w rodzinie.

Pozdrawiam :)

witaj Jozefina ;)
Fazerkam-
co kraj to obyczaj hihi. Z moja jazda na rowerze to jest tak, ze ja jezdzilam od kilku lat niemalze codziennie przez calutki rok ( w zimie tez!) I moja polozna stwierdzila, ze nie musze rezygnowac z roweru, tylko dlatego, ze jestem w ciazy. Wrecz w Szwecji namawiaja do tego! Poza tym robi to dobrze na dotlenienie maluszka (tak jak gimnastyka czy plywanie) No i jak nie ma przeciwwskazan to moge ;)
No i milego podgladania synusia!!!
Ona_ona-gratuluje coreczki
Dorotka-gratuluje synusia
Melisa-placek ze sliwkami... mniam Wogole ostatnio smakuje mi wszystko ze sliwkami.

reklama
Do góry