reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Witam:)
U nas porządki ale takie po których nie widać efektów... tzn. np. w papierach, poza tym wyprałam nasz namiot i teraz się suszy.
A co do spania to chyba już czas się przyzwyczajać, że będzie coraz gorzej:-p przynajmniej tak miałam w ciąży z Szymonkiem. 7 i 8 mc -budziłam się co 2 godziny (jak potem na karmienie) a w 9 mc to już prawie wcale nie spałam. Podsumowując: przez 2 lata przespałam w całości 8 nocy i żyję:). Organizm kobiety to niewiarygodna maszyna.

reklama
My mieliśmy dziś Wojtaszek wygląda jak mały murzynek - przewrocił sie i górna warge ma 2 razy większa bo zpuchła:p..
Ł. pojechał własnie na rozmowe o prace... jak ja bym chciała żeby sie udało... i nie były to smieszne pienieniądze...;/ bo ostatnio mu zaproponowano stanowisko programisty za najniższa krajowa ;/
Wojtaszek od rana marudzi że chce iść do przedszkola;/ już nie wiem jak mam mu tlumaczyć że dziś jest zamknięte:/...
Ogólnie czuję się dobrze Ł. stwierdził ze mała chciała dziś rano uciekać z brzucha bo go skopała jak sie do niego przytuliłam przez sen:-)

Maryś: nasze maleństwa muszą być najzdrowsze!!!

Ja sie teraz musze przestawić na wstawanie o 7 zeby mlodego odprowadzić do przedszkola...

Ona_ona: jezeli chodzi o mycie klatki to u nas tez sie myje na zmiane... ale jak zaczeło u mnie widać brzuszek to powiedziały że nie musze... ale moj Ł. teraz sprzata:)
Ankaska36: gratuluje syna:)
Ewelina: ja się zastanawiam nad tym... czy wracać do pracy... bo nie chce małej zostawiać z tesciową... i żeby siedziała u nas... a moja mama jest mloda babeczka (43l) wiec jeszcze pracuje... wiec też nie bardzo mogę na nią liczyć... tak wiec myślimy co zrobimy...

sarat: niestety nie wiem nic o grzwaniu mieszkania gazowo... moja babcia ma domek... ale nie wiem czy to jest jakas roznica... bo ona ma wszystko na gaz.

Fazerkamm: nie słyszałam zeby musiały być oddzielnie...

Megi: UWAZAJ!!! z ta praca!! mozna nam nosić max 5kg

my nie idziemy do szkoly rodzenia bo już swoje odsiedzielismy z Wojtaszkiem a rodzimy i tak razem i

Anastazja gratulacje zdrowego dziedziaczka...

Strzyga: relanim??? chyba nie mozemy? ty sie lepiej wybierz do lekarza tymi bólami brzucha...!!

Dorotka ja już praktycznie od miesiąca mam problem ze spaniem :( budzę się co 2-3h :/ jakaś porażka... a będzie coraz gorzej tak jak mówisz ... achh ja tak kocham spać!

Asteria programista komputerowy za najniższą krajową? oni sobie chyba jaja robią.. mój szwagier też jest programistą i tak się właśnie on zastanawia jakie pensje są w Polsce za to stanowisko.. :) bo jakby było tyle co tu albo więcej to szybciej by myślał o zjechaniu do kraju..
hihi Wojtaszek się uparł że chce do przedszkola.. rzadkość! zazwyczaj jest na odwrót :p

Asteria programista komputerowy za najniższą krajową? oni sobie chyba jaja robią.. mój szwagier też jest programistą i tak się właśnie on zastanawia jakie pensje są w Polsce za to stanowisko.. :) bo jakby było tyle co tu albo więcej to szybciej by myślał o zjechaniu do kraju..
hihi Wojtaszek się uparł że chce do przedszkola.. rzadkość! zazwyczaj jest na odwrót :p

On jak to usłyszał podziekował i wyszedł... on sie własnie zastanawia czy nie wyjechać i nie sciągnać nas poźniej... ale ja nie bardzo chce wyjezdzac... wiec narazie jakoś się przemęczymy i zobaczymy co bedzie...

mam pytanko odnośnie tego ciacha w przepisach styczniówek do tego raffaello to chodzi o takie krakersy słone?? i to na blachę wyłożyć o takich standardowych wymiarach? :-D bo chyba muszę je zrobić :p
dokładnie,zwykłe słone krakersy dwie paczki. a wykładaj tak jak Ci pasuje. poukładaj sobie najpierw na pusto.zwykle zostaje trochę miejsce z boku.

Relanium zapisał mi lekarz-ginekolog. w czternastym tygodniu ciąży. Od tamtej pory wzięłam go dwie tabletki (jedną po przepisaniu, drugą wczoraj). Wizytę u lekarza mam w środę. I mam karteczkę ze skargami, pytaniami i zażaleniami...

Witam sie

ja od rana maurdziłam, ze dziś bedzie nuda. Pogoda piękna, Ł. musiał jechać do pracy bo mamy małą "awarie" pracownika. Jednak baba to zawsze znajdzie cos do roboty :)
posprzatałam clausieńką garderobę. Wyjęłam ciuszki ciązowe, znalazlam jeasny ciekawe czy się zmieszczę, tunik pełno. W sumie kupie dwa długie swetry i tyle :-)
Odrazu lepiej a ile wieszakó się zwolniło:-) musze powystawiac ciuchy na allegro...
a teraz sobie leze bo cos mnie brzusio kłuje. Z maseczka na buzi i paznokietki zrobiłam ale power...a dziecie mnie o 6 obudziło i ledwo na oczy widziałam

Strzyga relanium na wyciszenie jest. kurcze tez go dostałam w 1 trymestrze od internisty ale gin mi odradził bo przenika przez łożysko. Wiem ze moja klezanka brała i było z dzidzią OK. Czasem jak mus to mus.

Witam mamusie w sobotnie popoludnie!
Wiem, ze wiele z Was w ogole mnei nie kojarzy, ale obeicuje ze sie poprawie i bede czesciej sie udzielac, bo nie ukrywam, ze potrzebuje duzo wsparcia psychicznego.
Moja ciaza byla zaskoczeniem i z szoku przeszlam na depresje ciazowa...Od paru dni jest juz lepiej z moim samopoczuciem i podejsciem do dziecka wiec postaram sie to wykorzystac, zeby wymienic sie doswiadzczeniami z innymi mamusiami.:-)

reklama
Czikita dobrze, że już lepiej. Depresja to paskudztwo. Nosisz w sobie szczescie! Mnie było w to trudno uwierzyć w pierwszej ciązy do 5 miesiąca. Teraz to wrecz euforia :)
Bedzie dobrze

Strzyga mnie kiedyś kosmetyczka postawiła znaczki reiki. Bardzo mnie w ogóle korzonki bolały, coś pomajstrowała i przeszło. Byłam w szoku!!!

Do góry