reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Asteria, cieszę się że to 2 tygodnie w październiku, bo pierwotny plan mojej teściowe był taki żeby przyjechać do nas na 2 tygodnie przed rozwiązaniem i pomagać mi jeszcze z 2-3 tyg. po porodzie... :) Ale to już jej z głowy wybiłam.

no to masz sie czym cieszyc... ja pamietam jak mi wody odeszły to moja tesciowa zrobila taka panike w domu ze przez nia zaczełam jeszcze bardziej sie denerwowac:p nie polecam wiec takich wizyt:p

reklama
Witam powakacyjnie - wszystko co dobre szybko się kończy. Nawet nie próbuję nadrobić forumowych zaległości. Dzisiaj trudny dzień - pierwszy raz w przedszkolu. myślałam, że jak zwykle będę opanowana, a tymczasem łażę jak tygrys w klatce i nie mogę sobie znaleźć miejsca...

Witam powakacyjnie - wszystko co dobre szybko się kończy. Nawet nie próbuję nadrobić forumowych zaległości. Dzisiaj trudny dzień - pierwszy raz w przedszkolu. myślałam, że jak zwykle będę opanowana, a tymczasem łażę jak tygrys w klatce i nie mogę sobie znaleźć miejsca...

To my razem dzis;) smutno mamy teraz w domu:p stanowczo za cicho:)

Witam porannie

Anastazzja ja usg mam co wizytę ... A na początku zdarzyło mi się 3 razy w ciągu 1,5miesiąca ... Mój gin powiedział, że jeśli każde z tych badań nie trwa ok godziny to nie szkodzi... a jeśli możesz 4D zrobić za free to się nie zastanawiaj..
A co do mamy ciesz się, że jest jajcara, a nie jakaś naburmuszona pani :):) Ja też mam fajnych rodziców - na luzie ...
Mój M. gdy byliśmy w Wieliczce zadzwonił do mojej mamy i mówi: Pozdrowienia spod ziemii... i zaraz spytał: a mamusia się kiedy pod ziemię wybiera??? hehhe lubią tak żartować z moją mamą:-D

Megi a co Cię zdziwiło?? Że robię badania dla siebie??? Gin mi zlecił 2 razy na początku i zawsze były książkowe więc nic nie mówi, a ja sama przynoszę świeże co wizytę :)

Fiona widać Cię hihi

Alka nie zrozumiałyśmy się...
Napisałam, że też jak Tobie wyszlo mi, że przechorowałam kiedyć cytomegalię... I byłam tym zdziwiona... Zdziwona faktem, że miałam to cholerstwo
Nie wnikam ile która z Was ma badań, no co Ty... Jeśli nawet robie je co chwila dla własnego spokoju
Chodzilo mi raczej o grabkę, że z cytomegalią mamy spokoj ... narazie

Aniaa... co do sukienki ciążowej polecam sklep Happy Mum www.happymum.pl mieście się w Wola Park
Naprawdę mają rzeczy dobre gatunkowe, a jak znajdziesz fajny fason to i po ciaży będziesz mogła chodzić
od dzisiaj mają nową dostawę, można popatrzeć na stronę

Anastazja fajna szczera mama:-)

Fiona, a co z Szefową? Mój Szef co chwila podnosi mi ciśnienie i prosi o wykonywanie jakiś pilnych rzeczy, która za chwilę cytuję "mam olać"

Asteria... powodzenia w byciu mamą przedszkolaka :) Napewno Wojtaszek wróci zadowolony... tyle godzin zabawy z dziećmi, a Ty nareszcie masz czas odpoczywać

Ostatnia edycja:
Witam

ja dziś jakaś masakra :( pół nocy nie spałam.. jak udało mi się zasnąć to po półtora godziny się budziłam, kolana, biodra, kręgosłup, ręce... mogłabym tak cały stelaż wymienić wszystko mnie bolało :( i tak się właśnie zastanawiam jak Ty Bakalia nad kupieniem tego rogala.. bo to jakaś pomyłka ze spaniem zaczyna się robić :|

co do witamin to od początku ciąży lekarz kazał mi brać kwas foliowy a od jakiś 2 miesięcy dodatkowo jeszcze żelazo i wapno :) nic innego nie biorę.. jeżeli lekarz mi nie zalecił tzn że mój organizm nie potrzebuję.. na własną rękę na pewno nic brać nie będę :)

Pola współczuję :) jaka by kochana teściowa nie była to nie darady wytrzymać długo pod jednym dachem :p

Asteria to super że szybko ciąża Ci leci.. :) oby wszystkim nam tak szybko zleciało :)

Anielka gratuluję półmetka :)

powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

ps. nie miałam pojęcia że miałam robione takie badanie chodzi mi o cytomegalie :p właśnie zobaczyłam w wynikach i jest napisane negatywne i jakieś tam liczby to dobrze że negatywne?? po czym poznać że się to przechodziło?

Ostatnia edycja:
Witam

ps. nie miałam pojęcia że miałam robione takie badanie chodzi mi o cytomegalie :p właśnie zobaczyłam w wynikach i jest napisane negatywne i jakieś tam liczby to dobrze że negatywne?? po czym poznać że się to przechodziło?
powinnas miec + bo w tedy wiadomo ze juz to przechodzilas... jezeli nie to znaczy ze mozesz zachrowac... i lekarz powinien potworzyc badanie;) zeby zobaczyc czy nie przechodzilas w trakcie ciazy

Asteria - i jak poszło? U nas - masakra. Młody cały tydzień opowiadał, że chce do dzieci... Był zwiedzać przedszkole i mu się bardzo podobało, jeszcze dzisiaj w samochodzie się cieszył. A jak zobaczył panią - w płacz. No ale co robić - buziak, papa, zostawiłam i uciekłam...
Od jutra tatuś odprowadza. Ja będę tym dobrym gliną i będę odbierać. Dzisiaj idę po Niego zaraz po 12

witam z rana!:)

Asteria, Dorotka! gratuluję przedszkolaków:D nie wiem czemu mnie by duma rozpierała:D w sumie przedszkole to byłaby lepsza zabawa dla mnie:D:D rano robienie śniadanka, odprowadzanie do przedszkola (mamy dosłownie 5 minut od domu, mój TŻ tam sam chodził:p)

Fazerkamm...ja zamiast rogala zwijam sobie jedną kołdrę i mam gdzie spać:p:p tzn na czym spać;) wygodne to:) a pieniądze niewydane;P

Pola..współczuję...ale pomyśl, że to tylko 2 tygodnie;) ja ze swoimi teściami będę mieszkać:) co prawda nad nimi i mamy osobne wejście (tylko wspólną klatkę schodową), ale mimo wszystko:D co za dużo to niezdrowo:D:D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry