reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Fiona30006 brzusio śliczny.
Anisia84 ja także idę do gina w środę ale na rano i wtedy się umówie na USG. Może wreszcie dowiem się jaką płeć ma moje maleństwo. Pozdrawiam i miłych snów życzę.

Ostatnia edycja:
reklama
Fiona - brzuszek pierwsza klasa :)

Szyjkę macicy mam 5 do 10 milimetrów, czyli bardzo krótką. Ale ponoć to może się samo cofnąć.
Bóle brzucha też mi się zdarzają, ale raczej niespecjalnie mocne i przechodzą po odpoczynku (z mocnymi mam się natychmiast zgłaszać do szpitala, więc baaardzo się oszczędzam - szpitali się boję jak diabel wody święconej). Leków nie biorę w tej chwili. Wcześniej miesiąc ponad brałam nospę po trzy razy dziennie, żeby macica nie szalała. Może to po odstawieni się szyjka skróciła, nie wiem. W każdym razie chyba już wolę szew niż ciągłe łykanie leków rozkurczowych.

No i ciekawostka - czy zdarza Wam się już wyciek mleka z piersi? Mi wczoraj troszkę się ulało z prawej piersi...

dzień dobry wszystkim;-)

Alka- ja jestem z okolic Ostrowa Wielkopolskiego i sądzę,że mój D. nie ruszył by się spoza wielkopolski z takim wózkiem;)

Fiona- brzuszek elegancki.

A ja dzisiaj wyjątkowo z rana, bo mój D.jechał do pracy, a ja już nie mogę zasnąć. Pogoda znowu pozytywna, więc dzisiaj śmigam w poszukiwaniu spodni ciążowych, już drugi dzień z kolei bo wczoraj nic nie znalazłam.

pozdrowienia i buziaczki w brzuszki;-) no i oczywiście życzę miłego weekendu:-)

Ostatnia edycja:
Ona - ja mam dzisiaj tak samo:) Swoją drogą - wiem, że paskudnie to zabrzmi, ale... - nawet się cieszę, że go nie będzie. Od ponad dwóch miesięcy spędzamy ze sobą niemal 24 godziny na dobę, bo nie pracuje, a bynajmniej nie poza domem, i obydwoje jesteśmy już tym wykończeni. Także, na chwilę obecną ten jego jednodniowy wolontariat wydaje się wybawieniem :)

witam się z rana i od razu uciekam :) mój M ma wyjątkowo dzisiaj wolne także jedziemy na zakupy :) a później jakiś spacer :)

ale miałam sen :-D śniły mi się ubranka dziecięce.. jej jakie one były wszystkie śliczniutkie.. baardzo realny sen :) jeden ciuszek był fajny hihi kaftanik :) jak sie zapinało na lewo to było dla dziewczynki (bo różowy itp) a jak zapinało się na prawo to dla chłopczyka ale się nim zachwycałam hihi :)
miłego dnia Kochane :)

Hej!
Fiona-brzuszek fajowy :)
Co do rzeczy dla maluszka, to ja troszke kupilam, ale tez wiem, ze dostane troche od znajomej, wiec na razie sie wstrzymalam z dalszymi zakupami.Chociaz napewno jeszcze sporo dokupie, bo to mi sprawia ogromna przyjemnosc;-)
Zycze Wam udanego weekendu:-)

Witam, u nas upalnie - już byłam na zakupach i jak wróciłam, to musiałam leżeć bez ruchu, żeby odsapnąć :-D
Strzyga siara w piersiach jest od samego początku ciąży a po 20 tyg. normalne jest, że ono troszkę wycieka.
Mój syn dziś z płaczem wstał na siusiu i ja się przy nim położyłam - była godzina 4.30 i tak leżąc z nim poczułam się strasznie głodna. Jak już zasnął, o godz. 5.00, przeszłam do swojego łóżka ale nie mogłam zasnąć. Po parau minutkach wstałam, zrobiłam sobie jajecznicę, herbatkę i jak zjadłam była godz. 5.30. Pomyślałam, że dziś będzie długi dzień. Przyłożyłam głowę do poduszki przed telewizorem i zaraz zasnęłam. O 6.00 się ocknęłam i wróciłam spowrotem do mojego łóżka :-) Spałam jeszcze dwie godziny. Troszkę boję się porannego wstawania do pracy. Bo jeśli zdarzy mi się to w normalny dzień, to już nie będzie spania o 6 rano, tylko szykowanie się do pracy ... No i zima najgorsza, bo jeszcze ciemno będzie.
Pozdrawiam

Witam Was

Moja nocka ZNOWU do pi*;-) Mały siadał i gadał, smiał się zaraz znowu spał. Co za agent :) Wstał o 7 bo kolacji nie zjadł, usnał nam w aucie wczoraj i tak spał do rana...teraz znowu śpi to mam chwilkę :-)

Alka już lepiej. Wyszłam z domku wczoraj i odetchnełam trochę. Porozmawiałam z Ł. i jest OK :))

Anisia a powiedz jak się te normy pozmieniały??

dzis upalnie. Wieczorem goście. Czekam na Ł. az wroci z bazarku i moze cos wymyslimy chociaz dzis nad jeziorem pewnie tłuuuumy

reklama
Marciaa normy wyglądają teraz tak:

WBC stare 4.0- 11, WBC nowe 4.0- 10
NEUT stare 1.8- 7.7, NEUT nowe 2.5- 5.0
LYM stare 1.2- 4.1, LYM nowe 1.5- 3.5
EOS stare 0.0- 0.8, EOS nowe 0.04- 0.4
RBC stare 3.8- 5.2 RBC nowe 3.7- 5.1
HGB stare 11.6- 15.5 HGB nowe 12.0- 16.0
HCT stare 35.0- 46.0 HCT nowe 37.0- 47.0
MCV stare 80- 100 MCV nowe 80- 97

W mikroskopowej ocenie rozmazu krwi:
Gran. obojęt. o jądrze odzielonym stare 45- 75, a nowe 45- 70

Tak to wygląda:-)
Dziewczynki udało mi się dziś nagrać jak moje maleństwo szalało w brzuszku do tego stopnia, że było to widać. Zamieściłabym filmik na forum ale nie wiem jak, może coś doradzicie??

Do góry