reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

reklama
to dobrze że dotarliście cali i zdrowi :)
a brzusio jak nie przestanie boleć to może warto pójść na konsultacje do jakiegoś lekarza w PL.. Trzymam kciuki oby jednak szybko przeszło!!
pozostaje mi życzyć miłego wypoczynku w Polsce :)
też z wielką chęcią pojechałabym..

Marciaa - też bym chciała już urządzać kącik dla Młodego, ale niestety mamy konflikt interesów ze szwagrem i pokój, który docelowo mamy zajmować my z dzieckiem chwilowo zajmuje on. Chwilowo oznacza jeszcze ze dwa miesiące. :/ Ogólnie każdemu odradzam mieszkanie z jakimkolwiek członkiem rodziny poza mężem i dzieckiem/dziećmi...

my mieszkamy z moimi rodzicami i jest ok. Wiadomo jak to w życiu-spięcia są ale my z Ł. bierzemy wszystko prawie na luz.
Mamy do swojej dyspozycji salon, sypialnie i łazienkę. Ja robię kącik Nikulka w salonie. Nie ma jako tako swkojego pokoiku. Tzn jest na dole ale nie będę biegać 100razy w nocy na doł jak mu smok wypadnie a po drugie bałabym się samego go tam zostawić jeszcze jest za malutki. A przenoszę go do salonu bo czas zmian. Lepiej niech teraz już się przyzwyczaja bo przyjdzie druga dzidzia i nie wyobrażam sobię w 4 na jednym pokoju.
no.gif

ja chwilowo odpoczywam.
Jestem papuga i wcinam kapuśniak bo takiego smaka mi wczoraj zrobiłyscie. Zaraz zjem drugi wielkie kubek ;)))

malutka fajno, ze juz w PL. Plamisz na brązowo? pewnie Ci szyjkę podrażniono. Mnie mowili lekarze ze po badaniu moze tak być bo wszystko jest bardziej ukrwione

Hejoł :)) My z M. mieszkamy z moimi rodzicami :D i jest Nam badzo dobrze :) Nie jestem sama w tygodniu gdy M. jedzie w trase i w ogole w gromadce weselej. Niedlugo jednak to się skonczy bo kupujemy mieszkanko. Zalatwiamy teraz wszelkie formalnosci. Jeszcze przed porodem chcemy się przeprowadzic, bo choć z rodzicami mamy naprawde dobrze, to chcemy juz isc na swoje. Pokochac sie bez skrepowania, poklocic na glos :p hihi Zreszta wiecie o co chodzi :) Nie wyobrazam sobie jednak zamieszkania z Teściami. mam kochanych Tesciow, ale wspolne mieszkanie byloby dla obu stron zyt duzym obciazeniem ;P z Mamusia i Tatusiem to co innego ;P

witam :)
ja po sniadanku :-)
wczoraj chyba zapeszylam moje przestawianie sie i znowu wstalam po 12 :-(
Malutka dobrze ze szczesliwie dojechalas mnie czeka podroz w srode tylko ze samolotem i troche sie boje
Marcia szybkiego powrotu do zdrowia zycze:-)
Mazia to razem odliczamy dni do tego nieszczesnego wtorku ktory juz dzisiaj by mogl byc:-)
Ilona fajnie ze wpadlas do nas:-) zycze upragnionego dzieciatka:-)
Strzyga ja to wogole mam powiedzmy ze wesolo bo jest nas w domu 7 + moje malenstwo w brzuszku:-)(ja, moj K., dziadek, babcia, przyszla tesciowa, przyszly szwagier, i tymczasowo jego syn)
tez bardzo chcialabym urzadzic pokoic dla malenstwa ale niestety nie jestesmy na swoim tylko mieszkamy u dziadkow mojego K.
musimy jeszcze troche odczekac zanim pojdziemy na swoje :-(
bo teraz poczekac do porodu i jak dzidzie troszke odchowamy to trzeba skonczyc szkole(tylko rok zostal) a tymczasem zbieramy pieniazki zeby latwiej nam bylo w polsce.

ale zanudzilam:-)
milego dnia;-)

sarat to jest właśnie to... co innego się mieszka "z" lub "u" swoich rodziców a co innego u teściów.. u siebie w domku zawsze będziesz się czuła swobodnie :)

także życzę wszystkim mieszkania w swoich wymarzonych mieszkankach/domkach :)

Ogólnie każdemu odradzam mieszkanie z jakimkolwiek członkiem rodziny poza mężem i dzieckiem/dziećmi...

zgadzam się, ja w ogóle sobie tego nie wyobrażam, mimo że rodzice i tesciowie są w porządku ale nie ma to jak na swoim, wolę swoje małe mieszkanie w kredycie niż duży dom teściów. U siebie można swobodnie chociażby chodzić na nago, niczym się nie krępować no i nikt do niczego się nie wtrąca

reklama
Witam i życzę miłego wekendu. Idę przyrządzać marynatę do karkówki, żeby była na jutrzejszego grilla.
Pozdrawiam

Do góry