reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

piosenka arki noego sliczna, mnie jeszcze z wiadomych przyczyn bardzo wzrusza ta Cud InVitro - YouTube

byłam dziś u gina i zmierzył mi ciśnienie i miałam 140/80 mam mierzyć codziennie i zapisywać, naczytałam się o nadciśnieniu w ciąży i juz się stresuje

reklama
Donia- ech głuptasku, dzidzius jest i jets mu na pewno na tyle wygodnie ze stwierdził że na razie da mamie spokój. Moje dla odmiany od 3 dni nie daje o sobie wcale znać, ot znalazł sobie wygodny kącik i sobie siedzi
Wagą się tak nie przejmujcie bo się zapętlicie- będzie rosnąc mimo diety a wtedy mozna kręcka dostać, wiem co mówię. Ciąża to stan wyjątkowy i nieprzewidywalny. Ja przytyłam 21kg z córką, byłam zła na siebie, czułam się brzydka i wielka.. przy okazji nerwowa i ciśnienie mi skakało jak szalone. Moja mama ze mną i najmłodszą przytyła po 10kg, za to ze średnią 30kg- nie obżerała się, pracowała ale po prostu ta ciąża była inna- zrzuciła te 10 i te 30kg w ciągu miesiąca- okazało się że tak jej się woda zbierała.
Nom to tyle, ide walczyć ze swoją wieczorna kochaną marudą a potem nos w ksiażki;-)
piosenka arki noego sliczna, mnie jeszcze z wiadomych przyczyn bardzo wzrusza ta Cud InVitro - YouTube

byłam dziś u gina i zmierzył mi ciśnienie i miałam 140/80 mam mierzyć codziennie i zapisywać, naczytałam się o nadciśnieniu w ciąży i juz się stresuje
Ale żeście się dziś postresowały masowo:-p A tak powaznie, mierzyłam sobie pół poprzedniej ciązy bo mi skakało- córę mam jak złoto- śliczna i zdrowa więc się da. Ogranicz sól i odpoczywaj. A no i u mnie działał efekt białego fartucha- w domu miałam niskie a u lekarza wysokie, smiał się że mam do niego w swoim fartuchu przychodzic to może mi minie bo to wstyd żeby lekarz tak na fartuchy reagował;-)

Ostatnia edycja:
A gdzie mogę kupić tą żurawinę?
w hipermarketach, na dziale z szuszonymi owocami:) u nas jest w tesko - jest w rozsadnej cenie;)

wiecie co lezalam sobie przed chwilka na pleckach z rekami na brzuchu i sobie ziewlam i czulam jak po prawej stronie w brzuszku cos mnie tak od srodka hmm jakby wydelo i zrobilo sie twarde a lewa strona brzucha pozostala miekka.... wiec dotknelam jeczcze raz i tak mala chwileczke bylo i zniklo.. myslicie ze to moglbyc nasz babelek?? :D

wydaje mi sie ze napewno:)

Ostatnia edycja:
No nic ja uciekam spać jutro o 9 wizyta... i troche sie denerwuje...dziemy z Ł razem/// nasze pierwsze wspólne USG.

Świadomość ze jak wstane i bede miała w dzień funkcjonowac to bedzie 28 stoni mnie dobija;/

Dobranoc dla mamus i dzieciaczków...

Ostatnia edycja:
Hej kochane witam z samego rana :) wstałam o 5 mężowi zrobiłam kanapki i planuje teraz robić placek:) misiu dziś pracuje tylko do 12 z okazji uroczystości na Kalwarii to szybko mi przeleci:)

witam sie o poranku
Asteria-powodzenia na usg!
Ja tez mam dzis o 8.00 wiec po 9.00 zdam relacje! Mam nadzieje ze dzidzius sie ujawni kim jest ;)
Co do anemi w ciazy, to moja polozna mowi, ze w drugiej polowie ciazy wiekszosc z nas ma braki zelaza, bo dzieci z nas wysysaja wszystko, co im potrzebne ;)Wiec trzeba sie wspomagac dodatkowymi porcjami zelaza ;)
Milego dnia mamuski

Dzień doberek :)

Asteria trzymam kciuki i czekam na wieści :)
mazia to trzeba być nienormalnym albo w ciąży, by przed 7 rano myśleć o upieczeniu ciasta :rofl2::laugh2::rofl2:

A ja nasikałam do pudełka i jadę sobie spuścić trochę krwi - zobaczymy co mi się tam dzieje w organiźmie.

Miłego dnia ciężaróweczki

reklama
Witam z słonecznego ranka i odrazu się pochwalę wczoraj dostałam pierwszego kopniaczka od dzidzi, wcześniej czułam bąbelki fajne uczucie

Do góry