reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

hej dziewczyny, czytam Was czytam i nie chce mi się pisać
dziś troszkę lepszy dzień na pisanie :)
ale powiem Wam, że zaczynam sobie wkręcać coś negatywnego a temat ciązy, w ogóle nie czuję, że jestem w ciązy, no rośnie mi brzuszek i chodzę siku i nic więcej. U Was już maluszki szaleją a u mnie cisza :-(
A dziś śniło mi się, że mnaluszek nóżkę wypychał przez brzuch i to było mega realne :)
a czy Wy oprócz lenia macie jakieś objawy? bo lenia to ja mam zawsze :-D

donia
spokojnie!! Ja też nie mam żadnych objawów, od początku ich nie miałam... No może nieco większe zmęczenie czuję, ale nic więcej... Kopniaczków też jeszcze nie, choć bardzo bym chciała. Jednak w pierwszej ciąży można je poczuć dopiero po 20 tc więc nie stresuj się i nic sobie nie wkręcaj!!!!! Lepiej pogadaj z dzidzią i powiedz jak bardzo ją kochasz!!!

reklama
oj Alka, Ty to jednak jesteś kochana babeczka, zawsze pocieszysz :)

a i anemię też mam, tak jak Ty (chyba?), zadzwoniła do mnie ginka nawet z tą infomacja, bo wizytę mam dopiero we wrześniu, i jem te obrzydliwe witaminy i odbija mi się po nich jak bym lizała poręcz na klatce :no:

ja póki co anemii nie mam, tzn może się jutro okazać wszystko bo idę na badania :) liczę, że będzie oki
witaminki jedz, ale jeśli Ci po nich niedobrze zadzwoń do ginki - może zmieni Ci na inne :)
przestań się martwić, tylko głaszcz brzusio - może szybciej kopnie :) hiihh

cześć:)

Donia:) nie przejmuj się:) u mnie głównym objawem jest rosnący brzuch i wysyp prycholi:p no i większy biust:p na początku było mi niedobrze, ale już mi przeszło:) ruchów też nie czuję, ale spoko doczekamy się:):D

widzę, że biedne się "męczycie" ze słabymi wynikami...ja póki co odpukać mam rewelacyjne:) lekarz powiedział, że będziemy robić badania jedynie kontrolnie co 2 miesiące;) bo więcej nie ma potrzeby:) dzidziuś się nie chciał ujawnić, więc nadal Stasiu może okazać się dziewczynką:D:D ten tata mojego kolegi jest na prawdę super:) badanie tak mu sprawnie i szybko poszło, że jak skończył to powiedziałam "to już???":D straszne jest za to to ile ważę...aż wstyd się przyznać...wszystko co udało mi się schudnąć (10kg) wróciło w ciągu tych 16 tygodni...ale nawet lekarz powiedział, że to efekt jojo typowy, więc póki co nie mam się przejmować takim przyrostem wagi, ale później będziemy kombinować, żebym za bardzo nie przytyła;) ja za to zapisuję się na gimnastykę i zaczynam pilnować diety:):p

cześć:)

Donia:) nie przejmuj się:) u mnie głównym objawem jest rosnący brzuch i wysyp prycholi:p no i większy biust:p na początku było mi niedobrze, ale już mi przeszło:) ruchów też nie czuję, ale spoko doczekamy się:):D

widzę, że biedne się "męczycie" ze słabymi wynikami...ja póki co odpukać mam rewelacyjne:) lekarz powiedział, że będziemy robić badania jedynie kontrolnie co 2 miesiące;) bo więcej nie ma potrzeby:) dzidziuś się nie chciał ujawnić, więc nadal Stasiu może okazać się dziewczynką:D:D ten tata mojego kolegi jest na prawdę super:) badanie tak mu sprawnie i szybko poszło, że jak skończył to powiedziałam "to już???":D straszne jest za to to ile ważę...aż wstyd się przyznać...wszystko co udało mi się schudnąć (10kg) wróciło w ciągu tych 16 tygodni...ale nawet lekarz powiedział, że to efekt jojo typowy, więc póki co nie mam się przejmować takim przyrostem wagi, ale później będziemy kombinować, żebym za bardzo nie przytyła;) ja za to zapisuję się na gimnastykę i zaczynam pilnować diety:):p
Anastazzja ja przed zajściem w ciążę też byłam na diecie i sporo schudłam więc i mi szybko przybywa :(
Założymy w styczniu grupę wsparcia dla walczących z wałeczkami mamusiek :)

wiecie co lezalam sobie przed chwilka na pleckach z rekami na brzuchu i sobie ziewlam i czulam jak po prawej stronie w brzuszku cos mnie tak od srodka hmm jakby wydelo i zrobilo sie twarde a lewa strona brzucha pozostala miekka.... wiec dotknelam jeczcze raz i tak mala chwileczke bylo i zniklo.. myslicie ze to moglbyc nasz babelek?? :D
:tak::-)
Donia też czasem tak mam, że gdyby nie brzuszek to powątpiewałabym w moją ciążę :zawstydzona/y: Czuję się świetnie, nic mnie nie boli, nic mi nie dolega, no poza leniem :laugh2: Ale musimy być dobrej myśli. Skoro rosną nam domki dla dzidziusiów, to i dzidziusie w nich rosną :happy:
Anastazjaa i mnie kilogramy przybywają w zastraszającym tempie, też po diecie :crazy: Odchudzać się będziemy po porodzie :rofl2:
Pozdrawiam

malutka, fazerka też właśnie posłuchałam tej piosenki - boskaaaaa :)

" .... to moje pierwsze tygodnie,
u mamy pod sercem jest mi wygodnie
i czekam, z radości już skaczę
kiedy Was w końcu wszystkich zobaczę .... "

I my na Ciebie czekamy nasz skarbeńku :)

tak czytam i dochodzę do wniosku, że podobnie wszystkie mamy. ja też chciałam co nie co zgubić, ale kiedy zaczęła spadać mi waga dowiedziałam się o ciąży i w sumie na razie nie ma drastycznego przyrostu kilogramów. Ale z tego co widziałam na przykładzie znajomej która nie dawno była w ciąży na początku chudła, dopiero na koniec przytyła.
także sądzę, że nie będzie z naszymi ciałkami tak źle :) w razie czego zostaje nam klub zaproponowany przez Alke :)

reklama
padam na twarz.
bylam w lidlu wszystko wyczesane juz ktorys raz z rzedu. Poprostu jak jest w gazetce promocja na dzieciece arytkuł to chyba o 8 pod drzwiami trzeba stac..............no comment
bylismy w ikei tam torche zeszło a moj krzyz woła o pomostę ;-)

Asteria brak żelaza mozesz podnieść morelami. Kiwi.

wyniki lecą i będą lecieć u mnie na szczescie ok. za to ciezar moczu mam niski bo 1010

Do góry