reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

Ja w I-szej ciazy ruchy poczułam dopiero w 23 tyg. Teraz oczywiście jeszcze nic.

Co do płci, też liczę na dziewczynkę;)

reklama
Witam dziewuszki!
Mnie już regularnie maluszek okopuje- a właściwie siostrę bo zawsze mnie kopie jak mam Lidke na rękach;-)
Co do płci to ja pojęcia nie mam co bym chciała- z jednej strony chciałabym żeby mała miała siostrzyczkę bo wiem jakie to dla dziewczynki ważne, z drugiej strony to prawdopodobnie nasz ostatni maluszek więc chciałabym chłopczyka do pary. Więc co bedzie i tak będę przeszczęśliwa- oby zdrowe:-D
Mam ostatnio jakiegoś supergłoda- jem jem i nie mogę przestać- w drzwiach się niedługo nie zmieszczę. Wczoraj pochłonęłam na kolację pół słoika oliwek z nutellą i frutella a potem babkę ziemniaczaną z surówką. cyrk na kółkach
A najwiekszą ochotę mam na kawę. Piję 2 dziennie ale wypiłabym z 8 gdybym mogła- i pomyśleć że jeszcze niedawno nie wierzyłam w ciążowe zachcianki

Ja też nic nie czuję...ale jestem cierpliwa (tzn wmawiam sobie ze jestem cierpliwa).

I wolałabym chłopca, jeśli już mam wybierać, ale tak naprawdę to mi obojętne. Ale jakoś lepiej mi do brzucha mówić Tymek :)

u nas leje. Fajna niedziela wpadli znajomi grill o dziwo kiełbaskę zjadłam bo gdzieś mam uraz z 1 trymestru...
jutro muszę jechać morfologię zbadać bo za tydzień wolne a tylko w pon u nas na wiosce pobieraja w wakacje pfff..

jeszcze 9 dni i usg iha:D:-D

Hej Brzuszatki :-) mam nadzieję że u Was wszystko w porządku!! Ja niedawno wróciłam z wakacji.. achh suuper było nie chciało się wracać. Za 3 dni do gin może już będzie wiadomo czy Kruszynka kopie czy tańczy w brzusiu hihi :)

Witam Dziewczyny :-)
Ale macie fajnie, ze juz te kopniaczki czujecie. A ja jeszcze nic. Ale to moj pierwszy Dzieciaczek, wiec moze sie odezwac troche pozniej :-) Czytalam wlasnie Wasze rozmyslania, czy chlopczyk czy dziewczynka. Ja jeszcze nie wiem,moze za tydzien na usg bedzie widac. Czy chlopczyk czy dziewczynka - wszystko jedno. Dziewczynka by sie przydala dla rownowagi w rodzince - moj brat ma synka- Szymusia i fajnie chyba stroic w sukienki taka mala Dziewcznke . A Chlopczyk to zawsze meskie wsparcie, Mezus by sie cieszyl, ja tez :-) Wiec wazne zeby bylo zdrowe a kazde upragnione :-)

A tak nawiasem mowiac mielismy dzis 1 rocznice slubu z Mezusiem :-) Pojechalismy sobie na wycieczke do Zywca, bo ladna pogoda byla i piekny bukiet roz dostalam :-) I deserki lodowe byly- OGROMNE :-)
Pozdrowionka :-)

melisko to najlepszego z okazi waszej rocznicy :")
ja na chwile bo maly juz piszczy sniadania nawet nie da zjesc jak mnie nie widzi... mnie tez nie kopie a to druga ciaza nic jeszcze nie czulam az sie martwie .. usg wizyte mam 17 coraz blizej ale nadal daleko :/ co do plci jest mi to bez roznicy, mysle ze z chlopcem jest mniej klopotow ale gdy przechodze kolo sklepu z rozowymi sukienkami nie moge przejsc spokojnie :D ja nadal na luteince moze sie juz tam poprzestawialo te lozysko tak jak powinno.. co ciaza to inny problem ach .. pozdrawiam mamuski i zycze milego slonecznego dzionka :)
po obliczeniach doszlam do tego ze w poprzedniej czulam pierwsze ruchy dzidzi w 18tyg i kilka dni :) hm moze ma czas:)

Ostatnia edycja:
Ja rocznicę mam 11. września :) hehe. Ale nic nie szykujemy bo musimy biznesu pilnowac :)

Ale wymyśliliśmy sobie już tradycję, co będziemy sobie kupować na rocznice - gry planszowe!! :) upiliśmy sobie wspólnie na prezent ślubny gre "Osadnicy z Catanu". Dziewczyny - polecam Wam tą grę - jeśli nei lubiecie gier planszowych to po tej na 1000% polubicie. :)

No i teraz zamierzamy dokupić albo dodatek jakiś, albo jakąś inną grę. I tak co roku :)

No a wcześniej moje urodziny, toteż wspólny prezent est też po to na rocznicę, żeby mężulek nie miał problemu z wymyśleniem dla mnie 2 prezentów w tak krótkim czasie (ur.24.08).

Noi dzień dobry, Dziewczynki i miłego dnia!!

reklama
Melisa wszystkiego dobrego z okazji pierwszej rocznicy ślubu :)
a przede mną 4 rocznica ślubu cywilnego i 3 kościelnego :) z tym że obchodzimy bardziej tą kościelna datę..
w tym roku nie oczekuję żadnego prezentu ponieważ mój M kupił mi właśnie samochód.. także troszkę wydatków z tym się wiąże..
a poza tym wróciliśmy z wakacji i czeka na nas mnóstwo wydatków :confused:
GośkaRW super pomysł z tymi grami planszowymi!! my z moim mężem uwielbiamy grać w karty, ale tak własnie teraz na wyjeździe stwierdziliśmy że przydałaby nam się jeszcze jakaś gra planszowa :-)

jeszcze dwa dni i do gin na usg :-D

Do góry