hm, z tego co ja wiem, jeśli bede chciala by moj lekarz pojawił sie przy moim porodzie, ustalam to wczesniej z nim, oczywiscie płacąc mu za to, i on ma obowiązek rzucic wszystko i tam być, zadbac o to, by wszystko było okej..
i tak miałam zamiar zrobic, tym bardziej, ze moja mama czy tesciowa, tak robiły, wiec zastanawiał mnie temat połoznej.
Marcia - ja równiez miewam okropne bóle głowy, ale wtedy lekarz kazał mi pić bardzo mocną kawę + panadol, i bardzo mi to pomaga, az sama sie dziwilam, wiec moze spróbuj?
i tez miewam rózne dziwne mysli od czasu do czasu, ze sobei nie poradze, ze nie bede wystaczajaco dobra dla maluszka, że coś z nim jest nie tak itepe, wtedy dzwonie do mamy, i ona zawsze mi mówi, ze jestem głupia myslac tak, i że mam myslec pozytywnie dla dzidzi

dziś wstałam z ogromną chęcią zjedzenia kanapki z pasztetem, i musze sobei go kupic pozniej, bo nie wytrzymam ;D
Alka - a moze po prostu nei zdajesz sobie sprawy z tego, ze maluszek sie rusza, jak ja do wczoraj ;> wyobrazałam sobie, ze poczuje to gdzies w miejscu brzucha, ze bedzie wyrazne, czy cos, a to wcale nie jest tak.
Trzeba połozyć rękę na wysokości jajników, gdzies pośrodku, lekko przycisnąc, polozyc sie spokojnie i czekac, i moze wtedy uda Ci sie cos poczuć, bo ja robie to wlasnie w ten sposob. To takie łaskotanie, leciutko wyczuwalne. Nigdy wczesniej nie zdawalam sobie sprawy, ze to wlasnie maluszek

bo kopania to ja równiez jeszcze nie czuje :*