reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2012

co do szkoły rodzenia, ja jako rodząca o raz pierrwszy wybieram się, z myslą że położne udzielą wskazówki dotyczące wyprawki, kosmetyków dla dzieci itd

reklama
Tiramisu zgadzam się w 100 procentach :-) Co do siostrzyczki oczywiście, bo to, że odebrano im rok dzieciństwa przez to wcześniejsze pójście do szkoły, to aż krew we mnie gotuje :wściekła/y:
Pozdrawiam

Tiramisu zgadzam się w 100 procentach :-) Co do siostrzyczki oczywiście, bo to, że odebrano im rok dzieciństwa przez to wcześniejsze pójście do szkoły, to aż krew we mnie gotuje :wściekła/y:
Pozdrawiam

tragedia... będą ich integrować na przepełnionych dziećmi świetlicach/ u nas za rok ma być w podstawówce 15 pierwszych klas sześciolatków z siedmiolatkami i potem ich czekają przepełnione gimnazja, szkoły średnie i uczelnie, ale najważniejsze wg pani Hall że będą realizować nową podstawę programową... koszmar:szok:

ja własnie wstałam, lepiej sie czuje troszke, mam nadzieje, ze przejdzie mi do jutra bo nie wyobrazam sobie meczyc sie pare dni z grypa, czy przeziebieniem, z marnymi lekami .. koszmar.
Umowiłam sie do lekarza na jutro na 9:30, idziemy razem z A. :)
własnie dzwonił do mnie i pytał co kupić mi na urodziny, ale ja ani troche nie mam pomysłu.
No nic, bedzie niespodzianka :D

mowicie o położnej, tez jeszcze sie nie zastanawiałam nad tym, ale wiem, że napewno chce poprosić mojego lekarza, by był przy mnie przy porodzie, wiec nie wiem czy i lekarza i połoznej trzeba?

p.s dziekuje za odpowiedz o grupie krwi :)

Kobitki mam pytanko i zarazem prośbę macie może jakiś łatwy przepis na dobre danie na kolacje we dwoje... raczej coś z mięsem bo mój K tylko za mięsem...

mazia
2 piersi z kurczaka pokroic w kosteczke, dodać sól i pieprz, 2 jajka, 2 łyżki mąki i ok 4-5 łyżek tartego sera gouda ... wszystko wymieszać i smażyć na oleju - układać łyżką takie kotleciki - przygotowanie 10 min, smażenie 5 min a pychotka :):):)
do tego frytki kuleczki lub ziemniaczki pieczone, i jakaś suróweczka - proste a smaczne ... świece, serwetki i będzie git - smacznego :)

mazia
2 piersi z kurczaka pokroic w kosteczke, dodać sól i pieprz, 2 jajka, 2 łyżki mąki i ok 4-5 łyżek tartego sera gouda ... wszystko wymieszać i smażyć na oleju - układać łyżką takie kotleciki - przygotowanie 10 min, smażenie 5 min a pychotka :):):)
do tego frytki kuleczki lub ziemniaczki pieczone, i jakaś suróweczka - proste a smaczne ... świece, serwetki i będzie git - smacznego :)

pychotka:-) zrobię jutro młodemu na obiadek; dzięki za przepisik:-)

mazia

to brzmi baardzo dobrze!

Można też obsmażyć 2 piersi z kurczaka bez panierki i zrobić taki sos: 3 łyżeczki musztardy francuskiej, 3 łyżeczki miodu, trochę ananasa w kawałkach, 100 ml oliwy z oliwek i trochę soku z cytryny. ale to trzeba lubić dziwne smaki:-)

reklama
Malutka gratulacje i szerokiej drogi!!!!!!!
100 LAT dla Solenizantek i duzo usmiechu na codzien!!!!!!

Ja zamierzam rodzic na Woloskiej, jeszcze nic sie nie dowiadywalam..... ale macie racje chyba zas zaczac sie interesowac. Dwoje dzieci rodzilam w Instytucie Matki i Dziecka, teraz jest mi tam za daleko ale dziewczynom z Woli polecam w 100%!!!!! Warunki super, opieka idealna, dla noworodkow caly oddzial luksusowo wyposarzony!!!!

ch_aga wow kanapki z mielonka mniam!!!! az przeczytalam to mojemu M, jakie sa zachcianki w ciazy, bo ja wczoraj mialam jazde na pasztetowa z ogorkiem!!!!!
Liv wracaj do formy, przytulam :*
Alka dziekuje za przepis, jutro robie na obiadk, stwierdzilysmy z corka, ze smacznie brzmi!!!!!!!
Gabrys kuruj sie i trzymaj sie cieplutko!!!
Pola zazdroszcze ruchow malenstwa, ja nie mam mdlosci i ruchow tez nie czuje,tylko brzuch rosnie i piersi bola....

Do góry