reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

co do szkoły rodzenia, ja jako rodząca o raz pierrwszy wybieram się, z myslą że położne udzielą wskazówki dotyczące wyprawki, kosmetyków dla dzieci itd

reklama
Tiramisu zgadzam się w 100 procentach :-) Co do siostrzyczki oczywiście, bo to, że odebrano im rok dzieciństwa przez to wcześniejsze pójście do szkoły, to aż krew we mnie gotuje :wściekła/y:
Pozdrawiam

Tiramisu zgadzam się w 100 procentach :-) Co do siostrzyczki oczywiście, bo to, że odebrano im rok dzieciństwa przez to wcześniejsze pójście do szkoły, to aż krew we mnie gotuje :wściekła/y:
Pozdrawiam

tragedia... będą ich integrować na przepełnionych dziećmi świetlicach/ u nas za rok ma być w podstawówce 15 pierwszych klas sześciolatków z siedmiolatkami i potem ich czekają przepełnione gimnazja, szkoły średnie i uczelnie, ale najważniejsze wg pani Hall że będą realizować nową podstawę programową... koszmar:szok:

ja własnie wstałam, lepiej sie czuje troszke, mam nadzieje, ze przejdzie mi do jutra bo nie wyobrazam sobie meczyc sie pare dni z grypa, czy przeziebieniem, z marnymi lekami .. koszmar.
Umowiłam sie do lekarza na jutro na 9:30, idziemy razem z A. :)
własnie dzwonił do mnie i pytał co kupić mi na urodziny, ale ja ani troche nie mam pomysłu.
No nic, bedzie niespodzianka :D

mowicie o położnej, tez jeszcze sie nie zastanawiałam nad tym, ale wiem, że napewno chce poprosić mojego lekarza, by był przy mnie przy porodzie, wiec nie wiem czy i lekarza i połoznej trzeba?

p.s dziekuje za odpowiedz o grupie krwi :)

Kobitki mam pytanko i zarazem prośbę macie może jakiś łatwy przepis na dobre danie na kolacje we dwoje... raczej coś z mięsem bo mój K tylko za mięsem...

mazia
2 piersi z kurczaka pokroic w kosteczke, dodać sól i pieprz, 2 jajka, 2 łyżki mąki i ok 4-5 łyżek tartego sera gouda ... wszystko wymieszać i smażyć na oleju - układać łyżką takie kotleciki - przygotowanie 10 min, smażenie 5 min a pychotka :):):)
do tego frytki kuleczki lub ziemniaczki pieczone, i jakaś suróweczka - proste a smaczne ... świece, serwetki i będzie git - smacznego :)

mazia
2 piersi z kurczaka pokroic w kosteczke, dodać sól i pieprz, 2 jajka, 2 łyżki mąki i ok 4-5 łyżek tartego sera gouda ... wszystko wymieszać i smażyć na oleju - układać łyżką takie kotleciki - przygotowanie 10 min, smażenie 5 min a pychotka :):):)
do tego frytki kuleczki lub ziemniaczki pieczone, i jakaś suróweczka - proste a smaczne ... świece, serwetki i będzie git - smacznego :)

pychotka:-) zrobię jutro młodemu na obiadek; dzięki za przepisik:-)

mazia

to brzmi baardzo dobrze!

Można też obsmażyć 2 piersi z kurczaka bez panierki i zrobić taki sos: 3 łyżeczki musztardy francuskiej, 3 łyżeczki miodu, trochę ananasa w kawałkach, 100 ml oliwy z oliwek i trochę soku z cytryny. ale to trzeba lubić dziwne smaki:-)

reklama
Malutka gratulacje i szerokiej drogi!!!!!!!
100 LAT dla Solenizantek i duzo usmiechu na codzien!!!!!!

Ja zamierzam rodzic na Woloskiej, jeszcze nic sie nie dowiadywalam..... ale macie racje chyba zas zaczac sie interesowac. Dwoje dzieci rodzilam w Instytucie Matki i Dziecka, teraz jest mi tam za daleko ale dziewczynom z Woli polecam w 100%!!!!! Warunki super, opieka idealna, dla noworodkow caly oddzial luksusowo wyposarzony!!!!

ch_aga wow kanapki z mielonka mniam!!!! az przeczytalam to mojemu M, jakie sa zachcianki w ciazy, bo ja wczoraj mialam jazde na pasztetowa z ogorkiem!!!!!
Liv wracaj do formy, przytulam :*
Alka dziekuje za przepis, jutro robie na obiadk, stwierdzilysmy z corka, ze smacznie brzmi!!!!!!!
Gabrys kuruj sie i trzymaj sie cieplutko!!!
Pola zazdroszcze ruchow malenstwa, ja nie mam mdlosci i ruchow tez nie czuje,tylko brzuch rosnie i piersi bola....

Do góry