reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczeń 2012

ewelina możesz zapytać w szpitalu w którym chcesz rodzić, albo wejdź na forum w temat łódź i tam na pewno dziewczyny potrafią kogoś polecić

reklama
ja ostatnio mijał bilbord, na którym była reklama wynajmu połoznych, niestety nie spisałam tel bo nie miałam nic do pisania ani tel. W szpitali w którym chce rodzić, nie ma takiej opcji, ze stamtąd wynajmuję (bynajmniej oficjalnie) połozną i myslałam właśnie o takiej prywatnej

ewelina na pewno jest taka opcja w tym szpitalu, bo to raczej musi być szpitalna położna, ja mam taką ze szpitala w którym będę rodzić, wątpie, by wpuścili obcą ... one po prostu biorą kasę za to, że przyjadą dodatkowo jak nie będą miały dyżuru i zajmują się kompleksowo Tobą.... wejdź na forum łodzi ::)

Witam kobietki:)
Malutka gratuluję i wszystkiego najleoszego:-)

Właśnie - szkoła rodzenia. Ja się idę dziś przejść do nieodległego szpitala. Muszę popytać o wszystką włącznie z ginekologiem, bo zrezygnowałam z pakietów a prywatnie nie chcę chodzić. No i szkoła rodzenia tam jest.

Dziewczyny z Warszawy - jaki szpital Was interesuje? Mój wybór padł na Madalińskiego - Szpital Świętej Rodziny. Oby udało mi się tutaj rodzić, bo blisko.

No i dzień dobry, oczywiście :)

Co do szpitala na Madalińskiego mam złe wspomnienia ,zresztą nie posiadają intensywnej opieki noworotka więc ogólnie wielki minus. Ja się nastawiam na Karową. Mają dobra opiekę dla maluszka a i obsługa jest sympatyczna bo bywam tam z powodu cukrzycy.
Sama się zastanawiam nad szkoła rodzenia,czy to naprawdę tak pomaga?

wszystkiego najlpeszego dla dzisiejszych solenizantek
z tego wszystkiego zapomniałam zapytać w trakcie badania o płeć... Pytam później, gdy się ubrałam, czy czegoś tam nie dojrzał, a on na to : no coś tam odstawało, ale nie chciałem mówić bo to za wcześnie ;-)
odstawalo :) to przy nastepnej wizycie pewnie bedzie juz pieknie widoczne co tam odstaje :)
super ze wszystko ok.

lecimy razem na Majorkę i Ibizę w niedzielę,
kochana zabierz mnie ze soba, bede posluszna i obiecuje nie przeszkadzac!! :-)

To jeszcze nic, mnie dziś naszło na konserwę. I kupiłam sobie bułki, jakąś mielonkę i pomidory. Zeżarłam - uwaga - 3 bułeczki rozkrojone na pół, posmarowane serkiem ziołowym i na każdej kanapce - łącznie 6 sztuk - leżał plasterek mielonki i kilka plasterków pomidora. Mniam, delicje :happy2:
ja mielonke ubustwialam w pierwszej ciazy. z korniszonem tak kanpki jadlam :p

strasznie droga w Warszawie ta polozna, no ale to warszawa. u mnie chyba cos ok 800zl dzewczyny placily.
ale znieczulenie platne? to chyba nie zgodne z prawem nie?

ja do szkoly rodzenia nie chodzilam i jakos sn przezylam :) ale szczerze to zaluje ze nie bylam. bo na pewno pozwala to oswoic lek i przygotowac sie psychicznie.

Dzień dobry!

ch_aga, według moich wiadomości położna przysługuje każdej ciężarnej, niezależnie od tego czy prywatnie chodzi do lekarza. Mnie taką położną poleciła koleżanka, odiwedziła mnie pod koniec ciąży, była bardzo kompetentna, później też i teraz też będę po nią dzwonić.

Malutkans najlepszego!:-)

Ja chodziłam do szkoły rodzenia, choć później okazało się, że mam mieć cc. Myślę, ze warto, to oddychanie podobno bardzo pomaga podczas porodu a i ćwiczenia, które tam pokażą warto robić przed porodem.

hej dziewczyny :)
ja nadal jestem chora, i to bardzo czuje sie okropnie. Pani w aptece dała mi tabletki jakieś PARAGRIPPE i kazała nie stosowac z umiarem. Zjadłam jedna, i troszkę mi lepiej.
Pije herbate, leze .. cała noc sie meczyłam .. ;/
Jutro do ginekologa :)

aaaa, i wszystkiego dobrego solenizantkom :*

p.s dziewczyny czy któras z was orientuje się, że kiedy matka ma grupe krwi 0 Rh+, ojciec B Rh +, to czy dziecko może mieć grupę 0 Rh - ?

i przy okazji co znaczy 0 RhD- ? chodzi mi o to ' D'

Witam wtorkowo!

Malutkans, gratulacje z okazji prawka i 100 lat!
Myszka, też wszystkiego najlepszego na urodzinki!

Ja zamierzam rodzić na Solcu. Moja gin tam pracuje, leżałam tam 2 dni po poronieniu i pomijając okoliczności szpital zrobił na mnie pozytywne wrażenie: położne, lekarze, standard sal, traktowanie gości. Rozmawiałam na przedostatniej wizycie z moją ginką o szpitalu: jednoosobowe sale porodowe z wanną lub prysznicem (nie wiem czy to w każdym szpitalu już standard?), dwu i czteroosobowe sale poporodowe.

Co do szkoły rodzenia, to ja mam bezpłatnie i z pewnością się zdecyduję. Z tego co wiem to tam nie mówią tylko o samym porodzie, ale też o opiece nad noworodkiem i takie tam :) To nasz pierwszy dzidziek, więc doświadczenia zero, no i nie mamy na miejscu nikogo, kto mógłby doradzić, jakby co (może to i lepiej ;) więc chętnie będziemy się edukować.

Temat prywatnej położnej zostawiliśmy sobie na mniej więcej październik, a najlepiej na "po szkole rodzenia". Moja ginka doradziła mi, że jeśli w ogóle to rozważamy, to najlepiej przemyśleć sprawę jak już będziemy bardziej zaawansowani z ciążą. Wtedy może bardziej będę wiedzieć, jak pewnie się czuję myśląc o zbliżającym się porodzie, co na to moja psychika... W Warszawie to jednak spory wydatek - ponoć 1000-1500 PLN. Mój M za to jest przekonany, że bez tego się nie da :)

Gabrys Twoje dziecko moze miec
[FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]0 Rh-ujemna
• 0 Rh-dodatnia
• A Rh-ujemna
• A Rh-dodatnia
• B Rh-ujemna
• B Rh-dodatnia
• AB Rh-ujemna
• AB Rh-dodatnia

ja nie uczeszczalam do szkoly rodzenia i nie zaluje. Oddychanie mi nie pomoglo wrecz mnie wkurzało. Mi tam wystarczył goracy prysznic. A co do pielegnacji noworodka to wiedzialam wsio bo u nas dzieci w rodzinie pelno i bylam na biezaco :) a co do karmienia to z gazet sie duzo dowiedzialam.
na polozna macie czas jeszcze
[/SIZE][/FONT]

reklama
Witam Mamuśki:*

Malutkans:) Myszka:) wszystkiego najlepszego:*, a Tobie Malutkans gratulacje z okazji zdania prawka:D pewnie duma Cię rozpiera:D:D gratulację jeszcze raz:*

widzę, że zaczął się u Was temat położnej i szkoły rodzenia:) ja muszę się dowiedzieć jak to u Nas w Trójmieście jest:) ja będę rodzić w szpitalu, gdzie ordynatorem jest tata przyjaciela mojego TŻ:) więc podejrzewam, że będę miała dobrą opiekę;) szczególnie, że wśród "ziomków" to pierwszy maluch:p więc liczę na szczególne traktowanie:) zresztą będzie on teraz moim drugim lekarzem prowadzącym:)

Do góry