reklama
ewelina26k
Fanka BB :)
ja ostatnio mijał bilbord, na którym była reklama wynajmu połoznych, niestety nie spisałam tel bo nie miałam nic do pisania ani tel. W szpitali w którym chce rodzić, nie ma takiej opcji, ze stamtąd wynajmuję (bynajmniej oficjalnie) połozną i myslałam właśnie o takiej prywatnej
ewelina na pewno jest taka opcja w tym szpitalu, bo to raczej musi być szpitalna położna, ja mam taką ze szpitala w którym będę rodzić, wątpie, by wpuścili obcą ... one po prostu biorą kasę za to, że przyjadą dodatkowo jak nie będą miały dyżuru i zajmują się kompleksowo Tobą.... wejdź na forum łodzi :
Witam kobietki
Malutka gratuluję i wszystkiego najleoszego:-)
Co do szpitala na Madalińskiego mam złe wspomnienia ,zresztą nie posiadają intensywnej opieki noworotka więc ogólnie wielki minus. Ja się nastawiam na Karową. Mają dobra opiekę dla maluszka a i obsługa jest sympatyczna bo bywam tam z powodu cukrzycy.
Sama się zastanawiam nad szkoła rodzenia,czy to naprawdę tak pomaga?
Malutka gratuluję i wszystkiego najleoszego:-)
Właśnie - szkoła rodzenia. Ja się idę dziś przejść do nieodległego szpitala. Muszę popytać o wszystką włącznie z ginekologiem, bo zrezygnowałam z pakietów a prywatnie nie chcę chodzić. No i szkoła rodzenia tam jest.
Dziewczyny z Warszawy - jaki szpital Was interesuje? Mój wybór padł na Madalińskiego - Szpital Świętej Rodziny. Oby udało mi się tutaj rodzić, bo blisko.
No i dzień dobry, oczywiście
Co do szpitala na Madalińskiego mam złe wspomnienia ,zresztą nie posiadają intensywnej opieki noworotka więc ogólnie wielki minus. Ja się nastawiam na Karową. Mają dobra opiekę dla maluszka a i obsługa jest sympatyczna bo bywam tam z powodu cukrzycy.
Sama się zastanawiam nad szkoła rodzenia,czy to naprawdę tak pomaga?
marys16
wszystkiego najlpeszego dla dzisiejszych solenizantek
super ze wszystko ok.
strasznie droga w Warszawie ta polozna, no ale to warszawa. u mnie chyba cos ok 800zl dzewczyny placily.
ale znieczulenie platne? to chyba nie zgodne z prawem nie?
ja do szkoly rodzenia nie chodzilam i jakos sn przezylam ale szczerze to zaluje ze nie bylam. bo na pewno pozwala to oswoic lek i przygotowac sie psychicznie.
odstawalo to przy nastepnej wizycie pewnie bedzie juz pieknie widoczne co tam odstajez tego wszystkiego zapomniałam zapytać w trakcie badania o płeć... Pytam później, gdy się ubrałam, czy czegoś tam nie dojrzał, a on na to : no coś tam odstawało, ale nie chciałem mówić bo to za wcześnie ;-)
super ze wszystko ok.
kochana zabierz mnie ze soba, bede posluszna i obiecuje nie przeszkadzac!! :-)lecimy razem na Majorkę i Ibizę w niedzielę,
ja mielonke ubustwialam w pierwszej ciazy. z korniszonem tak kanpki jadlamTo jeszcze nic, mnie dziś naszło na konserwę. I kupiłam sobie bułki, jakąś mielonkę i pomidory. Zeżarłam - uwaga - 3 bułeczki rozkrojone na pół, posmarowane serkiem ziołowym i na każdej kanapce - łącznie 6 sztuk - leżał plasterek mielonki i kilka plasterków pomidora. Mniam, delicje
strasznie droga w Warszawie ta polozna, no ale to warszawa. u mnie chyba cos ok 800zl dzewczyny placily.
ale znieczulenie platne? to chyba nie zgodne z prawem nie?
ja do szkoly rodzenia nie chodzilam i jakos sn przezylam ale szczerze to zaluje ze nie bylam. bo na pewno pozwala to oswoic lek i przygotowac sie psychicznie.
myszka2607
Dzień dobry!
ch_aga, według moich wiadomości położna przysługuje każdej ciężarnej, niezależnie od tego czy prywatnie chodzi do lekarza. Mnie taką położną poleciła koleżanka, odiwedziła mnie pod koniec ciąży, była bardzo kompetentna, później też i teraz też będę po nią dzwonić.
Malutkans najlepszego!:-)
Ja chodziłam do szkoły rodzenia, choć później okazało się, że mam mieć cc. Myślę, ze warto, to oddychanie podobno bardzo pomaga podczas porodu a i ćwiczenia, które tam pokażą warto robić przed porodem.
ch_aga, według moich wiadomości położna przysługuje każdej ciężarnej, niezależnie od tego czy prywatnie chodzi do lekarza. Mnie taką położną poleciła koleżanka, odiwedziła mnie pod koniec ciąży, była bardzo kompetentna, później też i teraz też będę po nią dzwonić.
Malutkans najlepszego!:-)
Ja chodziłam do szkoły rodzenia, choć później okazało się, że mam mieć cc. Myślę, ze warto, to oddychanie podobno bardzo pomaga podczas porodu a i ćwiczenia, które tam pokażą warto robić przed porodem.
hej dziewczyny
ja nadal jestem chora, i to bardzo czuje sie okropnie. Pani w aptece dała mi tabletki jakieś PARAGRIPPE i kazała nie stosowac z umiarem. Zjadłam jedna, i troszkę mi lepiej.
Pije herbate, leze .. cała noc sie meczyłam .. ;/
Jutro do ginekologa
aaaa, i wszystkiego dobrego solenizantkom :*
p.s dziewczyny czy któras z was orientuje się, że kiedy matka ma grupe krwi 0 Rh+, ojciec B Rh +, to czy dziecko może mieć grupę 0 Rh - ?
i przy okazji co znaczy 0 RhD- ? chodzi mi o to ' D'
ja nadal jestem chora, i to bardzo czuje sie okropnie. Pani w aptece dała mi tabletki jakieś PARAGRIPPE i kazała nie stosowac z umiarem. Zjadłam jedna, i troszkę mi lepiej.
Pije herbate, leze .. cała noc sie meczyłam .. ;/
Jutro do ginekologa
aaaa, i wszystkiego dobrego solenizantkom :*
p.s dziewczyny czy któras z was orientuje się, że kiedy matka ma grupe krwi 0 Rh+, ojciec B Rh +, to czy dziecko może mieć grupę 0 Rh - ?
i przy okazji co znaczy 0 RhD- ? chodzi mi o to ' D'
Witam wtorkowo!
Malutkans, gratulacje z okazji prawka i 100 lat!
Myszka, też wszystkiego najlepszego na urodzinki!
Ja zamierzam rodzić na Solcu. Moja gin tam pracuje, leżałam tam 2 dni po poronieniu i pomijając okoliczności szpital zrobił na mnie pozytywne wrażenie: położne, lekarze, standard sal, traktowanie gości. Rozmawiałam na przedostatniej wizycie z moją ginką o szpitalu: jednoosobowe sale porodowe z wanną lub prysznicem (nie wiem czy to w każdym szpitalu już standard?), dwu i czteroosobowe sale poporodowe.
Co do szkoły rodzenia, to ja mam bezpłatnie i z pewnością się zdecyduję. Z tego co wiem to tam nie mówią tylko o samym porodzie, ale też o opiece nad noworodkiem i takie tam To nasz pierwszy dzidziek, więc doświadczenia zero, no i nie mamy na miejscu nikogo, kto mógłby doradzić, jakby co (może to i lepiej więc chętnie będziemy się edukować.
Temat prywatnej położnej zostawiliśmy sobie na mniej więcej październik, a najlepiej na "po szkole rodzenia". Moja ginka doradziła mi, że jeśli w ogóle to rozważamy, to najlepiej przemyśleć sprawę jak już będziemy bardziej zaawansowani z ciążą. Wtedy może bardziej będę wiedzieć, jak pewnie się czuję myśląc o zbliżającym się porodzie, co na to moja psychika... W Warszawie to jednak spory wydatek - ponoć 1000-1500 PLN. Mój M za to jest przekonany, że bez tego się nie da
Malutkans, gratulacje z okazji prawka i 100 lat!
Myszka, też wszystkiego najlepszego na urodzinki!
Ja zamierzam rodzić na Solcu. Moja gin tam pracuje, leżałam tam 2 dni po poronieniu i pomijając okoliczności szpital zrobił na mnie pozytywne wrażenie: położne, lekarze, standard sal, traktowanie gości. Rozmawiałam na przedostatniej wizycie z moją ginką o szpitalu: jednoosobowe sale porodowe z wanną lub prysznicem (nie wiem czy to w każdym szpitalu już standard?), dwu i czteroosobowe sale poporodowe.
Co do szkoły rodzenia, to ja mam bezpłatnie i z pewnością się zdecyduję. Z tego co wiem to tam nie mówią tylko o samym porodzie, ale też o opiece nad noworodkiem i takie tam To nasz pierwszy dzidziek, więc doświadczenia zero, no i nie mamy na miejscu nikogo, kto mógłby doradzić, jakby co (może to i lepiej więc chętnie będziemy się edukować.
Temat prywatnej położnej zostawiliśmy sobie na mniej więcej październik, a najlepiej na "po szkole rodzenia". Moja ginka doradziła mi, że jeśli w ogóle to rozważamy, to najlepiej przemyśleć sprawę jak już będziemy bardziej zaawansowani z ciążą. Wtedy może bardziej będę wiedzieć, jak pewnie się czuję myśląc o zbliżającym się porodzie, co na to moja psychika... W Warszawie to jednak spory wydatek - ponoć 1000-1500 PLN. Mój M za to jest przekonany, że bez tego się nie da
Marciaa
Mamma 04.2010 i 02.2012
Gabrys Twoje dziecko moze miec
[FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]0 Rh-ujemna
• 0 Rh-dodatnia
• A Rh-ujemna
• A Rh-dodatnia
• B Rh-ujemna
• B Rh-dodatnia
• AB Rh-ujemna
• AB Rh-dodatnia
ja nie uczeszczalam do szkoly rodzenia i nie zaluje. Oddychanie mi nie pomoglo wrecz mnie wkurzało. Mi tam wystarczył goracy prysznic. A co do pielegnacji noworodka to wiedzialam wsio bo u nas dzieci w rodzinie pelno i bylam na biezaco a co do karmienia to z gazet sie duzo dowiedzialam.
na polozna macie czas jeszcze
[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial CE, Arial, Helvetica, Helvetica CE][SIZE=-1]0 Rh-ujemna
• 0 Rh-dodatnia
• A Rh-ujemna
• A Rh-dodatnia
• B Rh-ujemna
• B Rh-dodatnia
• AB Rh-ujemna
• AB Rh-dodatnia
ja nie uczeszczalam do szkoly rodzenia i nie zaluje. Oddychanie mi nie pomoglo wrecz mnie wkurzało. Mi tam wystarczył goracy prysznic. A co do pielegnacji noworodka to wiedzialam wsio bo u nas dzieci w rodzinie pelno i bylam na biezaco a co do karmienia to z gazet sie duzo dowiedzialam.
na polozna macie czas jeszcze
[/SIZE][/FONT]
reklama
Anastazzja
Witam Mamuśki:*
Malutkans Myszka wszystkiego najlepszego:*, a Tobie Malutkans gratulacje z okazji zdania prawka pewnie duma Cię rozpiera gratulację jeszcze raz:*
widzę, że zaczął się u Was temat położnej i szkoły rodzenia ja muszę się dowiedzieć jak to u Nas w Trójmieście jest ja będę rodzić w szpitalu, gdzie ordynatorem jest tata przyjaciela mojego TŻ więc podejrzewam, że będę miała dobrą opiekę szczególnie, że wśród "ziomków" to pierwszy maluch więc liczę na szczególne traktowanie zresztą będzie on teraz moim drugim lekarzem prowadzącym
Malutkans Myszka wszystkiego najlepszego:*, a Tobie Malutkans gratulacje z okazji zdania prawka pewnie duma Cię rozpiera gratulację jeszcze raz:*
widzę, że zaczął się u Was temat położnej i szkoły rodzenia ja muszę się dowiedzieć jak to u Nas w Trójmieście jest ja będę rodzić w szpitalu, gdzie ordynatorem jest tata przyjaciela mojego TŻ więc podejrzewam, że będę miała dobrą opiekę szczególnie, że wśród "ziomków" to pierwszy maluch więc liczę na szczególne traktowanie zresztą będzie on teraz moim drugim lekarzem prowadzącym